Лято в Албена 2024г.! (Тема 1)

• 49 310
  • 776
  •   1
Отговори
# 570
Бих проверила в аптеката и в базара. На мястото на алдо в базара вече е карфур, съответно зареждането е различно. Смениха го буквално за един ден докато бяхме там.

# 571
Да, всъщност децата се радват наистина, не им прави впечатление това, дори мръсотията миналата година в Калимера. Всъщност ако някой идва за пръв по път в Албена и е бил преди това в Китен, Созопол, Приморско в малък хотел или в апартамент/стая ще му се стори нещо уникално и ненадминато без алтернатива в България. За тези, които сме горе долу редовни там и виждаме как комплекса върви назад а цените нагоре няма как да ни хареса.
Мога да те уверя, че в Приморско например повечето хотели и то семейни са по-добре обзаведени, баните по-модерни, терасите по-големи и стаите от тези в Албена.
Вярно, не съм ходила в Албена от доста години, но когато бях, уж в реновирани стаи ни настаниха. Почистването смогваха след обяд да дойдат жените, а в Нона даже и не стъпваха, та се оплаквах и нищо не се промени. Това в т.н. добри години. Сега не очаквам нищо, отивам заради спомените и защото ненадейно се получи и отвори възможност. Плажът обаче е страхотен, стига щипалките и медузите да са си отишли, но това вече... Дразнещо е , че такъв плаж и пясък май никъде няма у нас, уникално е, а това не е дело на собствениците на комплекса. Те самите..прибират парите. Да ми се стори ненадминато и без алтернатива в България е просто...невъзможно меко казано. Дадох пример с Приморско и то е от обикновени дестинации и се води не толкова реномирано, че и обикновени хотелчета (големина, обзавеждане) водят при сравнение стаите на Албена (стандартните в хотелите )  За разходки също бих спорила колко и къде има да се разходиш , седнеш и т.н. по крайбрежието особено.

Всъщност май грешно се изразих или грешно се разбра... Доста години опит имам с квартири и малки хотели на юг от Бургас. Дерат те жив по заведенията, няма къде да спреш, малки стай без удобства гадна баня. Снимки и условия в обявите, които не отговарят изобщо на реалността и какво ли не. Наистина има неща тук без алтернатива, а за разходките не съм повдигал тази тема аз! Но така и така ме спомена за разходките, да има къде Балчик, ботаническата градина, двореца, нос Калиакра, Тюленово, Камен бряг това е най близо.

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 17:16 от OFFender

# 572
Аз пиша за разходки вечер, а не мини екскурзии и обикаляне на околностите, но..
Не мога да разбера, навсякъде вече има камери от плажовете и курортните градчета да се ориентираш за времето поне, морето и т.н. , че и от центъра , от пристанищата по няколко камери има да видиш. Само Албена горкана няма ни една или аз не мога да се ориентирам. Че то чужденците също би ги интересувало. Как така няма ни една камера поне от плажа някъде си там. Нямам думи просто.

# 573
  • There I was on a July morning
Имаше преди уеб камера от плажа на сайта на Албена, но я махнаха, не знам защо. Има и достатъчно алеи и пространство за разходки в рамките на самия комплекс. Може и с влакче да се обикаля, много е приятно.

Fanfanito, най-добронамерено те съветвам да не отиваш с отрицателна нагласа. Сигурна съм, че ще си изкараш приятно!

# 574
Не ми е отрицателна нагласата, въпреки, че май така звуча с писанията си.
Аз не съм придирчив човек, та..освен това храна и алкохол не ме толкова вълнуват, е..храната все пак да не е нещо развалена, че в Нона ми беше станало лошо.
Знам ги алеите, знам ги и влакчетата, ама аз искам по морето да се разхождам, а там няма пейки, дори и пред хотелите на първа линия. Нона, Елица и Боряна, че и Мура е това, което има хотела за външни маси. В Нона и Боряна са вътрешни към хотела и не са много (особено Нона) Лагуните не ги знам, ама то и Маре не е първа линия.  Хубавото е, че плажната ивица на Боряна, Нона, Елица е по-тясна, та и на последните редове не е проблем, че и си близо до барчето на плажа. Ама Лагуните и другите там Калиакри и т.н. то е широка и са много редове шезлонгите, при напечен пясък ще забравиш към хотела или морето си тръгнал. Аз затова ще си лежа на пясъка предполагам, че и шезлонгите са от ръбестите.
Попитах за камери, защото споделят в другата тема , че морето е бурно, има много водорасли и флагът е червен. В Приморско почти няма хора гледам на северния, но има в морето влезнали, има вятър и вълнички. Водата не знам колко е мътна , ама другото се вижда, пристанището също е с вълни и вероятно южния плаж . В Албена реших да видя  и греда. Няма ни една камера, дори от плажа, какво остава от други места в курорта. В Приморско 7 камери, в Албена ни една. В Китен 2 , в Слънчев бряг не помня , но има и т.н. Само Албена няма. Парадокс. Ни една.

# 575
  • София
Fani, супер ще си изкараш, мила, убеден съм в това!

Ние, които ходим от над десетилетие, си спорим за някои неща, които сме виждали по-хубави, защото знаем, че Албена може и още. Но при теб ги няма тия нагласи.

Убеден съм, че ако имаш време ще ни радваш със снимки от там, че мен вече ми домъчня. А и бял ден не видях тая година там, та.... Grinning

# 576
Еееее ще снимам. Как иначе)) В Приморско всяка година в темата пускам цяла фотогалерия. Тази година съм с проблеми и наистина нямам настроение , но пак пусках. Всъщност то ми е и хоби, а и малко професия било преди много години, та..ще снимам и пусна тук предполагам, ако не се отвея. Мен някакъв обрив ме е налегнал , а времето наближава и не знам.

# 577
  • София
В момента на Северното Черноморие е бурно морето и червен флаг. Май е така по цялото море. Но то ден с ден не си приличат. Преди 2 дни беше гладко като езеро и зелен флаг. Водорасли няма на север. Така, че докато дойде твоето време за море пак може да се успокои морето. А времето е разкош. 29 градуса, не е жега, вечер не става да дълъг ръкав, но спим на отворена врата, а не на 6лиматик, щото не е мор,  абе с 2 думи идеалното време за море и разходки.

# 578
Не знам, Роналд, не знам... според мен Фани по-добре да не ходи и да не си разваля настроението с тази Албена.
В тия ню-ню стаи, с лошо зареден инклузив и кофти храна, скука и некачествена анимация, море, пълно с щипалки и медузи, което няма и как на камера да провериш дали има силно вълнение, че да знаеш да тръгваш ли към тия твърди и неудобни шезлонги, до които при такава широка плажна ивица (за която Албена няма заслуга, защото е все пак природна даденост) ще вървиш докато забравиш накъде си тръгнал и накрая рани ще ти излязат от изръбване. Няма и къде да се разходиш, пейки липсват, маси няма...
Фани, недей да си разваляш лятото!

# 579
Роналд, как да не си видял бял ден, нали много хубав отзив даде?

# 580
Не знам, Роналд, не знам... според мен Фани по-добре да не ходи и да не си разваля настроението с тази Албена.
В тия ню-ню стаи, с лошо зареден инклузив и кофти храна, скука и некачествена анимация, море, пълно с щипалки и медузи, което няма и как на камера да провериш дали има силно вълнение, че да знаеш да тръгваш ли към тия твърди и неудобни шезлонги, до които при такава широка плажна ивица (за която Албена няма заслуга, защото е все пак природна даденост) ще вървиш докато забравиш накъде си тръгнал и накрая рани ще ти излязат от изръбване. Няма и къде да се разходиш, пейки липсват, маси няма...
Фани, недей да си разваляш лятото!
))))))) Ми тъй де)) Точно това синтезирано съм изписала, признавам си))
На мен Албена ми е позната. Вярно, години не съм ходила, ама не върви към по-добро си мисля.
Не очаквам нищо, ама отивам по друга причина (спомени)
Всъщност, аз и в хамбар да съм пак може да съм доволна и в петзвезден хотел и да мрънкам.
Албена не е лош курорт, но е семеен тип с малки деца хора за мен било.
И вярно стаите са малки, то и на снимките се вижда, въпреки, че ние не сме били в толкоз малки, но..това си е стандарт там и не вярвам да са ги разширили.
Еми не е еднаква ширината на плажната ивица, права съм. Друго си е до морето, друго е до...как беше онзи бар-ресторант дето планинарите се хранеха не помня.
Никъде не харесвам такива шезлонги. Финното ми тяло просто се изръбва, а да се пече пък съвсем, няма начин на корем да легна на таквоз нещо и да се пека, ни копито да сгъна, бе..ама съм се прежалвала на други места, защото няма пясък, няма как и само аз да лежа долу...там има прекрасна свободна зона и да си стоя как си искам, ама ще видим, предупредила съм, може и на двете места да седя, все пак ...разнообразие и няма само да лежа де.
Влакчетата ги знам. Бяха 2 линии преди, сега не знам, ескалатора не съм го виждала и ще ми е новост.
То не избрах аз да ходя в Албена, но пък се съгласих, заради мои си неща лични и преживяни с човек, който не е сред нас вече((
Нито очаквам нещо, нито съм с нагласа за нещо. Ама за басейна и ресторанта не знам. Не, че ще ходя сигурно на басейн (не се знае де, ще го удостоя веднъж поне), ама не разбирам хотел без двете неща. Но, аз съм виновна за това, не се заинтересувах и подведох се.
То пък няма да векувам там. Но и не мога да се прехласна и изпадам във възторг толкоз, щото няма деца и не ми излиза хич изгодно толкова. Пък, като давам пари , колкото и да съм перде понякога не съм глупак и да не съм видяла и ходила никъде.
ПП. Аз съм била само в Елица и Нона. И на двете места нямаше никаква анимация. В другите хотели гледах и имаше, но не съм оставала , защото не бяхме гости на този хотел. Влакчетата...еми возиш се един, два пъти и...то да не си железница. Най-широка е плажната ивица по средата, там има безброй редове шезлонги, на юг към Гергана от Боряна, като се почне  е друго. Не е лошо де и широка да е, ама ...много ходене до морето и не го виждаш, друго си е да си до него по-близо, хайде не съвсем, ама..чак някъде си...
Храната писах вече. В Нона беше отвратителна и дори хранително отравяне получих, два дни не бях на себе си тогава и не само аз в хотела. Отделно никакви тематични вечери и в двата хотела, в Елица българската беше добра поне имаше някаква музика, хората играха хора , но там има повече външни места за сядане и пространство. Та...къде има пейки по крайбрежната (по мое време не видях, а шезлонгите ги прибираха всяка вечер)
От цялото ни черноморие само на Албена няма камери. Дори най-замотаните ни градчета и плажове там имат поне една. В Албена няма-това не е лъжа, видно е, защо обаче...какво им пречи и защо не слагат. На други можеш цели концерти дори да изгледаш, а тук не може и морето да видиш.

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 17:44 от Анонимен

# 581
Gato, въпреки иронията ти, че чак хапливост, ами няма ли много истина в това, което пише фанито😂
Вие знаете, че харесвам Албена, 90% сте едни и същи хора тук от години, но сега с тези цени и лъжливия ултра ол според мен на мазохизъм ви избива, без да ми се сърдите...
Значи аз съвсем честно, ако бях в управата на Албена, поне на Роналд и на Принцеса Лея щях да им дам намаление от 90% доживот...на Роналд за Гергана, а на Принцесата - за Ралица Супериор. Ама съвсем сериозно. И еднократни премии бих им изплатил - на Роналд 5 бона, а на Принцесата дори 10, защото тя описва целия курорт и прави информация и реклама на целия, а Роналд предимно на Гергана. И на Радост бих й дал 50% намаление (тя пише значително по-малко).
Ще ви направя бегло сравнение, бяхме в малко непретенциозно градче в Северна Гърция и понеже темата е за Албена, а не за Гърция, по всяка точка ще направя съпоставка с Албена. От една страна е малко като да сравняваш ябълки с круши, защото не бяхме на ол инклузив, а просто в апартамент, на свободно изхранване, ама нали все е почивка.
Плюсовете на Албена в сравнение с където бяхме - нямахме басейни. На Албена има. Нямахме запазени чадъри и шезлонги. На Албена има, влизат в цената. В Гърция вече чадърите са 20 евро, няма такъв филм вече да ги ползваш срещу едно фрапе. Консумацията е отделно. Ние си носихме и забивахме собствен чадър. Но плажната ивица - тясна. Пясък беше, не камънак, но пясъкът на Албена е много по-хубав. Ивицата на Албена е поне 5 пъти по-широка. Може би и повече. Пясъкът в Гърция беше мръсен. На Албена е чист. За 9 дена нямахме никакво почистване - така са ти условията. На Албена не били чистели, ама в Ралиците чистеха. В Гърция сами си изхвърляхме боклука, сами си чистехме. Анимация няма (на нас не ни трябва, макар че сме с дете, защото и то не се интересува от анимация). На Албена има анимация - в Ралиците страхотна.
Обаче другите работи... първо, апартаментът в който бяхме. 234 лв на вечер (давам го в лева) - голяма дневна с кухня, две спални, едната двойна, родителска, огромна, другата детска, с две легла на два етажа, детето спа на горното легло и много се кефи. Два климатика, две огромни тераси, ама огромни, едната сигурно 18-20 квадрата, със зидано барбекю на нея! С огромен сенник ...В Албена и вила да вземеш, не е така, а цената... Морето на 2 минути пеш от апартамента, на под 100 метра. По равното. Ралиците на 10 минути от плажа... Морето беше постоянно като огледало, никога нямаше дори малки вълнички. Чисто и прозрачно. Няма щипалки, няма медузи, няма водорасли. Никога нямаше за 10 дни, нито веднъж, нито веднъж нямаше вълни. В Албена казвате щипалки, медузи, червени флагове, в някои дни водата била студена...в Гърция водата - чай, през цялото време беше 30 градуса. Басейни за какво са ми, на море съм отишъл.
Храната - в Албена ол инклузив, ядеш квото ти дадат. Коментирали сте достатъчно. Ние ядяхме каквото и когато ни се яде. Цените определено по-ниски от България. Гирос - 4,5 евро. Голяма порция калмари - 15 евро, хубава риба- и тя там. Това на таверна на брега на морето. За обяд често си вземахме от топлата витрина на супера до нас. Това не е като топлите витрини в суперите в България, нищо общо няма. В България там слагат неща, които са пред разваляне, но в Гърция ги готвеха на момента, всеки ден прясно, всичко се купува, нищо не остава за другия ден. Готвено с гарнитура 7-8 евро, ципура с картофки - 7 евро! Сладолед - от едно барче до плажа - една голяма топка сладолед, ама наистина голяма - 1,5 евро. В София топка под 5 лв няма, и са по-малки. Узо братче като си взема на обяд от супера - 350 г (има такива бутилчици) - 3 евро, 3 и нещо. Бутилка хубаво вино - под 5 евро (нищо общо с гадните наливни вина на Албена). В София в магазина под 10 лв прилично вино няма, а вече и за 10 лв няма - поне към 15 лв отиват.
Кафе си правехме сутрин в къщи. Кухнята - напълно оборудвана, кафе-машина, печка, микровълнова, посуда всякаква, всякакви вилици лъжици, хладилник с фризер, чинии, чаши, кана - всичко от до. Автоматична пералня, през ден си перяхме всичко, на Албена никой не те пере. Бухаш дрехите в пералнята, завърташ копчето и си готов.
За финал - колко ни струва един ден (приблизително, защото варира, разбира се, но е в тези граници) - Роналд спомена 3600 лв на Албена за 7 дни...при всички случаи на Албена е към 500 лв/ден и то не в 5 звезди...на нас приблизително:
234 лв апартамента
Закуска - кафе от машината, от баничарницата примерно 2 огромни баници и два айряна - 6 евро, яйца и колбаси в къщи - да сложим 10 евро, т е 20 лв за семейството,
Обяд - от топлата витрина 20 евро и порция гирос 8 евро за детето, че то такова предпочиташе - айде 30 евро, 60 лв, но често и по-малко, защото не изяждахме всичко и го дояждахме друг път,
Вечеря на таверна - 40 евро. 50 ако много се отпуснеш, да сложим 90 лв,
Сладоледи, узо и тям подобни - 10-тина евро, айде 15 с виното, още 30 лв

Общо приблизителна цена на ден :
234+20+60+90+30 = 434 лв. Лева! В лева го смятам
Е, горе-долу същото 😂😂😂😂😂 Значи Албена си е добре!
Но в Гърция ядяхме каквото искаме, всичко супер качествено, никой не ти бърка с мръсни пръсти в храната 😂, вкусно и много по-добро качество ми се струва. Глава никога не ме е боляла от алкохола... морето коприна... обслужването върхът.

Абе като пари май се в ...з. На Албена пък има басейни и анимация 😂

Доп. Роналд, моля те, кажи защо бял ден не си видял! Наистина! Много ще е полезно...

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 18:58 от Татко Мецан

# 582

Ето една снимка от Албена. Пък накрая всеки сам си преценЯ. Wink

Мецан... сам си го казал - круши с ябълки... макар че, мен ако питаш по-скоро круши със сливи е сравнението Simple Smile
Иначе разбира се, всяко място си има плюсове и минуси. Както и вкусове и предпочитания разни.
А чак пък хапливост Simple Smile явно не си ме чел като хапя. Нагласата е важна много... ако търсим негативното, винаги ще го намерим! Затова по-добре с позитивна нагласа или ако не - друг избор.

# 583
Сравняват се съвсем различен тип почивки.

# 584
Щом смятате, че е безполезно, веднага го трия. Съвсем откровено го описах. А първите изречения, където изброих предимствата на Албена, включително плажната ивица, чете ли ги, Гато 😂 че ми постваш снимки от плажа на Албена. Знам го плажа, от най-добрите в света е, не само в Европа. Ние обаче 90% от времето на плажа сме във водата. А морето в Гърция там, където бяхме, просто няма никакво сравнение наистина. Няма такова море😂 не навсякъде е така, да, като сме били на Паралия Катерини, имаше и водорасли, медузи и щипалки не, но където бяхме е уникално.
Различен тип почивка викаш- ами да, разбира се. На ол инклузив всички напитки гадни, а още миналата година сте писали, че това "ултра" е само на хартия, няма бутилирана бира, няма пакетиран сладолед, а вносни напитки само на лоби-бара от марки, които OffFender каза, че не е чувал. Бирата на "Рай" да я коментираме ли...😂 повечето пишещи сте жени, освен Роналд, едва ли много разбирате от алкохол, а и Роналд не е пияч. Това го казвам в смисъл, че алкохолът на Албена е отвратителен! Питайте мъжете си ( не казвам в никакъв случай, че те са пиячи, но разбират със сигурност повече). Виното особено на Албена!!! (е отврат). И аз не си падам по концентрати, но виното на Албена просто не става за пиене. Бирата и тя.
Да кихнеш ти 500 лв на ден и да не знаеш какво ще ядеш и да пиеш някаква помия...в малки стаи, някъде и с лоша хигиена, и или далеч от морето по баири, или в Гергана да те изядат комарите 😂😂😂 да, наистина всеки си преценЯ
И не се палете много, ще се изтрия, споко ...или ще ме изтрият. Нали темата е всеки да си каже...

Общи условия

Активация на акаунт