Висше образование и студенти в БЕЛГИЯ

• 37 073
  • 629
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
А каква е разликата между академичен и приложен университет?

# 361
  • софия
Тези особености не се ли проучват преди кандидатстване?
Виж в темата за нидерландските университети. Там има описана разликата, но тя е за нидерландските - https://www.iamexpat.nl/education/studying-netherlands/dutch-higher-education. Дали това важи за университетите в другите държави не мога да кажа.
За да си сигурна, трябва да се потърси информация за съответната държава.

# 362
А каква е разликата между академичен и приложен университет?
Ако имаш предвид (Universiteit / Université) и Hogeschool / Haute École)
Академичен университет (Universiteit / Université)
Предлага академично ориентирани програми с фокус върху научните изследвания и теоретичните знания.
Обучението включва бакалавърски, магистърски и докторски програми (PhD).Например KU Leuven
Приложен университет (Hogeschool / Haute École)
Фокус върху практическите умения и подготовката за конкретни професии. Обучението включва професионални бакалавърски и магистърски програми, но без докторски степени.
Програмите често включват стажове, практически проекти и работа в индустрията.
Завършилите бързо се включват в пазара на труда в области като бизнес, инженерство, здравеопазване, изкуства и социални науки. Например: Hogeschool PXL; Arteveldehogeschool, Haute École Francisco Ferrer

Ключова разлика
Академичните университети предлагат по-теоретично и изследователско обучение.
Приложните университети подготвят студентите за практически професии и често работят в тясно сътрудничество с компании.
Надявам се да съм била полезна
P.S. Здравей

# 363
Здравейте,нова съм сред вас ,но след кандидатстване и прием в Холандия,сина ми направи обратен завой.Днес получихме имейл за прием в университета в Кортрийк.Връщам се да чета и сигурно ще имам въпроси.Успех на новоприетите и настоящи студенти.

# 364
  • Бургас
Детето на някой от тази група учи ли в Howest, кампус Брюж?

# 365
Вие да попитам за елементарен поздрав или благодаря за информацията дали сте чували?

# 366
  • Бургас
Вие да попитам за елементарен поздрав или благодаря за информацията дали сте чували?

Благодаря за информацията! Не очаквах, че трябва да благодаря след всеки пост. Мислех, че е правилно да е на края, когато имам нужната информация.
В този ред на мисли, аз пиша на Вие, а вие в предния пост ми пишете на ти.
Както и да е, ако мога да помогна на някой, бих го направил.

# 367

Благодаря за информацията! Не очаквах, че трябва да благодаря след всеки пост. Мислех, че е правилно да е на края, когато имам нужната информация.
В този ред на мисли, аз пиша на Вие, а вие в предния пост ми пишете на ти.
Както и да е, ако мога да помогна на някой, бих го направил.
Човек да съжали, че отделя от времето си да напише един чаршаф информация в отговор на зададен въпрос и единственото което получава в замяна е че е написал изречение на Ти а не на Вие . Пишете два поста един след друг без елементарно дори да поздравите . Имате информацията изчерпателна на въпроса си, никой не очаква благодарности за всеки пост но елементарно уважение, очевидно. Хубав ден

# 368
  • София
Deni_den,  няма смисъл да обясняваш на хора, които веднага нападат, вместо да кажат едно простичко "благодаря, извинете". Ти беше много мила. Аз бях на път да препоръчам Гугъл.

# 369
  • Бургас
Deni_den,  няма смисъл да обясняваш на хора, които веднага нападат, вместо да кажат едно простичко "благодаря, извинете". Ти беше много мила. Аз бях на път да препоръчам Гугъл.

Извинявайте, но аз кой нападам?!? За кое трябва да се извиня?
Първия ми пост тук започва със "Здравейте". Поста, за който ми пише Deni_den съм го харесал и поставил палче.
Пак казвам, за мен е правилно да се благодари на всички, тогава когато е получена необходимата информация. И не е правилно всеки пост да започва със "Здравейте". Просто всеки следващ мой пост е следствие отговора преди него.
От много години съм в бг.мамма, но досега не бях попадал в такава ситуация.
Направо трийте ми въпросите, щом толкова съм ви обидил.
Живи и здрави бъдете!

# 370
  • София
Онлайн комуникацията е по-сложна, защото човек не може да чуе глас и интонацията на казаното. Затова се налага да се положат малко повече усилия и мисъл. За да сме сигурни, че ще бъдем разбрани правилно.
Зададохте директен въпрос. После втори. Вдигнат палец е много далеч от благодаря. Особено когато въпросът ви изисква доста обширен отговор. И когато Deni_den ви каза, че е редно да кажете едно "благодаря", вие я нападнахте. Аз лично, приех така написания ви коментар ка то агресивен.
И накрая пак се фръцнахте.

# 371
  • Бургас
Онлайн комуникацията е по-сложна, защото човек не може да чуе глас и интонацията на казаното. Затова се налага да се положат малко повече усилия и мисъл. За да сме сигурни, че ще бъдем разбрани правилно.
Зададохте директен въпрос. После втори. Вдигнат палец е много далеч от благодаря. Особено когато въпросът ви изисква доста обширен отговор. И когато Deni_den ви каза, че е редно да кажете едно "благодаря", вие я нападнахте. Аз лично, приех така написания ви коментар ка то агресивен.
И накрая пак се фръцнахте.

Моля да ми обясните, като цитирате кое точно възприехте като агресивно? Благодаря предварително!

# 372
  • София
Няма смисъл. Щом досега не разбрахте....  повече няма да коментирам ваши коментари, освен ако не са по темата.

# 373
  • Бургас
Няма смисъл. Щом досега не разбрахте....  повече няма да коментирам ваши коментари, освен ако не са по темата.

Вижте сега, не се измъквайте от темата по този начин. Когато кажете А, трябва да сте готови да кажете и Б. Вие го ударихте тук на детска градина. Щом се държа "агресивно" според Вас, отново моля да ми посочете с какво точно. С кое заплаших или обидих който и да е тук?
И последно - когато сте на касата в супермаркета, казвате ли "Благодаря, хубав ден / хубава вечер" след всеки маркиран продукт от касиера? Или го казвате накрая?

# 374
И според мен е редно поне едно „благодаря“ да добавите, преди да питате поредния въпрос. Детайлно ви се беше обяснило за разликите между университетите.

Общи условия

Активация на акаунт