Любители на котки - Тема 191

• 26 436
  • 771
  •   1
Отговори
# 465
След паучовете се мръщеше на старата и суха храна. ММ искаше да и взима по-читава. Мислеше точно на РК.То пък на нас точно тогава и дойде комплекта. От пробиотиците корема и мина. Но после я почнахме тая храна. Найстина яде големи количества, а и ако състава и е хлабителен и ето белята. Ще се позайнтересувам за по-читава храна. На purina дали е по-добра? То майната му на възможностите. По-добре читава храна и всичко да се укроти, отколкото да яде каквото и да е и постоянно да има проблеми и да го водим по ветеринари. Относно къпането...наясно съм, че не е хубаво, но нямаше как да се размине само с определени части, защото беше омазана къде ли не. А първите и 2 къпания, мисля че бяха логични все пак имаше бълхи. Нямам намерение да я къпя за щяло и нещяло. То е стрес и за мен, а и знам че е вредно.

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 14:16 от Part_Of_Me

# 466
Purina Kitten - гранули за малки котенца и кърмачки:
пилешко (20%), дехидратирани птичи протеини, ориз, царевичен глутен, животинска мазнина, царевица, царевичен глутен, концентрат от грахов протеин, царевично нишесте, сушено яйце, дрожди, мая, рибено масло, коластра (0,1%).

Wild Freedom Kitten :
41 % прясно птиче месо, 24 % протеини от птиче месо (сушени), картофено нишесте, грахово брашно, птича мазнина, сушена морска риба, птичи черен дроб (хидролизиран), 2,5 % бирена мая (сушена, източник на манган-олигозахариди и бета-глюкани), яйце (сушено), шрот от рожков (сушен), дикалциев фосфат, 1,13 % ленено семе, калиев хлорид, натриев хлорид, 0,1 % подправки, сушени (лайка, коприва, резене, листа от къпини, ким).

Идеята е, че с малко количество пълноценна храна се засища в пъти повече, отколкото с друга гранула, оттам и изхожданията трябва да се регулират. Нищо не пречи да пробвате, макар че от личен опит...много дълго пробвах да ги свикна на такъв тип храна, те си умираха и за Purina, и за Royal Canine, и нищо grain free не хапваха повече от веднъж. Bravery също съм давала, опитаха веднъж и това беше... единствено марките, които споменах, бяха приети радушно и се ядат вече месеци успешно. Но всеки кот си е индивидуалност...това, че при мен това е сработило, или го считам за най-добрият вариант, въобще не значи, че трябва някой да ме слуша или че при неговите котове ще сработи...Но споделям опит, длъжна съм, в името на доброто здраве на пухчовците ни, както и в името на финансово изгодното пазаруване, защото всички знаем, че не е евтино да се гледа животинка...

# 467
Мда, и аз бях взела шампоан за котки. Отиде за четките ми за грим -- много добре ги миеше.
Става ли за четките? Не се бях сетила. 🤔
Току-що направена снимка, пАри, пАри още. Спи й в краката в тази поза, безсрамникът. 😅

# 468
  • София
Става Smile

Изкъпах Кити само веднъж, в началото, след това целият шампоан отиде за четките.

# 469
Това ми е най-любимата котешка поза, само дето много ме провокира да ми се иска да разроша козинката по коремчето, но рядко ми се позволява Smile Прекрасен рошльо!!! Толкова ми прилича на моя пикльо, само че във варианта му с дълъг косъм.

# 470
  • До хладилника, който обичам
Applaws (и за големи и kitten) давам аз, и Scrumbles (за големи / mom&kitten) (но втората май я няма в България, пък и ако не е на промоция, идва скъпо).
С Purina One, уж хубава се води, изядоха я двете големи за половината време, което бях предвидила. Аплаус 7,5кг кара около 5,5-6м една котка в зряла възраст, но храня по препоръчания грамаж (плюс-минус). Сега с новата принцеса е по-неограничено яденето, но още две седмици ѝ давам да досвикне и минава на режим и грамаж.

# 471
# 472
Точно такива снимки имаме на синко и тогавашната ни котка, в опит да се доберат до едни котешки солети лакомства Simple Smile
Дано растат в разбирателство, Лиске!

# 473
Много сладка снимка на бебето и котката 😍 Напомня ми за моето детенце преди около година, когато още не можеше да ходи и само от разстояние се радваше на Наруто 😊

Part_Of_Me, дано наистина проблемът да е бил само от храненето и бързо да се оправи котето! Между другото и Наруто почти цял живот си хапва Роял Канин. Никога не е имал диария от тази храна, но всяко коте си е различно. Спомням си, че като беше малък и аз постоянно му оставях храна в купата, но в един момент (не мога да си спомня на каква възраст беше) беше започнал да става много лаком. При него пък няма диария, но когато яде много бързо или големи количества започва да повръща. Просто започнах да чета какво пише на опаковката и го хранех според таблицата. Разпределях количеството на няколко порции и така не сме имали проблеми. Имаше период, в който постоянно му купувах различна марка храна, но от магазина ме посъветваха, че не било хубаво да се сменя храната непрекъснато. Аз като чета коментарите в темата останах с друго впечатление. Но все пак понеже имаше някои храни, които едвам ги ядеше, реших просто да му купувам това, което обича Simple Smile

# 474
Оооо колко мила снимка на малката лисичка, два бонбона на едно място и ти иде да ядеш, ядеш! 😁🙈❤️
МамаНаПринцеси, много любим Майки, приказен! 😻 Да ти отговоря Линка кви ги върши тортета и наденички, че са почти на една възраст, но Лина е дребчо спрямо Майки. Та тя си изгради някакъв режим да ги върши тези работи само когато съм си в къщи, даже не кака, а аз сигурно по някакъв начин усеща, че аз се грижа за нейната тоалетна. На ден имам от 5 до 8 тортета с различна големина, а наденичката по - често е една сутрин, понякога втора вечер. 😁🙈 Но Лина е по - дребна и Не яде гранули, само на мокра храна е, като и за нея си е изградила железен режим спрямо мен. За състава на храната отговоря кака, чете като лудо етикети, съдържание, кое е полезно за Линош даже се рови и в чужди сайтове и като ми каже това и това е добро, мама купува. 😁 То и Линка си ги харесва консерви на Life cat natural ( не са ефтини, но са добри, една принцеса си имаме 😻) Някои неща на Oasy пак, което ми е казала кака, някои се водят допълващи храни от тях. Petkult, също! Това са любими на Линош и като вкусове имат разнообразие. След кастрацията лека, по - лека заменям бебешките с такива за големи котета. От тези храни наденичките изглеждат добре, нищо че е на мокра храна само, единствено от Carni (взимам тук - таме нещо различно) ми се разхлабва леко. Яде и месце, филета, бутчета, пиле, пуйка, всичко е направено и надписано в малки пакетчета във фризера 😉🙈 Като вадихме конците питах доктора, трябва ли да минавам на храна за кастрирани котки, каза ако напълнее ще минете на режим. Е хубаво де, ама защо трябва да се случи и тогава, та от тези марки има и за кастрирани, взимам по някоя друга бройка. Лина харесва на Pro plan бебешките паучове, взех за проба за кастрирани, яде го, така че следващия път ще ги заменя изцяло  за кастрирани. Кака прави меню за седмицата, подрежда какво се дава всеки ден и аз имам грижата да храня, чистя и купувам. 😻❤️😉 От масата и домашна храна не давахме още в началото и Линка вече не търси от нас, свикна само в нейните си купички да търси. С една дума Линка е разкош за гледане. 😻😁
Една суетна дама 🤣🤣🤣

# 475
Прекрасна Линош.
Преди час ни се обадиха че ставам леля и с мм крещим и плачем а Михаел се чуди караме ли се....много беше озадачен.
Чаках това бебе доста години. Спокойно мога да си поплача. Joy
Сигурно знаете какво е чувството. Като нямаш свое поне да имаш една кукла да те радва.

# 476
  • До морето...
Сладка Линка 😘
LaLeone, честито .Нека сте здрави всички,за да му се радвате дълги години 🙂

# 477
Ох, Майки и той 🥰🥰🥰🥰🥰🥰.
Аз много обичам да им мачкам коремчета. Тобчо като е в такава поза и той много обича да го галя по корема. Моите всички дават, но аз ги пипам от малки навсякъде и са свикнали. Те не хапят, не бият, не дерат дават всичко да правиш с тях. Честно да си призная чужди котки се притеснявам да пипам и галя 😁 защото не знам къде не трябва да се пипа, че да не ме нахапе 🤭. Случвало ми е се няколко пъти вече. Чудех се и какви са тези биещи котки тук като се пишеше, докато една и мен не натупа 😆😆. Както я галиш, радваш и се, а то те хапе и посяга с лапи да те бие.

И моите се прехранват 100%, защото имат храна на разположение непрекъснато и не се тегли. Един 10кг чувал отива за месец.Имаше и месец 14 кг унищожиха. Не знам те сами ли го изяждат или и чуждите котки им помагат, но отива. Декември месец изядоха малко 8 кг. Или не им харесва храната или малко от нея им е била достатъчна 🤷. Ядат основно суха храна, а може и да е малко в такъв случай.
И моето малкото по-много пъти на ден е в тоалетната. Преди време и аз питах тук нормално ли е по толкова много да ака. Явно докато са малки е  повече пъти.

Преди време чух в един зоомагазин, продавачката да казва на една жена с кученце  "тя скъпата храна излиза по-евтино да знаеш"  и сега и вие същото го пишете. Ще видя като им свършат сегашните гранули, да взема и аз скъпи гранули да видя с тях колко ще ядат.

# 478
Мерси Rox, госпожица е.

# 479
Отрицателни са тестовете. Грешката е в нас. Постоянно и слагаме храна. Яде през 30 минути. Преди 2 дни и я сменихме с тази на РК. Яде първо пауч и после от сухата. Вет. като разбра по колко яде, каза да не му оставяме в купата постоянно храна, а ние да му слагаме по малко. Според него е лениво именно от преяждане. Сега ще го храним по-малко и след 3 дни пак при него. Има логика иначе. Дано да е от това. Беше много кльощаво като се засели при нас и затова постоянно му пълнехме купата.
А за диарията какво каза?

Общи условия

Активация на акаунт