Лято в Албена 2024г.! (Тема 1)

• 49 270
  • 776
  •   1
Отговори
# 555
Роналд, дали навсякъде в Албена са сменени шезлонгите или има и от старите. Специално за Лагуните ме интересува, но човек , като се разхожда може да е видял дали са подменени.
Никой ли няма да почива в Лагуна Маре или Гардън да даде отзиви за храна, басейн, плаж. Разбрах, че Марето ще се храни в Гардън, май няма да има избор този път между три хотели да избираш (то не , че това ми е драма, бих предпочела най-близкия) Най-вече ме интересуват шезлонгите, защото ако са от старите със сигурност ще съм на пясъка и ще трябва да помъкна допълнителни неща.

# 556
  • София
Здравей, Фани! Наистина не знам как е пред лагуните. Надявам се да са сменени, но изобщо не стигнах до там. Този път никакви разходки не успях да направя Sad

# 557
Плажът на Лагуните е този пред тях, до плаж Калимера на Ралиците, нали така? Ако е така, май шезлонгите са нови, от тези на безумната цена с мрежата.
А за Аквапарка - на децата не им прави впечатление много-много това, че ринговете са меки и че пръскалките не работят от години, нас ни дразни. Останалото си е екстра. Но е доста тъпо от страна на Албена този аквапарк с качествени пързалки, сглобки и материали, на който не се надираш до кръв, както в повечето останали, да не се поддържа технически.

# 558
Ето какви са шезлонгите на Лагуните и на Малибу, Сенди, Калиопа...

Само платените 2 реда са различни.
Тук румънците ще се избият кой чие място взел....от сутринта се вихрят.

# 559
Много ви благодаря на всички за отговорите. Еми..ще слагам още багаж.

# 560
Да, всъщност децата се радват наистина, не им прави впечатление това, дори мръсотията миналата година в Калимера. Всъщност ако някой идва за пръв по път в Албена и е бил преди това в Китен, Созопол, Приморско в малък хотел или в апартамент/стая ще му се стори нещо уникално и ненадминато без алтернатива в България. За тези, които сме горе долу редовни там и виждаме как комплекса върви назад а цените нагоре няма как да ни хареса.

# 561
Да, всъщност децата се радват наистина, не им прави впечатление това, дори мръсотията миналата година в Калимера. Всъщност ако някой идва за пръв по път в Албена и е бил преди това в Китен, Созопол, Приморско в малък хотел или в апартамент/стая ще му се стори нещо уникално и ненадминато без алтернатива в България. За тези, които сме горе долу редовни там и виждаме как комплекса върви назад а цените нагоре няма как да ни хареса.
Мога да те уверя, че в Приморско например повечето хотели и то семейни са по-добре обзаведени, баните по-модерни, терасите по-големи и стаите от тези в Албена.
Вярно, не съм ходила в Албена от доста години, но когато бях, уж в реновирани стаи ни настаниха. Почистването смогваха след обяд да дойдат жените, а в Нона даже и не стъпваха, та се оплаквах и нищо не се промени. Това в т.н. добри години. Сега не очаквам нищо, отивам заради спомените и защото ненадейно се получи и отвори възможност. Плажът обаче е страхотен, стига щипалките и медузите да са си отишли, но това вече... Дразнещо е , че такъв плаж и пясък май никъде няма у нас, уникално е, а това не е дело на собствениците на комплекса. Те самите..прибират парите. Да ми се стори ненадминато и без алтернатива в България е просто...невъзможно меко казано. Дадох пример с Приморско и то е от обикновени дестинации и се води не толкова реномирано, че и обикновени хотелчета (големина, обзавеждане) водят при сравнение стаите на Албена (стандартните в хотелите )  За разходки също бих спорила колко и къде има да се разходиш , седнеш и т.н. по крайбрежието особено.

# 562
В апартаментите, в които сече отсядали последните 5-6 години са супер оборудвани. Имат си всичко, включително пералня, която ползвах всеки ден. Албена е далеч от луксозно място, но пък храната е включена и басейнът ни хареса. Единствено място, което много ни хареса и имаше разнообразие от басейни и апартаментите бяха супер, беше комплект в Свети Влас. Но го намерих по време на пандемията, още първата година и цените бяха много изгодни и нямаше хора. Само изхранването не беше включено, но се преживява.
В случая ОИ ни беше супер удобство, защото вече не ми се налага да слугувам.

# 563
В апартаменти не съм била и не мога да сравнявам в Албена, но стаите са доста ню-ню, дори за двама, какво остава за трима човека (дори детенце)
Албена има сметка да си с две деца и да не се таксуват или символична сума да е. За възрастни...не си заслужава. Инклузивът е предимство също, ако си с деца. Но пък и доста...не винаги попадаш в период на добро зареждане. В Нона беше трагедия, а в Елица (който доста тук не е харесван) имаше поне повече маси навън, по-добра храната беше и не нищо не прихванахме. След Нона изобщо зачеркнах Албена, освен дето и не полудях от скука вечер (там няма къде да седнеш ни вътре, ни навън-символично има 2-3 маси), никаква програма вечерна, нищо нямаше, а тематичните вечери бяха ориз с морски дарове, които така и не видях и боб печен за българската. Мда, май и покривки бяха сложили някакви. Храната беше отвратителна, ама наистина , освен закуската -там филии мажеш и салами, сирена имаше. Толкова лош спомен имам и толкова яд натрупан, че...ама иначе си имам спомени семейни и ще отида, вероятно за последно. Жалко за прекрасния плаж пак да напиша, уникален. Мен лично нищо друго не ми е допадало и преди (когато тук много се харесваше, ама и храната е била различна явно) За напитките ...също греда. Аз не пия, ама коктейлче нещо да поискаш и те гледат, като извънземно и нахално същество, съответно и те отрязват. Може и за пенсионери да е добре, хората да им е удобно , както и за семейства с малки деца. За средна възраст...не е за мен просто, аз подивявам, а и тийн ако имаш също не е добре, ще се побърка. Атракциите за деца също не бяха на ниво преди ,сега май е същото, като гледах къде точно са входовете между двете Лагуни, та по мапса проходих почти цялата Албена. Това розови градини ми те бяха толкоз редки, че ...сега не знам, има и нови хотели, реновирани, преди имаше Добротица помня беше добър, сега е друго име..има промени някакви, ще видя на място, но за семейства с големи деца цената и това , което се предлага не мисля, че е нормално или двама възрастни. В случая хотел, изхранване, условия, плажа си е природна даденост. А да...басейните, че те студени бяха на Елица, не я знам минералната вода, ама хора запазваха и там и на плажа, че и Нона беше към Елица, което ме подсеща сега , че тази Маре освен ресторант горката си няма и басейн))) Та от години не съм била на Албена и за алтернативи има и по-хубави хотели, по-добра храна, по-евтино всичко това, но плаж като на Албена няма.
ПП. Пералнята пък на мен ми е последна грижа на почивка. Аз отивам с доста багаж (уж все редуцирам, ама..), та да седна дори пералня да пускам ...абсурд. Дори кафе не искам да правя, все пак си на почивка. Ама в Нона бях и чистачка))

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 17:11 от Анонимен

# 564
Ние днес се прибрахме.
Честно казано изобщо не ни се тръгваше!
Бяхме в двузвезден хотел, но си изкарахме страхотна почивка с децата! Рай е за тях Албена! Догодина ще останем поне 15 дни. Такова спокойствие и почивка не съм и предполагала, че мога да имам с две малки и палави момчета.
Всички служители на хотел Оазис бяха мили. А управителката на ресторанта я обикнахме и ние и децата ни!
Имаше две момичета на баровете - страхотни!
Майсторката на месата такова свинско печено беше направила снощи, че ще го помня цял живот!
Със сигурност отново ще сме в Албена догодина!
От Калиакра ми замириса на скара на въглища. Това има ли го в Амелия, Лагуните, Боряна и т. н по редицата на плажа?
Въпреки че на мен сърцето си ми остана в двузведния Оазис Heart

# 565
В Боряна има скара на дървени въглища, в Калиакра Маре също имаше.

# 566
Привет от хотел Арабела Бийч.
Пълен, но спокоен хотел, възпитани румънски туристи.
Чисти басейни и база, макар и олющени кожени мебели в лобито и по етажите. Просторна стая, има малък кухненски кът с котлони. Чиста морска вода.
Храната не ми харесва, видимо я преработват, особено вечерята, отделно е доста скромно.

# 567
  • Белгия
Петзвездните хотели не се коментират много в темата, но да споделя, че нямам забележки към Амелия, Парадайс и курорта като цяло. Продължава да ми е без алтернатива на българското море. Има спад надолу в разни услуги, цените вървят стабилно нагоре, но така е в цяла Европа.

# 568
Като се замисля няма такова спокойствие и зеленина и толкова широк плаж. Наистина няма алтернатива с подобни условия. Със сигурност има по добра храна, алкохол и анимация но са в бетонни затворени комплекси без гора и прохлада и без плаж. Пример е Аква Парадайз страхотен комплекс с най големия и атрактивен аквапарк на балканите с хубава храна и анимация но страшен бетон без плаж. И цените са като в 5 звезден хотел на Албена.

# 569
Момичета, откъде в Албена мога да си купя кристали за коса? В Алдо не видях.

Общи условия

Активация на акаунт