С какво ви дразнят свекървите? -- 153

• 36 370
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря на всички за отговорите! И не, не си търся причини да не го оставям на свекърва си, колкото и невероятно да ви звучи, тя му е баба и бих се радвала и занапред да се среща с нея. Моите отношения нямат общо в тяхната връзка. Защо ми се е налагало да оставя детето за няколко часа? Ами, не намирам за редно да го взема с мен на пазар, на прегледи (леки усложнения след секцио), до работата ми да оставя болнични и т.н. С бебе на 2 месеца и грипен сезон, простете, че предпочитам да е вкъщи с някоя от бабите си отколкото с мен на тези места.
На себе си мога да сложа маска, ходейки на тези места, на бебето не.

Благодаря за отговорите относно това, че няма как да е поведенческо. Аз също имах съмнения, че по-скоро си е моя проекция, вече се убедих и ще се постарая моите мисли и чувства към свекърва ми да си останат мои.

Хубави дни и бъдете здрави!

# 271
И според мен няма как толкова малко бебе да не харесва някого, когото и да е. Търсете друга причина, примерно някаква специфична миризма или някоя по груба материя. А също може и прекалено много да го гушка или да го държи някак не удобно. Така е само като е било самО с баба си или винаги в нейно присъствие?

# 272
Бебетата са все още едно цяло с майка си – на емоционално ниво. И много сензитивни.
Това бебе просто усеща, че майка му не харесва свекърва си, че е напрегната в нейно присъствие, и реагира по начина, по който може – с плач.
Бас държа, че в другата баба не плаче – точно защото усеща спокойствието на майка си в нейното присъствие.
А всички останали хора, на които реагира с усмивка социалното бебе – все пак те не са оставали насаме с него да го гледат, винаги са общували в присъствието на родителите. И явно майката също е била спокойна в тяхно присъствие.

# 273
Може и просто бабата да го изморява и натоварва - много песнички, люлеене, мачкане, силно пуснат телевизор.

Моята свекърва пък се кани да идва на гости в нас за 1 месец лятото. Просто не знам как ще оправям поведението на детето след това като тя абсолютно не ни зачита и почва едно глезене, даване на телефон и шоколад постоянно.  Успокоението ми беше, че го вижда рядко, но нещо все повече зачестява. Тази сутрин преди детска той се качва при нея в гостната за 5 минути - качвам се да ги викам и тя му дала тайно телефона да играе на игри. Детето е на 4, не му даваме телефони.  Вчера му давам половин десертче и казвам другото за по-късно и чувам тя как му казва "Тя майка ти си мисли, че си бебе и ти дава малко" и му беше дала и останалото.
Мнението на мъжа - бабите са, за да глезят. Е и той и се кара за телефона, но е на мнение, че майка му си е инат(като баба му и леля му) и те си били такива и правили каквото си знаят.

# 274
hoaxy, в момемта, в който чуя да се коментират действията ми пред детето, този човек няма повече да контактува с него. Това е оронване на авторитет и е хубаво да го изясниш и на мъжа си.
Не знам кога пак коментирахме тайните между баба и внуче.

# 275
  • при късмета
Бебетата по принцип не обичат да се отделят от майка си. До към годинка дори се възприемат като едно цяло с нея и това е повече от нормално. Когато някой от родителите е наоколо, може да не реагира, когато го гушкат други хора, но ако остане само с някой друг, обичайно започва да плаче и нервничи. Може и при другата баба да плаче, но тя да не казва, за да не натоварва дъщеря си. Бебета на 2 месеца, не са способни да преценят дали харесват или не някой, те действат само и единствено по инстинкт. А най-силния им страх, с който всъщност всички се раждат, е този от изоставяне, който провокира инстинкта за самосъхранение.
Иначе, както казаха назад, може парфюм,  или нещо друго, да провокира реакция в детето. Може да е всичко друго, но не и това, че не харесва баба си. Аз лично в уроки не вярвам, то тази причина не я коментирам

Мнението на мъжа - бабите са, за да глезят. Е и той и се кара за телефона, но е на мнение, че майка му си е инат(като баба му и леля му) и те си били такива и правили каквото си знаят.
Бих обяснила на мъжа си, да разясни на майка си, да си проявява ината на другиго, не за сметка на собственото му дете. Нито то, нито ти сте длъжни да се съобразявате с тази ѝ особеност.  Както детето е разбрало зараните, защото и двамата сте на едно мнение, по същия начин е и с бабите. Ако единия забранява нещо, другия го разрешава и детето и бабата ще клонят към този, който им изнася. Него първо бих насмела, ако позволява на когото и да е, дори на майка си, да прави каквото си иска със собственото му дете

# 276
Причини много,но не и бебе на 2 месеца да не харесва баба си.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 23:16 от K.A.G.

# 277
  • София
Скрит текст:
Може и просто бабата да го изморява и натоварва - много песнички, люлеене, мачкане, силно пуснат телевизор.

Моята свекърва пък се кани да идва на гости в нас за 1 месец лятото.
Скрит текст:
Просто не знам как ще оправям поведението на детето след това като тя абсолютно не ни зачита и почва едно глезене, даване на телефон и шоколад постоянно.  Успокоението ми беше, че го вижда рядко, но нещо все повече зачестява. Тази сутрин преди детска той се качва при нея в гостната за 5 минути - качвам се да ги викам и тя му дала тайно телефона да играе на игри. Детето е на 4, не му даваме телефони.  Вчера му давам половин десертче и казвам другото за по-късно и чувам тя как му казва "Тя майка ти си мисли, че си бебе и ти дава малко" и му беше дала и останалото.
Вие не сте я поканили, така ли?

# 278
Тя не живее в България и си идва да види роднини и съответно син и внуче. Просто съобщава кога си идва и времето се разпределя между нас и родителите й. Ходи и на почивки със сестра си. По принцип си идва за по седмица - 10 дни и се събират 3-4 дена при нас. Надали целия месец ще е при нас, но голямо време - да.

# 279
А има ли къде да отседне, ако не е при вас, или по роднини, в смисъл - има ли дом?

# 280
Домът на родителите й е приписан и се води неин, има стая там. Но тя е добре дошла тук. Аз нямам против с това да идва вкъщи - затова имаме и гостна стая. Ако можеше просто да не прави някакви такива неща напук, знаейки, че аз не ги давам плюс както спомена Лютиче за преди - да учи детето да крие от нас.

# 281
Трябваше с това да започнеш, че е в чужбина и си идва за малко. Иска да поглези внучето максимално, защото явно равномерно не може.
Съвет не мога да дам. Мен 1 месец в годината шоколад и сладкиши не могат да ме съборят. Нито разместен режим. Дори на по 3-4 години децата ми разбираха, кога са с баба, кога с нас и баба, кога с госпожите и как да се държат. Притеснително е говоренето зад гърба ви, откритото противопоставяне пред детето и оставянето на детето с разни телефони и таблети. Жалко, че не иска да го разхожда и занимава с други неща.

# 282
Тя не живее в България и си идва да види роднини и съответно син и внуче. Просто съобщава кога си идва и времето се разпределя между нас и родителите й. Ходи и на почивки със сестра си. По принцип си идва за по седмица - 10 дни и се събират 3-4 дена при нас. Надали целия месец ще е при нас, но голямо време - да.

3-4 дни в годината не го внамирам никак голямо време. И да изяде детето някой сладкиш в повече или да подържи телефон нищо няма да му стане. Дразнещо е, че не ви се подчинява, но явно иска максимално да поглези детето, както ти е казал и мъжа ти.

# 283
Така е, то и аз давам сладкиши на детето, на мен проблемът ми са думите, които му казва  "Майка ти те мисли за бебе и не знае" докато му дава още.  Плюс ученето да се крие с телефона от мен. Иначе са 3-4 дни на идване като преди си идваше 2-3 пъти годишно, а в последно време е през 2-3 месеца плюс дългото идване, което се планува. И това ме притеснява - че за по-дълъг период на преглезване на детето ще ми е по-трудно да издържа тези неща и ще се скарам.

# 284
Обличам клавиатурата с фолио докато чета и  който видя знаци  са от това. Да кажа все пак нещо - с най-селиозен том обясняваш, че вие не давате това и  това и не е редно да говори против вас, защото така свиква да игнорира авторитета ви.
 Като не схване поне да се старае, няма страшно и от малко кавга, кратка и ясна.
 Аз се чудех защо не се плаши с родител, като не даваш нещо ,дето иска да кажеш мама ,татко ,ще се карат. Обясниха ми. Тук.  Ама веднъж като молих да ядат няколко пъти заплаших, че отивам да кажа на баща им. Станаха веднага от телевизора. Ами излудях да ги моля и обикалям.

Общи условия

Активация на акаунт