Лято в Албена 2024г.! (Тема 1)

• 49 346
  • 776
  •   1
Отговори
# 600
Всъщност 9 евро беше порция калмари на таверната, сега си спомних, а ципурата май 11-12. За 40 евро три големи порции плюс напитки. Но и в България, на хубав ресторант в Балчик например плащаме около 80 лв за тримата и не можем да го изядем и изпием, почти винаги вземаме част от нещата за в къщи. 500 лв на ден да се скъсам, не мога да ги изхарча в Балчик. На Албена всички напитки са ужасни, та и без пари да ми ги дават, не ги ща.
300 лв в Ралиците вече няма. Минало-бешело.

# 601
Леа, пропускаш програмата в таверната цяла вечер жива музика, танци и т.н. Това също влиза в цената.
Това омари, октопод, сувлаки и какво беше там , аз не съм видяла в Албена.
Някой писа за атракция за тийнове. Че то има само за малки деца и то не навсякъде, както писах. Обикновено вечер детска дискотека (бебешка) за половин час в Боряна съм попадала. Все пишете за някакви програми, дано и аз попадна на такава тази година.
Фортуна с любимата Нона, не знам да е имало анимация и при нея. То и по мое време шефа сега си спомних беше мъж, разговаряла съм с него, а готвача един висок и пълен, гледаше косо и все в чинийте на хората.
Също не забравяйте, че Мецан не е ял опипани с неизмити ръце продукти, че аз редовно виждам това не само в Албена, където е инклузив.
Семинари редовни в Албена и на мен биха ми харесали и станали любими. Не ги плащам аз, та къде и да е семинар безплатен не изпускам де.
Какво се редели за банички уж, няма опашки в Гърция за нищо, освен в супермаркета и то няколко човека, както и в Моловете , където има бързо хранене. Тук се редиш час на опашка за някаква пържола и накрая нищо. Всеки се бута и слага по няколко и се чака съответно ..а те и свършват, накрая сядаш ядосан и обиден.  Повече и не опитваш. Ама си платил нали? Та и на теб ти се полага реално, щом искаш и за другите има? По принцип.
Аз лично (въпрос на вкус де) не мога да сравня гръцката кухня нито с турската (а достатъчно съм обикаляла и на екскурзии , и на почивки) , нито с българската (за инклузив пиша при нас, иначе има хубави ресторанти с хубаво приготвена храна)
Какви 100 евро за таверна. То си има вход и си плащаш за всичко включено -алкохол, храна, програма. Поне, аз като съм ходила на такава е така било (вярно организирано, но с три вида месо, гарнитури и т.н, а програмата е поне 2 часа , ама истинска програма) Както и да е.. На някой е далече Гърция, ама на мен и нашето Черноморие ми е далече, почти поравно са ми за път. Та..хем пътувам много време, хем плащам, хем отивам на мечтана почивка да си отдъхна уж , еми нормално е да очаквам нещо. Отделно не съм сляпа да не съпоставям цени и услуги, програми и да знам в кой хотел и какво е имало примерно за вечеря. Защото в Нона имах редовна информация за Лагуна Бийч какво е имало вечер и виждам какво там има. Като дойдоха на гости познати и направо бяха потресени от разликата. Но в цената беше съвсем минимална тогава. Та не искам да ви развалям настроението и дразня, ама докато само хвалите нещо и не искате да има покритие за цената, която плащате ...еми и камери няма да има там. Струват пари. Бедната Албена значи. Ще правят компромиси от всичко-храна,напитки , персонал. А да, за персонала пък книга мога да изпиша. Не , че си чистех сама в Нона, но пък и обичам да човъркам, то вътрешно ме кара. Та...знам примерно, че храната се хвърля, но не се дава и един кроасан на чистачките примерно, на мижави заплати са,  на голям периметър да чистят, ама някъде дори нямаше предвидени такива, че напуснали. Съобразявам се да не пиша негативи, ама ...то вие само уауууу Албена. Хубаво де, така да е. Накрая на пакетче семки на плажа и степчета ще са по 400лв на ден на възрастен, не бих се учудила. Ама румънците няма да дойдат. Те пък там в Констанца е едно нищо, не си направят хубав курорт, ами някакви бетонни блокчета , бе..как няма да им хареса тук, дори презастроено, че и на корем какво и да е да ядат. Ми техните средни заплати са по-високи от нашите. Ами другите българи, те на картинка ще го гледат този уникален курорт, ама само плажа. Като гледам Лагуните са си същите , че май и ръждясали, ама хайде. Като се върна ще дам обстоен отчет и клюки. Та поне 3 страници да ми пишете колко не съм права и съм кисела.

# 602
"Това омари, октопод, сувлаки и какво беше там , аз не съм видяла в Албена."

Анджък, де😂 на чист български 😂
За целия пост искам 100 лайка да ти сложа, но мога само един.

# 603

Какво се редели за банички уж, няма опашки в Гърция за нищо, освен в супермаркета и то няколко човека, както и в Моловете , където има бързо хранене. Тук се редиш час на опашка за някаква пържола и накрая нищо. Всеки се бута и слага по няколко и се чака съответно ..а те и свършват, накрая сядаш ядосан и обиден.  Повече и не опитваш. Ама си платил нали? Та и на теб ти се полага реално, щом искаш и за другите има? По принцип.

Това в Албена ли ти се е случвало?
За първи път чета някой да се е редил 1 час за каквото и да е в Албена.

Съобразявам се да не пиша негативи, ама ...то вие само уауууу Албена. Хубаво де, така да е.

Това меко казано не е вярно. Няма потребител в темата, който да отрича минусите на Албена.

Това, че двама души сте решили да превръщате темата в противопоставяне на Гърция и България, е друга работа.

# 604
Каква Гърция, Емма, хайде спри се вече. В поста ми над 60% беше за Албена. Лично съм чакал в Ралиците за барбекю, да, доста дълго се чака и може да не стигне до теб. На басейна всички шезлонги на сянка заети от румънците с хавлии още в 6 сутринта. И т.н....анимация - две девойки танцуват и децата повтарят движенията. Забавно докъм 1-2 клас. Моето е пети клас и изобщо не му е интересно....

Доп. И в на Фанито поста над половината е за Албена и всичко е вярно, според мен. Какво ти над половината, препрочетох го, Ами 90% е писала за Албена.

# 605
Каква Гърция, Емма, хайде спри се вече. В поста ми над 60% беше за Албена. Лично съм чакал в Ралиците за барбекю, да, доста дълго се чака и може да не стигне до теб. На басейна всички шезлонги на сянка заети от румънците с хавлии още в 6 сутринта. И т.н....анимация - две девойки танцуват и децата повтарят движенията. Забавно докъм 1-2 клас. Моето е пети клас и изобщо не му е интересно....

Как каква Гърция, като двамата с потребителката не спирате да обяснявате как Албена не е Гърция. Нямало таверни, нямало сувалаки. Плажът бил с твърде широка плажна ивица и трябвало да се ходи много до водата. Ужасна работа.

И да, разбрахме, че на теб Албена не ти е интересна. Разбрахме, че и на потребителката Албена ѝ е неприятна, отблъскваща, неинтересна и т.н., още преди да е стъпила на Албена.

Ако беше прочел поне малко от темата, щеше да разбереш, че няма потребител, който да е спестил критиките си за Албена, за ръководството ѝ и всичко останало. Не знам как двамата решихте, че сте единствените критични гласове Simple Smile Не сте. Просто останалите не влизат остро на събеседниците си и не сравняват видеокасети с ябълки в опит да оправдаят противопоставянето.

Противопоставянето на Гърция и България и комплексарските подмятания "ти ходила ли си в Гърция", все едно първият турист стигнал до Марс, просто не са за тази тема.

Албена има своите минуси, обсъждаме ги надълго и на широко всеки ден. Широката плажна ивица досега не я бяхме чели като недостатък, но ще я добавим и нея в списъка. Обаче за баничките, пържените яйца в квартирата и липсата на таверни - като се има предвид преобладаващият тип настаняване не мисля, че ще бъдат отчетени за негативи.

# 606
Да, Емма, в Елица имаше скара навън. Ни веднъж не се доредихме, е чак толкоз ..не сме останали гладни, ама скара не видяхме, пържоли пък съвсем, че то и другите там. То и не беше всеки ден. А в Нона нямаше изобщо скара навън.
Моля , моля, това за октоподите (то май имало такива уж с ориз нарязани и сготвени, ама аз не намерих такъв) , го писа друга потребителка, та и цена калкулира. Не пренасяйте нашите отговори  към някой за наше мнение първоначално. И да...не е вярно това за таверните. За анимацията в Албена също е повече за малки деца, за възрастни само обяви, че има. Вече писах за аквааеробиката. Всъщност някой от вас да е бил на такава?
И не съпоставяме държави , а цени и услуги. Аз преди бях писала за Приморско, но само загатнах за големина на стаи и бани и то в семейни хотели на цени...далечни от Албенските четризвезни хотели.
И не ми пишете, като не ми харесва да не ходя.
Къде си искам ще ходя и харча моите си пари. А какво получавам за тях или съм получила е мое право да напиша в темата дали съм била или съм останала доволна.
Широката плажна ивица е красота и даденост, но ...не бих седяла на последния ред шезлонги там. Радвам се обаче, че на вие тях избирате и ви е приятно в жегата да прескачате обърнати шезлонги, затворени пътеки и т.н. , та дано стигнете морето. Наистина почвам да се ядосвам вече.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 14:44 от Анонимен

# 607
Да, Емма, в Елица имаше скара навън. Ни веднъж не се доредихме, е чак толкоз ..не сме останали гладни, ама скара не видяхме, пържоли пък съвсем, че то и другите там. То и не беше всеки ден. А в Нона нямаше изобщо скара навън.
Моля , моля, това за октоподите (то май имало такива уж с ориз нарязани и сготвени, ама аз не намерих такъв) , го писа друга потребителка, та и цена калкулира. Не пренасяйте нашите отговори  към някой за наше мнение първоначално. И да...не е вярно това за таверните. За анимацията в Албена също е повече за малки деца, за възрастни само обяви, че има. Вече писах за аквааеробиката. Всъщност някой от вас да е бил на такава?

През цялото ви пребиваване там сте чакали по 1 час и все не сте се дореждали за скара?!
Оплакахте ли се в кол центъра и как реагираха те?
На мен ми звучи крайно нереалистично цяла опашка хора да се редят по един час за храна, но ще ми бъде интересно да прочета.
Догодина ще взема да букна една нощувка в тази Елица, от интерес.

И не ми пишете, като не ми харесва да не ходя.

Тук преиграваш. Никой не ти е писал такова нещо и едва ли някой ще си направи този труд.
Аз лично съм наясно, че има хора, които ходят точно на места, които не харесват, и че това им доставя някакво особено удоволствие. За мен не е проблем.
Проблем е безсмисленото противопоставяне, каквото правите тук в темата.

Широката плажна ивица е красота и даденост, но ...не бих седяла на последния ред шезлонги там. Радвам се обаче, че на вие тях избирате и ви е приятно в жегата да прескачате обърнати шезлонги, затворени пътеки и т.н. , та дано стигнете морето. Наистина почвам да се ядосвам вече.

Че кой те кара да стоиш на последния ред шезлонги? Никой. Места има и на предните редове.
Подчертаното е много странно, кого в темата имаш предвид? Едва ли мен, но явно имаш зъб на някой друг.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 14:57 от EmmaT

# 608
И т.н....анимация - две девойки танцуват и децата повтарят движенията. Забавно докъм 1-2 клас. Моето е пети клас и изобщо не му е интересно....

А това па беше най-голямата тъпотия, дето прочетох в последно разразилата се дискусия. Може да мрънкате, че ви е тясно, мръсно, студено, горещо, с медузи, щипалки, че храната е гадна, че алкохолът е фалшив... Ама че на дете в пети клас не му е забавно в Ралиците говори или за непознаване на услугата, налечена "анимация" там, или че детето е от тези, които само играят на телефона. През цялото работно време на аниматорите има момче/момиче, което се занима с деца 8-12 и им организира игри и забавления. За 13-17 отделно. Сутрин и следобед го обявяват по радиоуредбата на 3 езика. Децата от нашата компания към момента са между 12 и 16 и не им виждаме въобще очите, докато са с аниматорите. Това с каките вечер е детска дискотека, наистина за мънички деца.

# 609

През цялото ви пребиваване там сте чакали по 1 час и все не сте се дореждали за скара?!
На мен ми звучи крайно нереалистично цяла опашка хора да се редят по един час за храна, но ще ми бъде интересно да прочета.

Вземи в Нона, там няма изобщо такова чудо (нямаше по мое време, вероятно и сега)
И една вечер не става. Ние ходим за 7 дни, да е имало 2 дни (не помня точно, но не всеки ден и не често)
Час е малко. Повече от час, а за големината на опашката да не пиша.
Не съм се обръщала към кол центъра , а управителката тогава само попитах. Все пак не бях толкова надъхана за парче месо. Били малко пържолите и свършили. Ама то нормално да са малко, че до полунощ трябваше да ги пекат.
Аниматори нямат май всички хотели. В Нона нямаше и детска дискотека, в Боряна ги пращаха, за половин час, та отидох да видя какво все пак има в тази Албена. За възрастни -нищо. В Елица и такава мисля нямаше, там има някакво място, но..
Сега се сещам и за следобедната закуска-сладолед и парче пица (тогава това) Нона беше към Елица за това изхранване, а те пък ги слагаха в някаква стаичка-сграда след басейна. По земята размазан сладолед. Деца пратени сами -мънички до 10г някъде и им трудно да правят топки и слагат, бърка се вътре в лъжицата да падне в чашката и изобщо... Пиците и те кът обаче, ама то не пица, парче тесто и дори от доматеното пюре пестено, но пица се води и децата щастливи. Нона обаче далечко, ако вземеш оттам сладолед и стигнеш до шезлонга ти , забрави да ядеш такъв , по-скоро разтечен крем или някакво подобие. А видовете бяха ...не помня , някалко, шоколадов почти нямаше (аз такъв ям, но взимах каквото е останало понякога) Накрая и от това се отказах, гнус ме беше в Елица, а в Нона ми беше далече и като имах спомен какво е се въздържах.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 15:06 от Анонимен

# 610
Емма, всичко, което си писала, аз не съм го казвал. Нито едно от изброените от теб неща.
Принцесо, ние като бяхме, такива неща не видях от анимацията.
И да, за барбекюто в Ралица Супериор имаше винаги такива опашки, че само веднъж се наредих. Висиш прав в жегата...Ами не е гот.

# 611
Скрит текст:
Моля , моля, това за октоподите (то май имало такива уж с ориз нарязани и сготвени, ама аз не намерих такъв) , го писа друга потребителка, та и цена калкулира. Не пренасяйте нашите отговори  към някой за наше мнение първоначално. И да...не е вярно това за таверните. За анимацията в Албена също е повече за малки деца, за възрастни само обяви, че има. Вече писах за аквааеробиката. Всъщност някой от вас да е бил на такава?

Вземи в Нона, там няма изобщо такова чудо (нямаше по мое време, вероятно и сега)
И една вечер не става. Ние ходим за 7 дни, да е имало 2 дни (не помня точно, но не всеки ден и не често)
Час е малко. Повече от час, а за големината на опашката да не пиша.
Не съм се обръщала към кол центъра , а управителката тогава само попитах. Все пак не бях толкова надъхана за парче месо. Били малко пържолите и свършили. Ама то нормално да са малко, че до полунощ трябваше да ги пекат.

Е, как да не си толкова надъхана за парче месо, щом си стояла повече от час на опашката?
Честно казано, ако бях на твое място, и съм чакала повече от час за нещо, което искам... не бих подминала, щях да се свържа с кол центъра и да поискам съдействие.

# 612
Значи дори не си разбрала, че има барбекю или при вас е нямало. Иначе щеше да знаеш какви опашки има. И кол-центърът няма какво да направи.

# 613
Принцесо, ние като бяхме, такива неща не видях от анимацията.
И да, за барбекюто в Ралица Супериор имаше винаги такива опашки, че само веднъж се наредих. Висиш прав в жегата...Ами не е гот.
Не знам кога си бил, но от 2013 г., откакто ходя в Ралиците, има, вкл. и в кромид годините 2020 и 2021. Ако си на басейна, няка как да не разбереш, освен ако не си бил все път със слушалки или тапи в ушите. Сигурно не са те канили и на игри и спорт.

# 614
Значи дори не си разбрала, че има барбекю или при вас е нямало. Иначе щеше да знаеш какви опашки има. И кол-центърът няма какво да направи.

Имаше барбекю, но опашки нямаше. По-скоро мижав интерес. Моят мъж един път си направи труда да мръдне до там, със сигурност нямаше опашка, не помня какво си взе. Даже не мога да си представя някой да се реди в жегите по над час за скара по време на морска почивка при положение, че има морски дарове примерно. Интересът винаги е бил към други неща - не само мой, но като се замисля и на останалите.
Но и другите в темата да кажат дали по време на техните престои е имало интерес към скарата, може аз да съм улучила големите аномалии.

Общи условия

Активация на акаунт