Лято в Албена 2024г.! (Тема 1)

• 49 276
  • 776
  •   1
Отговори
# 540
  • В.Търново
Следя темата от мнооого години и всяка година чета, че нивото е паднало от предната. Е, тогава какво е било преди 10г, какво е сега?!

# 541
Не във всички хотели нивото е паднало. Основно базата е амортизирана в сравнение с преди 10 години, не се реновират редовно хотелите. По отношение на инклузива грубо орязват неща, на които сме свикнали в годините, пък може и ние да станахме твърде взискателни...
Днес преброих, че до момента сме почивали в 18 от хотелите в Албена, в някои по два пъти. Сравнявам, сравнявам Grinning

# 542
Тази година храната в ресторант Орхидея беше по-вкусна от всяка друга и всеки друг ресторант в Албена, в който сме се хранили. Аз не бих обобщила, че нивото е паднало. Има неща, които не ми харесват, но повече са нещата, които ми харесват, затова се връщаме всяка следваща година.

# 543
Следя темата от мнооого години и всяка година чета, че нивото е паднало от предната. Е, тогава какво е било преди 10г, какво е сега?!
Преди 8 години с мъжът ми бяхме в хотел Ком. Беше супер! Алкохола беше друг, анимацията за деца и възрастни беше супер. Храната обилна и вкусна. В ресторант рай имаше също много вкусна храна. Пиене на корем Wink
Но и тази година хич не мога да се оплача от Малибу.
Единствената не малка разлика е, че тогава почивката ни беше максимум 700 лв за двамата. Сега за 2ма възрастни и 2 деца под 7 г дадохме 1800 лв

# 544
Ние сме в Оазис.
5 нощувки за двама възрастни и две деца на 2г. и 4г. излезе 1460лв.
В две стаи сме с врата между тях. Можеха и в една да ни настанят, но предпопетохме две стаи. Разликата е по 60лв. на нощувка.
Сега имаме две бани, две отделни стаи, две тераси. Доста комфортно ни е. За хотел с две звезди нямах очаквания. Мислих, че отивам на станция.
Но храната е хубава. Винаги има какво да хапваме.
Сутринта имаше палачинки, мекички, пържени филийки, банички няколко вида и единия си го бяха правили те. Яйца на очи, които се правеха на момента.
На обяд имаше прекрасно агнешко и страхотни свински пържоли на скара, които ги пекат на момента.
Вчера рибата беше сом.
За мен има шампанско Албена Joy
Понеже сме в две стаи имаме и два чадъра и 4 шезлонга на плажа.
Плажът е близо. Нашите чадъри са на Нептун.
Още не сме ходили да разгледаме комплекса, защото вчера пристигнахме и вечерта преваля.
С две думи-доволна съм за това, което платих в последния момент и получавам.
Миналата година бяхме в Сол Луна Бей.
Нищо общо няма ол инклузива, но тук на децата им харесва повече.
Не бях идвала в Албена от дете! Догодина ще се върнем отново, защото моите деца също се влюбиха в Албена!

# 545
Добър ден,  споделете вашите мнения за Фламинго Гранд, моля.  Опитах се да намеря отзиви в темата, но не успях. Бих искал да разбера това поради високата цена или поради качеството на услугите? Оценката в Google Maps е доста висока 4.5.

# 546
Добър ден,  споделете вашите мнения за Фламинго Гранд, моля.  Опитах се да намеря отзиви в темата, но не успях. Бих искал да разбера това поради високата цена или поради качеството на услугите? Оценката в Google Maps е доста висока 4.5.
Бях там през пролетта, всичко ми хареса. Не знам как е при натоварен летен сезон.

# 547
Добър ден,  споделете вашите мнения за Фламинго Гранд, моля.  Опитах се да намеря отзиви в темата, но не успях. Бих искал да разбера това поради високата цена или поради качеството на услугите? Оценката в Google Maps е доста висока 4.5.

Ние ходихме две години подред, вклчително и миналото лято. Хотела е супер, стаите са много просторни, храната е в изобилие, плажната зона към хотела е близо, има и вътрешен минерален басейн. Единственото неприятно е, че има много хора и става пълна лудница по време на закуска/ вечеря.

# 548
От Ралица Супериор съм много доволна и тази година. Единственото дразнещо е намаленото работно време на лоби бара, но в крайна сметка Албена е семеен курорт и може би денонощният бар не влиза в концепцията. Чистотата е на по-високо ниво от всяка друга година, храната също. Всичко, за което отговаря Ралица Акваклуб, обаче, без самия анимационен басейн благодарение на спасителите, е на по-ниско ниво от предходни години.
Стомашен вирус не засегна нашата много голяма компания, но пък се кашляше здраво и навсякъде Simple Smile
Ако някой има конкретни въпроси, да пита.

# 549
От Ралица Супериор съм много доволна и тази година. Единственото дразнещо е намаленото работно време на лоби бара, но в крайна сметка Албена е семеен курорт и може би денонощният бар не влиза в концепцията. Чистотата е на по-високо ниво от всяка друга година, храната също. Всичко, за което отговаря Ралица Акваклуб, обаче, без самия анимационен басейн благодарение на спасителите, е на по-ниско ниво от предходни години.
Стомашен вирус не засегна нашата много голяма компания, но пък се кашляше здраво и навсякъде Simple Smile
Ако някой има конкретни въпроси, да пита.

Тази година сменихме Супериора с Акваклуба, заради настаняването. Искахме във вилите. Определено много ниско качество на услугата. Ресторантът е тотал щета. На толкова лоша кухня съм попадала в Ком, точно преди да го затворят. Доволни бяхме от барманите в лоби бара и толкова. Възползвахме се от възможността да се храним в друг 4 * хотел. Ходихме в Калиакра. Хареса ни. Кашляше се още от началото на юли, явно продължава Simple Smile

# 550
Може ли да ми припомните какво включваше Dine Around за настанените на база UAI?

# 551
  • София
Специално за Гергана - вечеря и обяд и един от двата ресторанта по центъра, само че им забравих имената. Вечеята е тристепенно меню плюс вода.

Някъде пишеше, че имаш избор за обяд и вечеря в хотел от 4 звезди - лагуните, калиакрите и пр., но ни казаха, че не важи това.

За Гергана: доволни сме.
Хигиена - отлична, ежедневно почистване на стаите и смяна на кърпите, прахосмук и оправяне на леглата. Безупречни, не мога да се оплача. Много любезни. Както са любезни и в ресторанта, дъщеря ни имаше РД, направиха приятни изненади, и за мен - неочаквани.
Мини бар - вода, бира, сок, пепси. Ако изконсумирате, на другия ден зареждат пак.
Ол инклузив - да, лобито вече не е денонощно, а е до 01 ч. и сутрин чаааак от 08.30. В ресторанта е извършен ремонт, освежаване. Храната е качествена и разнообразна. Може да намерите сушени домати, интересни сосве, винегреди и салати.
Пуул бар - от 11. до 17 ч. работи, правят, освен гофрети и казанлъшки почники, кюфтета и кебапчета, дюнери (само един ден май беше седмично) и всеки ден пици на пещ. Понякога има хлебчета и правят чудни хот дог или бургери, ако обядът не ви хареса.
Барбекю - работи наполовина (не го пълнят цялото), предимно кюфтета, пържоли, няма тази година зеленчуци, поне докато ние бяхме. Един път ципура. По спомен предни години - през вечер хвърляха нещо морско, а след месото допичаха зеленчуци. Имайте предвид, че към 20.15 ч. барбекюто приключва (вечерята официално е до 21), така че понякога си струва да почакате, ако искате да ядете вкусно месо.

Народ доста, чадъри има. Шатричката с шалтетата я няма, тъй като всички шезлонги са от меките и удобни и нямате нужда от шалтета.

Морето - в четири от седемте дни беше супа от щипалки и топла вода, по някоя огромна медуза за ракош. Накрая водата захладя и мезетата изчезнаха.....

Аквапарк Аквамания (Ралица)- половината от семейството го посетиха от 14 ч. нататък- със смесени чувства са.

Желая ви незабравими летни мигове на Албена!

# 552
И аз да добавя за аквапарк, че е по-зле всяка година. Но той не се поддържа от Ралиците и ми казаха, че нищо не зависи от тях.

# 553
Току-що се прибрахме от х-л Магнолия. Като се има предвид, че ни е за първи път почивка в Албена и нямам база за сравнение. Ние сме доволни от всичко, освен от наличието на огромни ученически групи от Украйна, които бяха настанени там. Не че нещо, но бяха много шумни, като всички деца. Когато бяха на басейна с нас, където основно стояхме, че плажът е доста далеч, водата все едно кипеше. Искаше ми се да е по-тихо, но и така минахме. Яденето ни хареса, почистваха всеки ден. Другото, което малко ме дразнеше, че няма моп в банята да се забърсва, защото водата от обособената кабинка все намираше да излезе и да се събере в центъра на банята и да не се оттича. Освен, че стоеше мръсно, но и се хлъзга. Това са ми забележките. Позитивите са много повече, така че мога да кажа, че ни хареса. Прекалихме с храната, хахаха.

# 554
И аз да добавя за аквапарк, че е по-зле всяка година. Но той не се поддържа от Ралиците и ми казаха, че нищо не зависи от тях.

Преди две години аквапарка беше зле миналата година още по зле, в събота отиваме в Калимера и сигурно ще е още по зле. Движеща сила в избора на хотел трети път е аквапарка а той е разруха. Реката и рафтинга не функционират, всичко е изпочупено и занемарено.
Не съм особено съгласен че Аква клуб хотелите нямат контрол в аквапарка, като част от техните приходи трябва да отиват там, но ако те наистина не могат то Албена АД може. Вместо да развият аквапарка и да привлекат гости и то в район където няма такъв, те го имат като даденост и са го изоставили. В събота отиваме там за трети път и май ще е са последен. След този измислен ултра олл инклузив миналата година... 2022 ни хараса повече от 2023. Реконструкцията на стайте не обхваща банята там е като през 2000 година... Не искам да тръгвам с определени настроения но ги има.

Общи условия

Активация на акаунт