Кога махнахте биберона?

• 19 984
  • 209
  •   1
Отговори
# 150
Гледах да отуча баткото преди да родя, за да не взема после бибата на бебето. И така една вечер, когато беше на 1г. и 9м. просто бибата се загуби и край. Две седмици плака за нея, но най-накрая я прижали.
За мен по-добре е с биберона в уста, отколкото палчето - бибероната можеш да я "изгубиш" или "кучето да я вземе", докато палчето неможе.

# 151
Махнах я на година и 5 месеца.Забелязах , че се пристрастява много и не му виждах края.Един ден и отрязах едната биба , но след това и дадох друга - здрава.На другия ден отрязах всички и и ги оставих в леглото.Тя рева и ми ги дава и викаше - Не , не.....и така 2 дни.Стана доста нервна , но повече не е попитала за биберон.

# 152
  • Варна
На година и един месец й махнах всички биберони - залъгалки, шишета и кърменето спрях. Цялата дандания беше за един ден - малко хлипане и толкова

# 153
Ние я махнахме преди 15 дни ,но тя никога не е била пристрастена към нея ,по - скоро си чешеше венците и гукаше с нея ,обикновено лапаше не бибата а дръжката й ,ползвахме силиковоа на Нук ,бях купила и друга марка но не я хареса .Едната стоеше в чантата на количката , а другата вкъщи . Понеже си играеше с тях и все ги хвърляше по пътя колко пъти се е случвало да се връщаме по пътя да си я търсим ,изгубихме едната и останахме само с една ,понякога в бързината забравяхме да вземем бибата с нас но тя не я търсеше ,ползвахме я основно само през ноща когато мрънка ,но заспивайки тя веднага я плюеше.Е преди 2 седмици сме изгубили и другата и реших това ще е , няма да купувам друга тя и без това през деня заспива като пие вода . Мисля че въобще не се сеща за нея ,сега вечер и давам малко водичка и така .

# 154
При нас само тя я използва. Опитвала съм да не я давам, да я режа, да я мажа с люто и резултата е неистов рев. Добре че поне знае, че бибата е позволена само в леглото. Сигурно аз съм много мека, но тя наистина не заспива без нея и много плаче като по този начин държи и брат си буден.

# 155
Махнах й я на 1.1месеца  реших и просто повече не й я дадох труедно е но не отнема много време

# 156
май съм се разписвала в тази тема преди няколко месеца, тогава Ники още беше с биберон
отказа го от преди месец, беше на 2 г. и 9 м.
очертава се един от ветераните - биберономани

# 157
  • София
на 1 година и 7 месеца  pacifier

# 158
Още не съм, ползва я само като спи, но много искам да го отуча.
Усещам, че май не е готов обаче...

# 159
  • Sofia
На 4 месеца беше. Имахме биберон, който беше подарък от мои приятели. Започна да се слепва т.к. не беше силиконов и аз го изхърлих. Не намерихме точно същия. Детето не искаше друг. Рева няколко дни и така всяко зло за добро сложихме черта на бибероните.

# 160
  • Казанлък(Бургас)
Фил беше на 3-4 месеца,когато твърдо ми отказа биберона,но използва мен за биберон .EmbarassedТака се преспива. Grinning

# 161
На 1г 4 м сама се отказа от биберона-залъгалка

# 162
Дъщерята изплю биберона-залъгалка на 3-4 месеца, но с шишетата с биберон откара до 4 г. / през ноща пиеше кисело мляко /, после и казах, че съм ги дала на едно бебе и след една-две нощи ги забрави. На синът, обаче, започнаха да му се изкривяват предните зъбки и се наложи да изхвърлим бибероните от употреба доста по-рано. Добре, че обичаше да ги хвърля зад леглото, а аз спрях да ги вадя от там, и така се оказа, че ги е изхвърлил сам.

# 163
  • Бургас
lili pati, щом само нощем го ползвате - значи сте като нас - аз си мислех, че никога няма да го откажем, а като стана на 2,4 г, съвсем безпроблемно и без сътресения го махнахме. Да уточня, че бяхме извадили всичките зъби. Мисля, че и това е важно.

# 164
Сам го отказа, след като се разболя от ангина-не можеше да сложи нищо в уста-2г.5м

Общи условия

Активация на акаунт