С какво ви дразнят свекървите? -- 153

• 36 408
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Пази Боже от такава сестра. Аз единствено започнах да харесвам свекървата от тази история. Вижда ми се най-адекватна.
И на мен.

# 211
Никой не се гаври. Нито се лекува.
А по повод защо майка ми и аз сме приспивали бебето, защото зет ми дойде и каза, моля ви вземете я че жена ми е много уморена и я болят шевовете.
Носех капки, дадохме и и спряха болките. Никой не се е налагал.
Те са ни помолили.
Просто съжалявам сестра ми. Много се измъчи със четирите спонтанни аборта. Сутринта когато заявих, че си тръгва м ме гледаха като треснати.
Ама защо, стой поне докато майка ти отиде да купи храна от Кауфланда. Зета беше на работа. За да не го занимавам аз го помолих да ми викне такси. Не пожела и ме откара на ц автогара в 7.00 да си хвана автобуса за Плд.
При това положение всяка вечер ще се влачат свекър и и брата да ядат и пият. И вдигат тон. Детето се стряска. Кой точно се налага в ситуацията....
Сестра ми мълчи от няма и как. Не иска да си разваля отношенията с никой от нас.
Но днес при педиатъра е заявила позиция.
Днес е казала пред двете другите да си ходят или да идват с маска.  Брат и идва с херпес и това я кара да се страхува. Ако иска свекърва и да остане майка да си тръгне, да оставала не при брат и а в хола. Защото не и трябват съгледвачи и командоси а човек да и ПОМОГНЕ когато и се спи. Вси пак е първескиня.
.!

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 20:18 от LaLeone

# 212
...
Но и свекървата не е права да натяква на жена, на която това и е слабо място, че няма деца.  Като имаш деца ще си ги гледаш звучи гадно в този случай.
Много знае чуждата свекърва за репродуктивните проблеми на почти чужда жена!
Виж, за другите сигурно се досеща.
Имам чувството, че последната авторка е събрала всички възможни оплаквания в тази тема и си прави гаргара с тях ли, с нас ли... абе, прави си нещо там 🤣

# 213
Значи вземете и оставете сестра ти да се оправя с това бебе сама. Сто човека с бебе на 5 дена, което трябва да яде и да спи. Голямо готвене, голямо нещо. Като са двама ще се оправят с храна и всичко. Току виж и с кърменето потръгнат нещата.

# 214
  • при късмета
Сестра ти трябваше да е наясно още преди да го планира това бебе, че няма да спи известно време. Ако на мен зет ми ми каже вземи бебето, че на жената ѝ се спи, ще го попитам той за какво е там

# 215
   Други деца нали нямат? Никакво пазаруване и никакъв Кауфланд не им трябва. Спокойно могат да изкарат няколко дни на китайско и пица, докато се поосвестят. После ще си влязат пак в обичайния коловоз.

# 216
  • София
След като прочетох само тази тема, направо си ме е срам да се оплаквам от моята свекърва изобщо 😄
Моля те🤚🤚🤚, много те моля - оплачи се , че да сменим плочата😤

Моят мъж е румънец, свекървата и тя. Живеят в западна Европа и ние сме тук в момента, заради възможност за работа на ММ. Ноември 2022 ни поиска пари назаем понеже нещо станало с колата, не могат да я оправят. Той ме попита, имахме събрани 3 хиляди евро, дадохме ги. Но ѝ каза, че трябва да ги върне понеже не са само негови (по-голяма част от  сумата беше от мен). Разбраха се да ги върне след празниците. Но явно ние сме виновни, че не уточнихме празниците коя година 😄

Към днешна дата, тя си купи кола за 30К евро. Старата я пусна за продажба за 10 хиляди, не знам дали е продадена.  Някъде Септември изпаднахме в много тежко положение заради грешен избор на хазяи. Поиска ѝ парите обратно. Не му прочете съобщението два месеца, не си вдигаше телефона, даже на Коледа не се обади да честити нито празника нито имен ден на него.  Оказа се, че са отишли на почивка в Румъния. Сега наскоро си вдигна телефона, но ни лук яла, ни лук мирисала по тема пари.

С моята майка не си говоря по други причини, но тази жена наистина ме вбесява. Не казвам нищо, защото той самият се тормози и се обвинява, че ги е дал. Бог да пази от такива “майки”.

# 217
  • Пловдив
Само искам да кажа с големи букви, белким ме прочете: ДВА ЧАСА СЛЕД ХРАНЕНЕ НОВОРОДЕНОТО Е ГЛАДНО!!!!! ГЛАДНО Е, ДАЙТЕ МУ ДА ЯДЕ НА ГОРКОТО БЕБЕ!!!!!!!

# 218
Едно нормално мнение, две, Клотилде и Опосум. Благодаря ви.
Да, не е грешно да се дават и записват измислени диагнози и мнения лекувай се а е грешно когато ти отвърнах да се лекуваш от наглостта си.

Никой освен мен и сестра ми в семейството няма други репродуктивни проблеми. За какви други проблеми се е досещала свекървата от северозапада? Кажете че да знаем.Joy
Тайс, още сутринта си тръгнах и не съм там. Сестра ми пред всички каза вчера искам сестра ми преди майка дори да остане защото тя има опит и т.н. но аз отказах. Не желаех да слушам глупости как се бавя да раждам. Как еди си какво. Как с моя човек трябвало да сключим брак. А когато майка и яз казахме кога ще подпишат без патардия без разни гости, те мълчаха. Значи е ок да се коментират чуждите животи. Чинно и лежерно си събрах багажа. Ако исках да остана и да се карам и да настоявам както вие казвате да гледам детето защото аз съм нямала, да я обсебвам, щях да седя още.
Имам свой личен живот. Отсега ще се фокусирам над себе си.

В интерес на истината до края на годината очаквам да осиновим и казах на сестра ми, която е по-малката, че когато аз взема детето, може да идва тя да ми помага защото аз също ОБОЖАВАМ да спя.
А по повод защо майка е готвила. Сестра ми е с инсулинова резистентност. Свекърва и си мислеше че тя си измисля.Че се глези,че не иска да дебелее. Обясниха и наскоро за режима високопротеинов нисковъглехидратен.... Ние и отнесохме сърми със киноа, за родата отделно със ориз морков и кайма. Отделно нормални сърми и соленки канеленки, охлювчета за сестрите докторите.
 На нея и е забранено тестени храни картоф и ориз, захар, аз и правя чийзкейк и десерт без захар, когато имям смилам две фурми и така подсладявам. Докато свекървата и беше направила някакъв десерт с тиква и мед и се сърди защо не го яде. Та специално меню и правихме. Вместо да оставят сърмите за сестрите зета брат му баща му се свиха и ги изядоха, добре че запазих аще в друг шкаф за зет ми. Свекърва и вика, сватя кой е направил тези хубави сърми, като и казяхя че аз, защото я прекъснах да не ми дава акъли за брак, тя каза, а не яз няма да ям. Това се казва инат.
Днес вече ще са се наспали. От края на седмицата предполагам като стигне 14 ден от раждането, сис ще си готви сама.
Вчера от свекърите и се носеха бози, баклава купешка, аз само се засмях че знам за режима и а свекито още не е научила храните които може да приема и кои са забранени. Wink
Пожелавам им успех. Аз отивам да разходя куч.
Янтра, скъпа. Самата свекърва забрани на сис да я храни с мляко, щяла да не иска кърмата и. Глупости. Снощи се скъса от рев. Нахрани се като текна кърмата. Аз казах първия ден че понеже е цокнала 5 капки от мама трябва да се дохрани, свекърва и и сестра ми ме скастриха, няма да я глезим, да свиква да дърпа. Аз седях и слушах как бебето реве от глад на празната гърда. Идеше ми да набутам шишето. Помълчах, но само майка когато аз я взех и се успокои донесе тайно шишето с 30 мл АМ. Свекървата я видя и каза, ей сега ще оповръща всичко, защо се месите в нашия план със снаха ми?Joy В общи линии ако другата баба не и беше бутнала шишето щеше да реве гладно. Накрая аз изядох крамолата.
Ако още не ви става ясно си замълчете. Обясних на сис да се цеди да види колко мл има и колко изпива бебко. "Не се бъркай". Добре. Тази сутрин педиатъра е одобрил даже е казал капките за колики да ги дават и да се изцеждала докрай, иначе няма да знае нахранена ли е или не. Това го повтарях. Сега вече понеже той е педиатър го слушат. Wink
Та така.

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 21:06 от LaLeone

# 219
  • Mediterraneo
Сега наскоро си вдигна телефона, но ни лук яла, ни лук мирисала по тема пари.

Поискахте ли ги в прав текст или и вие ни лук яли, ни лук мирисали.

# 220
Последно за LaLeone  - не, нямаш опит. Явно не знаеш от какво има нужда едно новородено.

Rhae Rhae, пиши ги Х тия пари. Ако някога ги върне, ще е бонус.

# 221
  • София
Сега наскоро си вдигна телефона, но ни лук яла, ни лук мирисала по тема пари.

Поискахте ли ги в прав текст или и вие ни лук яли, ни лук мирисали.

Аз не говоря румънски нито тя български или английски 😄

Иначе да, сега пък майката на мъжа ѝ е починала (Бог да я прости) и плащали погребението и пак нямали.

# 222
  • Пловдив
Самата свекърва забрани на сис да я храни с мляко, щяла да не иска кърмата и. Глупости. Снощи се скъса от рев. Нахрани се като текна кърмата. Аз кязях първия ден че понеже е цокнала 5 капки от мама трябва да се дохрани, свекърва и и сестра ми ме скастриха, няма да я глезим, да свиква да дърпа. Аз седях и слушах как бебето реве от глад на празната гърда. Идеше ми дя набутам шището. Помълчах, но само майка когато аз я взех и се успокои донесе тайно шишето с 30 мл АМ. Свекървата я видя и каза, ей сега ще оповръща всичко, защо се месите в нашия план със сняхя ми? В общи линии ако другата баба не и беше бутнала шишето щеше да реве гладно. Накрая яз го изядох.
Ако още не ви става ясно си замълчете. Обясних на сис дя се цеди да види колко мл има и колко изпива бебко. Не се бъркай. Добре. Тази сутрин педиатъра е одобрил даже е казал капките за колики да ги дават и да се изцеждала докрай, иначе няма да знае нахранена ли е или не. Това го повтарях. Сега вече понеже той е педиатър го слушат. Wink
Та така.
И свекървата е права - ако му давате адаптирано мляко с шише най-вероятно ще се откаже да суче. И на ВТОРИЯ час е било гладно горкото. И цеденето не дава ясна представа колко би изсукало бебето - това ще ти го каже ВСЕКИ консултант по лактация.

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 21:16 от bubanka

# 223
LaLeone, такъв таратор ти е в главата, че освен своя живот, объркваш и живота на другите. Смири се малко, ако си толкова вярваща. Такава арогантност, самочувствие и неграмотност на едно място-ражда чудовищност.

# 224
Е като и казахме че е гладно, след това пак грешим. Така ли? Детето се скъсваше от газове а майката не знае дали да я дохранва дали не.
Майка е сгрешила като и даде още мляко.
Сега вече я кърми по-добре. Добре че и бабата не знаеше, че има газове, риташе с крачета, напъваше се. След първите две упражнения със свиване на крачетата към коремчето леко изкара газ и сменихме всичко и  заспа.
Хубаво че нищо не разбирам, надявам се че като имам мое ще понауча. А може и нещо от вас. Вие всичко знаете.
Ну заяц, достатъчно съм смирена. След като казвам нещо и не се скарах със свекърва и нито майка с нея.
Докато тя опитваше да ми обяснява как на 46 г нейна позната родила чудо аз си мълчах. Нито има знанието да знае проблемите ми нито да си държи езика зад зъбите.
След тумор който сама си излекувах съм толкова смирена и се радвам и благодаря за всеки ден.
Бъдете благословени.

"Блажени миротворците, защото те ще се нарекат синове Божии.
Блажени изгонените заради правда, защото тяхно е царството Небесно. Блажени сте вие, когато ви похулят и изгонят, и кажат против вас лъжовно каква и да е лоша дума заради Мене. Радвайте се и веселете се, защото голяма е наградата ви на небесата, понеже така гониха пророците, които бяха преди вас"

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 21:17 от LaLeone

Общи условия

Активация на акаунт