По-бърз растеж на косата - тема 11

• 39 831
  • 539
  •   1
Отговори
# 330
И аз нанасям масла, едни в корените, други по дължините. Слагам една торбичка или стреч фолио и отгоре хавлия.

# 331
За мен основната грижа за косата е с масла. Обожавам маските с масла. По едно време си бях смесила няколко и се получи много добра комбинация.
През нощта си поръчах няколко неща от зоя.бг и по обяд пристигнаха 😀 поръчах си амла,касия, брахми, хиалуронова киселина за лице, маска за лице със зеолит и спирулина и масло от моринга за лицето.
Сега стоя с брахми в корените и по дължините с кокосово масло. Периодично ще редувам амлата, касията и брахмито, за да видя първо как са самостоятелно, после ще ги посмесвам.
И все пак, най-добрият вид на косата ми е била, когато се къносвах.
На моменти ме сърбят ръцете пак да се намацам, ама се сещам, че после ще трябва пак да чакам да израства..

Ако нямам масла подръка понякога си намазвам дължините с маска за коса купешка и поседявам с нея. Но в корените избягвам да слагам освен ако не е изрично пояснено, че е за растеж примерно. Защото ако е за растеж има логика да се слага в корените. Иначе не. Моята коса се омазнява бързо по принцип и избягвам баш на корена да слагам маски и балсами.
Но това е по-рядко. Обичам си маслата 😄

# 332
Аз също съм си много доволна от маслата имам си за в корена едни, които си редувам, имам си за дължините. Спя си с тях но не се увивам, на следващия ден си мия косата.
Сега обмислям да пробвам на OUAI  шампоан и балсам за тънка и фина коса.

# 333
Зависи каква маска е, някои са просто да стане по-мека и гладка косата, за самия косъм. А други се отразяват добре на скалпа. Не че няма вариант и за двете в едно, но не всички са така.
Тези готовите маски в кутия дето са примерно като по-гъст балсам, не смятам че има какво да търсят на скалпа ми, тях само надолу ги нанасям.
Продукти от сорта на Олаплекс 3 примерно - също. Или тези течните дето се нанасят и стоят няколко секунди само. Те са за косъма а не за скалпа.

# 334
Зависи каква маска е, някои са просто да стане по-мека и гладка косата, за самия косъм. А други се отразяват добре на скалпа. Не че няма вариант и за двете в едно, но не всички са така.
Тези готовите маски в кутия дето са примерно като по-гъст балсам, не смятам че има какво да търсят на скалпа ми, тях само надолу ги нанасям.
Продукти от сорта на Олаплекс 3 примерно - също. Или тези течните дето се нанасят и стоят няколко секунди само. Те са за косъма а не за скалпа.
Аз имах маска за растеж, която дори в упътването си пишеше, че може периодично да се прави като маска в корените. Иначе си е действие за омекотяване и изглаждане ако е само по дължините, в такъв случай няма да помогне по никакъв начин за растежа.

# 335
Е така де, зависи каква е маската. Ама само така общо за маски няма как да се каже.

# 336
Ако е обикновена маска не бих я сложила в корена,няма смисъл. Специално на Mediceuticals ,която ползвам сега на нея си е описано да се ползва в скалпа и по дължините. Та си има такива маски за скалп и не е нещо странно. Тази на Керастаз, която имах преди време не е писано, че може в корените но не виждах никакав смисъл да мажа маска за растеж на косата по дължините 🤷‍♀️.

# 337
Някои маски ги водят за растеж,защото заздравяват косъма,спират цъфтежа и съответно косата не се къса и расте.Това не означава обаче,че се нанасят в корена.
Ако не пише изрично,че маската се нанася и по корените,няма място там,а само по дължините.

Висенето с часове с купешки маски е безсмислено.Има технологично време през което маските действат,от там нататък ако ще и с дни да се стои,няма полза.
Пробвайте варианта с хладна преса или сешоар,да се позагреят кичурите и да навлезе продуктът по-дълбоко.За 5мин. сте готови

# 338
А, не с часове, аз стоя примерно 10-15 мин за по-добра хидратация.
И си има разлика.
Както и докато си в банята вместо на директно мокра коса, да се изстиска малко водата и да се попие с кърпа, като се сложи маската става още по-мека косата.

# 339
Еми водата пречи на маската да навлезе в косъма.Ако косата е мокра и капе вода от нея,маската ще се стече като балсам по косъма и ще отиде в канала...Затова маската се слага на подсушена с кърпа коса,водата отваря косъма и маската прониква вътре.
Докато балсамът се слага на мокра коса,даже да капе вода от нея.Дори и да се стича по косъма,пак го затваря,той и без това се активира при допир с вода.

# 340
Аз слагам маски под формата на масла - много съм доволна. Ползвам си ги на ротационен принцип 3 - 4 броя не купувам готови маски вече.

# 341
Смеси ги, ще имаш хубав ефект.

# 342
Смеси ги, ще имаш хубав ефект.

Те са готово направени вътре са най-различни масла. По напред в темата мисля бях споменала, че ги започвам (NP Cosmetics ) и вече близо месец ги ползвам плюс на Икаров задължително веднъж седмично си слагам. С всички преспивам и на сутринта си мия косата. Взех си и на Mi Amante крема за коса.

# 343
  • Между гори и планини
Здравейте, преди време пишех в темата за косата. После, след тежък ковид получих ужасна топка коса на тила ( от лежането), косата се накъса и дълго я държах къса. Уж растеше, но все се късаше. От една година, косата ми започна да се оправя.
преди 2 години
преди 1 година
днес.
През това време редовно съм я подстригвала къса. Реално я пускам от 1 година. Лятото ходя с тюрбани и шапки да не се пресушава, правя всяка седмица домашна маска, не използвам сешоар, преса. Мажа здраво с балсам когато се къпя. Мия я 2 пъти седмично в студените дни, лятото по- често. Задължително много кристали с арганово масло по цялата дължина. Никога не съм се боядисвала, на 45 и от 2 години официално в критическа. Май се справям добре, как мислите?

# 344
Супер си и ти изглежда плътна и здрава. Имаш ли снимки с тюрбан, че ми е интересно как изглежда? Виждам жени с разни шалчета, кърпи на главата, но аз не мога да се възприема. Пробвах лятото с една кърпа на триъгълник, седеше ми нелепо😀 а шапки не мога да нося освен шапка идиотка, защото всички са ми дълбоки и или трябва да вкарам ушите в шапката или да ги затисна и да стърчат. А на други жени много красиво им стои

Общи условия

Активация на акаунт