По-бърз растеж на косата - тема 11

• 49 733
  • 693
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря за страхотните пожелания! ❤⚘Миноксидила май не е добре за мен,а и прочетох доста противоречиви мнения.

# 631
  • Някъде там
Lili Roze 748420, желая ти пълно възстановяване!
За растежа на косата може би е добре да се консултираш с лекуващия те онколог. Той би трябвало да ти даде съвет кои продукти са подходящи за теб. В такива ситуации консултацията със специалист е задължителна, тъй като кожата и скалпът след химиотерапия могат да бъдат много чувствителни. Най-вероятно съставките на продуктите трябва да са щадящи и неагресивни.
Имах колежка, чиято свекърва премина през това. Знам, че след като приключи курсовете по химиотерапия, лекарите я бяха посъветвали да си купи Парусан.

# 632
Lili, да сте здрава и щастлива! А косата, която израства след химиотерапия, е много хубава! Майка ми мина през операция, химио и лъче. Тя е с чуплива коса, с твърд косъм. Когато започна да ѝ израства, беше като афроамериканка, много хубава коса. Вие не трябва да ползвате витамини от групата Б, така че внимавайте и с ампулите, и въобще, с каквото сте решила да ползвате. Проучвайте какво съдържат продуктите, защото през скалпа и въобще кожата, влизат тези продукти в организма (чувала съм за жени, които си слагат хормонална/химиотерапия през скалпа).

# 633
Много сте мили! Благодаря!😘
 Онколозите,а и изобщо лекарите,с които ми се налага да общувам/те са с различна специалност/ не са меко казано отзивчиви. Ето и за вит.В научавам от тук ,а не от тях. За това и търся съвети от вас. Жените в моето положение,с които се срещам са на години и са с къси прически и не искат бързо израстване.

# 634
Лили, желая ти да бъдеш здрава и всичко лошо да е зад гърба ти! Purple Heart
Предлагам и аз вода/масло от розмарин и хининова вода като най-щадящи методи, но пък ефикасни.

# 635
Дано! Благодаря!❤️
 В какво съотношение се комбинира масло от розмарин и бадемово или кокосово масло?

# 636
  • София
Lili , като човек с онко диагноза ( не се наложи химио, слава богу ) съм ти съпричастна и ето моето предложение: Една изключителна жена -  Радостина Манолова беше създала натурален стимулант за коса, нарече го "Вълшебство". Ето линк към статията и как да си го направиш. Вярвам, че ще ти е от полза:
https://www.facebook.com/profile/100063656349002/search/?q=%D0%B … D1%82%D0%B2%D0%BE

Много, много здраве Flowers Four Leaf Clover

п.с: Аз слагам за основно бадемовото масло  ( 2-3 суп.л ) + 5 - 10 капки розмарин.
Започни с по-малко от начало, да не ти раздразни кожата.

# 637
Silver и Lili, и бадемовото, и маслото от розмарин, са богати на витамини от групата Б, които са противопоказни при онкологично заболяване. Така че моят съвет е да се консултирате или да прочетете.

# 638
  • София
Благодаря, но:
Бадемово масло → основно витамин E, малко мастни киселини.
Витамини от група B – ако изобщо има, са следи, не биологично значими.

Масло от розмарин (етерично) → няма витамини. То е смес от терпени (cineole, camphor и др.), не витаминен източник. Маслата не са реален източник на вит. B, особено при външно приложение.

# 639
Мисля, че и двата вида съдържат B6, бадемовото - B3, маслото от розманрин - B1, B2, B9. Те може да не вредят, особено ако в етеричните не са във високо съдържание, но е добре да каже специалист, защото ако се ползват в комбинация и често, предполагам има натрупване, независимо, че не се приемат вътрешно.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 17:42 от anmasu

# 640
Мерси,момичета! Знаете повече от специалистите ! В сряда ще питам онколога за това вит.В и ще пиша. Дано да е в настроение да отговаря на въпроси. Иначе нищо не ми е забранил освен грейпфрут и жълт кантарион. Няма диета,няма ограничения в козметиката - нищо. Аз сама си чета статии и се допитвам до вас!😘

# 641
По-скоро и аз да не Ви наплашвам и стресирам, този стрес за следене на съдържание, също е вреден, даже може да е по-вреден от употребата на нещо, дето уж не трябва. Но, да, попитайте си, то може даже да не е толкова стриктно, да е отхвърлено, като стара информация или да е за период от време.

# 642
Изобщо не ме наплашвате,а сте ми много полезна ! Тези неща е редно да се знаят. След като в Бг пациентите са като на поточна линия ,редно е сами да се погрижат за себе си и да се вслушват в съветите на доброжелателни хора!
 Спомням си преди десетина години си слагах Тривитаминол /май така се казваше/. Имаше добър ефект при мен. Ако в него няма вит.В може пак да започна. Спрях го,защото трудно се измиваше от дългата ми коса.

# 643
Аз харесвам серумите на Керастаз , сега виждам ефект и от този на grow gorgeous, много хвалят серумите и ампулите на sample zen.
Бързо оздравяване 🙏🏼❤

# 644
Lili , като човек с онко диагноза ( не се наложи химио, слава богу ) съм ти съпричастна и ето моето предложение: Една изключителна жена -  Радостина Манолова беше създала натурален стимулант за коса, нарече го "Вълшебство". Ето линк към статията и как да си го направиш. Вярвам, че ще ти е от полза:
https://www.facebook.com/profile/100063656349002/search/?q=%D0%B … D1%82%D0%B2%D0%BE

Много, много здраве Flowers Four Leaf Clover

п.с: Аз слагам за основно бадемовото масло  ( 2-3 суп.л ) + 5 - 10 капки розмарин.
Започни с по-малко от начало, да не ти раздразни кожата.
Не ми се отваря линка, някой друг има ли такъв проблем?

Общи условия

Активация на акаунт