Висше образование и студенти в БЕЛГИЯ

• 36 981
  • 629
  •   1
Отговори
# 540
Как са нашите белгийчета?
Отминаха празниците бързо и сега се готвим за лятната сесия. При моят син изпитите започват на 2.06. Ще има кратка ваканция за подготовка в края на май месец .
За съжаление има останали за взимане изпити от първия семестър и ще трябва в средата на август да се връща за поправка. Коментирахме вкъщи и вариант за започване на работа там.
Мислили ли сте за това?
Имаме ли вече нови попълнения в темата?

Здравейте на всички! Майка съм на момче в 11 клас и за момента единия от изборите за университет е KU Leuven Бизнес администрация.
Благодаря сърдечно на всички за полезната информация събрана в темата.
Ние тепърва започваме с четенето, предстои и явяване на SAT.

# 541
  • софия
Отминаха празниците бързо и сега се готвим за лятната сесия. При моят син изпитите започват на 2.06. Ще има кратка ваканция за подготовка в края на май месец .
За съжаление има останали за взимане изпити от първия семестър и ще трябва в средата на август да се връща за поправка. Коментирахме вкъщи и вариант за започване на работа там.
Мислили ли сте за това?

Здравейте на всички! Майка съм на момче в 11 клас и за момента единия от изборите за университет е KU Leuven Бизнес администрация.
Ако ще се държи за тази специалност, не е нужен (освен ако няма промяна).

# 542
Мислили ли сте за това?

Ако ще се държи за тази специалност, не е нужен (освен ако няма промяна).

Нали има възможност за освобождаване от техния изпит с издържан SAT? SAT така или иначе е планиран при нас.

# 543
  • софия
Цитат
Additionally, all applicants are required to take the free online mathematics test developed by the faculty and upload a copy of their test results in their application file.
...
Exemptions from the mathematics requirement for particular degrees:
Secondary education degrees awarded by a recognized educational institution from a country that is part of the European Economic Area or Switzerland
https://www.kuleuven.be/programmes/bachelor-business-administrat … sion-requirements

Тестът за БА не е сложен. Дъщеря ми държа за друга специалност. Само трябва да се види дали са взели съответния материал. Ако не са, има достатъчно време да го отработи.

# 544
Цитат
Additionally, all applicants are required to take the free online mathematics test developed by the faculty and upload a copy of their test results in their application file.
...
Exemptions from the mathematics requirement for particular degrees:
Secondary education degrees awarded by a recognized educational institution from a country that is part of the European Economic Area or Switzerland
https://www.kuleuven.be/programmes/bachelor-business-administrat … sion-requirements

Тестът за БА не е сложен. Дъщеря ми държа за друга специалност. Само трябва да се види дали са взели съответния материал. Ако не са, има достатъчно време да го отработи.

Да, много благодаря за информацията. Просто сина ми се готви и планува явяване за SAT и в тази връзка ще го ползва за кандидатстване и в двата избрани за момента от него университети.

# 545
Здравейте, догодина дъщеря ми ще кандидатства и се надява да учи в Белгия. Но, напоследък няколко мнения ме разколебаха. Колежки твърдят, че в Белгия, образованието било ужасно, условията още по неприятни. Убеждават ни, че в Нидерландия било най-добре и да се насочим натам.
Нямам никакви впечатления и ще съм благодарна на безпристрастен съвет, ако имате наблюдение и от двете държави.

# 546
  • София
Дъщеря ми учи в Нидерландия и там е адски стрес намирането на квартира. В Белгия гледам има доста повече свободни. Ако гледаме цените, подобни са (изключвам Амстердам, където краткосрочните наеми за студио вече са 1500 евро на месец).
Като голям плюс в Нидерландия е възможността за получаване на студентско финансиране - ако работи студентът 32 ч на месец, получава около 800 евро + карта за транспорта. Условието е до 10 г да се дипломира - тогава всичко става подарък. На практика моята девойка от втората година вече сама се издържа.
Самото образование ще мога да сравнявам догодина, когато дъщеря ми мине семестъра по обмен в Белгия. Но в Нидерландия се залага много на самообучението. Малко неща се дават наготово, повечето ги търсиш, ровиш, сам намираш пътя.

# 547
  • софия
Здравейте, догодина дъщеря ми ще кандидатства и се надява да учи в Белгия. Но, напоследък няколко мнения ме разколебаха. Колежки твърдят, че в Белгия, образованието било ужасно, условията още по неприятни. Убеждават ни, че в Нидерландия било най-добре и да се насочим натам.
Нямам никакви впечатления и ще съм благодарна на безпристрастен съвет, ако имате наблюдение и от двете държави.
На каква база са тези твърдения? Кое е ужасното? Кои условия са "още по-неприятни" и какво им е "още по-неприятното"?
Има международни стандарти за ранкинг на университетите, специалностите. Изборът на образование следва да бъде направен в резултат на лични очаквания, възможности и търсене.
Доброто ВО (в чужбина) не е кварталният пазар, на който отиваш и си купуваш кг домати и, ако не ти харесат, просто ги изхвърляш.

# 548
  • София
Elito@, хубаво ще е да кажеш ако има яснота, към коя специалност се е насочила дъщеря ти. Тук има деца учещи в различни сфери и в различни университети. А и в различни градове на Белгия. Винаги може да потърсиш мнение.

# 549
Тези колежки на каква база го твърдят? Не знам как е в Холандия, но дъщеря ми в Белгия се чувства чудесно. Дори не иска да си идва понякога през ваканциите. 😃 Условията са си нормални и всичко й е наред. Учението е трудно да, това е вярно. Но едва ли в Холандия е по-лесно. Влезте в някоя група за студенти там и питайте.

# 550
Здравейте!
Бих искала да попитам тези от вас, които са се ориентирали към Residentie Wandelbeg и още една сграда имат - campus Georgetown - върнаха ли ви подписан договор, защото вече месец чакам и нищо. Днес отново дъщеря ми звъня на Вим Ван Де Велде, но телефонът му е на поща. Май навсякъде има и сривове и дано това да е причнината. Или просто са си бавни. Моля, ако някой има върнат подписан договор, да се включи. Притеснява ме, че депозита трябва да се плати до седмица след получаване на договора, и ако нещо са ни пропуснали или пък ретроградния Меркурий е попречил на получаването на поща от нас, да сме изтървали срока и всъщност вече да нямаме резервирана стая.

# 551
Не съм чула, нито усетила, да има сривове в комуникациите в Белгия в момента, така че ако някой не вдига, е по-скоро защото не иска или телефонът е изключен.

# 552
  • Sofia
Здравейте!
Бих искала да попитам тези от вас, които са се ориентирали към Residentie Wandelbeg и още една сграда имат - campus Georgetown - върнаха ли ви подписан договор, защото вече месец чакам и нищо. Днес отново дъщеря ми звъня на Вим Ван Де Велде, но телефонът му е на поща. Май навсякъде има и сривове и дано това да е причнината. Или просто са си бавни. Моля, ако някой има върнат подписан договор, да се включи. Притеснява ме, че депозита трябва да се плати до седмица след получаване на договора, и ако нещо са ни пропуснали или пък ретроградния Меркурий е попречил на получаването на поща от нас, да сме изтървали срока и всъщност вече да нямаме резервирана стая.
Чакаме и ние и вече почвам прогресивно да се ядосвам, защото ми трябва този договор във връзка с други дела и гоня срокове. Мисля, че просто се мотаят.

# 553
  • Burgas
Здравейте, ние получихме подписан договор началото на м.април. Този г-н de Velde ни писа, че началото на м.юли ще ни изпрати по-подробна информация относно депозита.

# 554
Здравейте, ние получихме подписан договор началото на м.април. Този г-н de Velde ни писа, че началото на м.юли ще ни изпрати по-подробна информация относно депозита.
Странно... Договор получихме и трябваше да го подпишем и върнем. Оттам нататък да чакаме те да подпишат, а депозит искаха до седмица след като са ни върнали подписан договор. Знам че сте в новата резиденция и за там може да е по-различно, но благодаря за информацията, че вече имате окончателно подписан договор. Ще продължаваме да го търсим по телефона, защото е адски изнервящо.

Общи условия

Активация на акаунт