Кога махнахте биберона?

• 19 981
  • 209
  •   1
Отговори
# 165
Явно ние сме шампионите по дълго ползване на "бобо" - 2г 9м. bowuu .
При майка ми през деня от няколко месеца спеше без. Дори повтаряше :"Голям си, не бобо."  Laughing  Обаче вечер се започваше  голямо тръшкане и му го давахме.
Тази седмица реших,че е крайно време вече да го махаме и една вечер просто не му го дадох. Подарих му книжка за любимия Франклин при условието,че ще я върнем в книжарницата, ако настоява да си получи биберона обратно. 

# 166
  • Варна
При каката го махнахме на година и 5 мес. и тя само заспиваше с него, но 2 дена беше зор. С малката ще видим  Wink.

# 167
  • на село
Явно ние сме шампионите по дълго ползване на "бобо" - 2г 9м. bowuu .
...

Не сте  Grinning, моята Радослава си го смучеше и след 3 годишна.

Това съм го писала поне 5 пъти - Накрая ми писна и след няколко неуспешни опита със залъгване и т.н му резнах леко върха,
е резултата не и хареса и спря да го търси, някъде около 3г. и 1-2 месеца беше.

# 168

Е, добре.

Не съм чела цялата тема.

# 169
На 1,9месеца и ние го ползвахме само като заспива.

# 170
На 1г.и 6м. и без проблем,понеже само заспиваше с него.
И аз реших един ден да пробвам да заспи без него,и му казах,че сме го дали на Анди(друго бебе) и се съгласи и за 2 дни го махнахме! Peace

# 171
На голямата към 6м и омръзна. Бебата още си го търси, не само като спи  Sad нямам намерение да и го махам, както и когато дойде  Grinning

# 172
  • София
Към 2рата година. Дияна използваше бибероната само за заспиване, след това я махах.
Баща й предприе решителната крачка за отказване от биберона. Около седмица-две Дияна мрънкаше за "бибата".

# 173
Да,и аз мисля че детето не бива да се насилва да се отказва от бибата но може би е вярно че по-големите деца се отказват по-трудно.Моята дъщеря като беше по-малка не я търсеше толкова колкото сега,така се успокоява през ноща.Сега е на 2г. и 3 месеца и през ноща търси бибероната си,дано да не вреди толкова колкото някои описват. Confused
И мойта е на 2 години и два месеца и още е с биба - главно когато спи. Смятам да я оставя да си я махне сама в един момент. Преди няколко дена нещо беше много кисела (сигурно защото е болна Sad) и се разхождаше цяла сутрин с биберон из къщи и някъде го затри. Рева час и кусур докато го намеря. Търсихме заедно доста време, после я оставих да спи, но не... А другата биба не я иска. До преди няколко месеца й беше все едно с коя е, но вече не.

Цитат
Чувала съм че колкото по-големи стават децата толкова по-трудно се маха бибата.
Абсолютно. Руми имаше период преди около година когато изобщо не я търсеше. Не я махнах тогава (а може би трябваше) и тя като че ли се пристрасти.
Не знам, аз съм на мнение, че когато му дойде времето тя сама ще се откаже, по-важно за мен е, че не си смуче палеца например.
Интересното е, че на ясла ходи без биба и си спи и няма проблеми  Shocked

Има и още нещо - според мен бибата за нея е нещо като цигарите за мен. След като аз не ги спирам откъде накъде нея ще я тормозя.
[/quote]

# 174
  • Асеновград
На 2г6м. заспиваше с биберон но един ден просто се скъса и нямаше как да цока.Имаше молби да отида да купя нова,но и обяснихме че е вече кака и на каки не продават биберони.Итака без много драми имахме успех.

# 175
Моята дъщеря я отказах от бибата на 1г. В продължение на 1 седмица и я подрязвах всеки ден по малко докато стана грапава. Сама я изплю и повече не я потърси.  Hug

# 176
  • София
моите опити да пробутам биберон срещнаха сериозен отпор от малката- изобщо не го искаше
така че поне такъв проблем не сме имали  Mr. Green

# 177
Ние много трудно се отказахме от бибата.Трябваше да се махнем от къщи ,т.к. баща и само като я чуе да реве за биби и веднага и я даваше .Затова отидохме на село двечките и когато я искаше аз и казвах "ами ти защо не си я взе мами,мама сега ще се обади на тати да я донесе' и така се успокояваше малко .Ама то беше тръшкане ,ритане особено вечер .Но тя постоянно я търсеше и само я смучеше и не говореше ,затова се принудих да я махна и зъбките и почнаха да се изкривяват.
Вече минаха почти 6 месеца и пак си я иска  Praynig,осебено като и е тъжно  Cryтогава и викам та ти нали си кака ,а тя " не съм кака бебе съм".Жал да ти стане .Преди месец по случайност я намери  ама такава радост беше  Grinning,но вече ги изхвърлих .
Моят съвет на мамите е колкото по рано толкова по лесно ,защото като са малки по бързо забравят.То не може без тръшкане и реване и да има те са малцина .Много исках и аз да съм сред тях но уви не.
Много ме беше страх да не започне пръста да си сучи защото като малка го правеше и се наложи да уча да суче биби .Но слава богу вече всичко мина. Wink

# 178
При баткото я махнах ме на 1,6 .Когато поискаше биберона аз а потапях във вода и оцет в една чашка и му я подавах Mr. Green, при което следваше една физиономия Sick от негова страна и се отказваше .Всичко продължи няколко дни и след това въобще не я търсеше. Peace

# 179
И двамата го изплюха от раз при първия си опит да им го пъхна в устата и втори опит не направих

Общи условия

Активация на акаунт