Петокласници-2023/2024-2 тема

• 31 723
  • 798
  •   1
Отговори
# 150
При набора трудно се харчи за каквото и да било. Джобните, да. Не иска пари, нямало за какво да харчи. Странно звучи, никога не съм била такава, баща му също. Събира си там по Коледа, рожден ден, не иска някакви 5-10 лв. да му се "мяткат" и когато аз му дам повече, но задължително държи да има повод, да е допринесъл, заслужил. Не ги харчи. Към момента има сума, равна на 1 моя заплата. И в същото време 2 лв не дава за закуска.

# 151
Да си ги събира, изведнъж ще се окаже след 2-3 години, че за нищо не му стигат 😁

# 152
  • shumen
Моя също харчи джобните само.Сега каквото си събра по празниците си купи с тях безжични слушалки и другите си ги събира.

# 153
  • На морето!
Моята дъщеря си харчи и джобните, и парите за спешни случаи в картата ѝ Револют.

# 154
  • София
Вероятно може да ми викнете социалните, но аз пари давам за свършена работа. От години плащам по 10 стотинки на сгънат чифт чорапи 😂 Е, давам джобни за седмицата, които не се харчат, защото носи сандвичи и обядва у дома като се прибере. Пари за Коледа или рожден ден никога не сме давали. При разни по-големи постижения една кофа KFC и е много доволен.

# 155
Моята дъщеря от джобните харчи разумно и успява и настрани да задели някой лев, но само за да може като излезе с приятелки да има повечко пари да отидат на кино и да си купят по някоя дрешка. Дългосрочни планове не прави обикновено (макар, че скоро разправяше, че искала да събира за кола, да можело докато изкара курсовете да е събрала Grinning ).
Иначе каквото е спестила през годините от роднини и празници гледам да обръщам в инвестиционно злато, да не се обезценява.

# 156
За празници бабите и' дават пари, купуваме както дрехи/обувки, така и каквото пожелае за хобито си. Не налита на скъпи неща. Слагам закуска и обяд в чантата, макар че има и джобни, не харчи за храна. Любимо и' е след школата по английски да отиде с приятелка в книжарницата и да си купуват джунджурии (химикали, материали за хобито, тефтерчета). Когато е хубаво времето си купуват варена царевица в чашка.
Сега иска панталон чарлстон. На училище ходи с плътни клинове, не харесва дънки, че и убивали. Не харесва твърде шарени дрехи. Косата и' е дълга и много "жива", само на плитка стои що-годе прибрана. Сега иска да и' купя от големите шноли (хареса едни в Тему), да си прави прически. Дано да и' държат косата, че оттук, които съм купувала, я изпускат и става рошава.
Расте детето, разбрана е засега. 😃Помага за чистенето на котката, иска да се учи да готви. Пари за свършена домакинска работа не давам (на мен кой ми плаща?!).

# 157
Малката очаква да й отворя пекарна като завърши 7 клас Simple Smile Simple Smile Казала съм й поне за боята да си събере за след 2 години JoyJoyJoy Ама за чорапи и домакински задължения - абсурд. Даже се карам, когато се скатава. Какво им давате "вкъщно" да правят? Все се чудя дали не я юркам много... ама пред идеята да виси на Дисни като зомби, никак не ми се струва прекалено Simple Smile Simple Smile Няма дейност, която да не може да прави вместо мен вкъщи.

Скрит текст:
Пари за работа давам само буквално за работа - със сина строим, но там нещата са тежки физически Simple Smile Той сега става на 18, от 5 клас е на месечен бюджет. Събрал си е за кола. Ще помогнем малко и ние - така за бала и 18РД ще има доста смислено вложение.
Косата е другата болна тема.. под дупето е от 3 клас, не дава да я режа, добре че и тя расте с нея иначе щеше да се оплита като ходи Simple Smile Прически прави сама, аз не се занимавам с коси (щото си имам моята от същия тип и ми е достатъчна драма).

# 158
Домашни задължения вкъщи дъщерята има на първо място към своята стая - там аз не пипам нищо - всичко сързано с хигиената и реда там си е нейно задължение. От останалата домакинска работа може да прави прочти всичко (без миенето на банята - това го прави баща ѝ), но като постоянен ангажимент ѝ е бърсането на прах. Иначе и перални, и сушилни много често пуска, проска и събира прането, зарежда и оправя съдомиялната, глади си нейните дрехи. Отвреме-навреме като я осени музата и готви, но и тя като мен предпочита сладкарството.
Пари за поддръжка на жилището, в което и тя живее, съм ѝ казала, че няма да получи. Докато е част от домакинството ще участва активно в него.

# 159
  • shumen
Домакинските задължения,които давам вкъщи са изцяло да си поддържа неговата стая.Той е момче и драма с прически нямам.От време на време си купува някоя дрешка с тия пари или дреболия.

# 160
Като ви чета, направо съм мека Мария. Каката има задължение за стаята си. Наборът не разхвърля особено, неговата е подредена в повечето време. Сгъват бельо и чорапи, зареждат миялна понякога и май това е. И двамата не ме занимават с учене,
оправят се сами с домашни и уроци (казала съм им, че това им е основното задължение за момента). За харченето, наборът има дебитна карта, пазарува си обяд всеки ден, обича да си купува неща от книжарници (химикал, молив, някоя книга). Няма угризения да си харчи. Каката обаче е много пестелива. Чак й се караме, че излиза без пари. Слага си храна, вода и така. Не иска и дебитна карта, другите щели да знаят, че има пари постоянно. Затова пък иска да почне да работи на 16г (но трябва да видим какво). Надявам се да се поочупи. Имат спестени пари и двамата, но засега нямат идея какво искат да правят с тях.

# 161
Като ви чета ме шашкате с деца. Около мен такива няма. Моята си подрежда и чисти стаята и рядко се включва в готвенето, сервира и от сервира....
Иначе за парите ѝ давам дневни на седмица и тя решава за какво да ги харчи. Отделно си събира пари от празници и тези, които дават баба ѝ и дядо ѝ. От две години не иска да получава подаръци, защото винаги знае какво иска, а за него се изискват повече пари. Миналата, т.е. по-миналата си купи таблет, а тази телефон.

# 162
  • София
София-област - онлайн обучение.
Но нищо за София-град.....

# 163
  • Варна
В София град по последни данни заболеваемостта беше много ниска. В София област е 4 пъти по-висока.

# 164
  • shumen
При нас грипна ваканция няма,но моето дете е болно и не е на училище.Така,че за него ваканцията започна.
Започнаха и срочни оценки да се появяват.По Български,Математика,География и Човек и природа ще има 5 за срока,по История 6,а другите още не знае.Яд ме е по Математика можеше и за 6 да се бори,но се разболя и си е вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт