По-бърз растеж на косата - тема 11

• 48 749
  • 676
  •   1
Отговори
# 615
  • Между гори и планини
Помните ли едно време имаше шампоан с жълтък. Майка ми много го ползваше. Сега гледам има доста в интернет, не съм забелязала в някоя дрогерия. Дали има хубави, някой пробвал ли е?
Имаше и с коприва, тя също подхранва добре.

# 616
Розмаринът при мен ако е в базови масла е ок, но вода от розмарин ми омазняваше косата. За мен най-много ефект дава къна, маски с  индийски билки на прах и маски с индийски масла. И сега аминексила. Забравих вчера да се снимам, ще изчакам да мине време и от втората опаковка от серума и ще кача вече снимка.
Не знам дали да правя почивка от аминексила и колко, мисля месец.

# 617
  • Sofia
Аз вода от розмарин не съм ползвала, но когато ми окапа рязко косата след Ковид, бях взела някакъв шампоан с екстракт от розмарин. Бях доволна тогава.
За къната съм чела, че повишава естрогена и може да доведе до косопад, ако сте в неподходящо хормонално състояние.

# 618
Когато ми свърши опаковката със стимуланта на Икаров, ще забъркам зехтина с розмарин и карамфил. Да видим какво ще излезе.

# 619
Semelyna, не съм проучвала хормонално как влияе, но най-хубава ми е била косата, когато съм била къносвана. Единствената причина, поради която правя почивка е, че искам да си видя естествения цвят и че сега баш не ми се занимава да се мацам.
Със сигурност е по-безопасно от боите. И по-щадящо. Даже бих казала, че има защитно действие върху косъма, което няма как да се постигне с боя например.
Къната, която ползвам няма вредни съставки и е изцяло билкова смес. Не знам къде си го чела това, може да прикачиш източници.
В някои къни има ППД, която е вредна и силно алергизираща съставка, както и магнезиев сулфат и тн.
В една от статиите в нета четох за експерименти с мишки, но е инжектирано количество къна, което има разлика с локално и инжекционно или перорално  приемане.

Джанис, може да сложил и няколко капки канела, загрява добре. Но не прекалявай 😁

# 620
Аз използвам къна и в нея слагам жълтък и масло от розмарин. Така седя 2 часа и имам много бебешки косъмчета след като почнах къносването. За мен беше трудно обаче открия къна, която не  червенее.

# 621
Аз започвам серума на grow gorgeous , някой има ли впечатления от него ?
Аз съм ползвала.Доволна съм. Интересно,че първия флакон не ми омазняваше, втория ми омазнява по-  бързо корените. Купувани са заедно,по- скоро е от състоянието на скалпа ,според мен.

# 622
Азара, канелата под каква форма да сложа? Масло ли?

# 623
Етерично масло, няколко капки, в зависимост колко смес ще правиш (ако е еднократно бих казала 1-2 капки), ако ще си правиш цяла смес за дългосрочно ползване може да сложиш повече и да разклащаш преди употреба. Става и при масаж за целулит, ама загрява яко, аз бях прекалила😀

Ей сега се сетих да се снимам. От началото на октомври досега е ок според мен и сякаш сгъстена.
А тук в линията на косата има нови косъмчета

Преди имаше обаче бяха мега тънки, руси, баш бебешки. Сега повече се личат. Косопад не бих казала, че имам, съвсем нормално количество е. Кое от всичко го овладя не знам.
Не ми позволява да го обърна снимките обаче, съжалявам. :/

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 21:20 от Азара.

# 624
  • Sofia
#Азара, това за къната се коментираше в темата за косопад /алопеция/ след ковода. Там го бяг чела. Някой беше качил списък с продукти, повишаващи естроген. Сред тях бяха ленено масло /семе/ и къна. Тези съм запомнила. Може и да не е вярно.

# 625
  • волно калдъръмче
При мен е като при Memento_mori. Косата ми е като изгорена. Фризьорът ми каза, че само на повърхностния пласт са така. Вътрешните са ок.

Косите, които падат, са в телогенна фаза и имам много нови растежи, но косата ми нараства бавно и ако я подстригвам на два или три месеца за освежаване, ще трябва да се сбогувам с дължините.

Приключих с къната. Спря да ми оцветява косата. В корените не я усещах така плътна, по-скоро омазнена и залепнала за скалпа. Имаше хубав вид в деня на измиването. После сухи шампоани, от които си навлякох допълнителни проблеми. В комбинация с протеина от къната талка направи косата ми още по суха и податлива на накъсване.

# 626
Здравейте,момичета! Днес открих темата,опитах се да я изчета и тотално се изгубих в превода! 😀
 Идвам при вас с проблем ,за който не намерих някой да е писал.
 Преди половин година ми откриха рак и както се очакваше още след първата вливка от химиотерапията косата ми опада.
 Сега съм към края на лечението и по голата ми главичка избиха косъмчета.  Много им се зарадвах !
Моля,дайте съвет за по-бърз растеж,но без добавки,защото не съм сигурна дали е ок да ги пия. Някой бил ли е в моето положение?
Можете да си представите какво изживявам и освен с тази ужасна диагноза трябва да преживявам и този удар по самочувствието. Преди косата ми беше до кръста,не растеше бързо ,но я отглеждах от дете. Сега съм склонна след време и с екстеншъни да пробвам. С перука е много дискомфортно!
 Ще се радвам да получа съвети от всеки,който иска да попогне!💜

# 627
Lili Roze 748420, на първо място ти желая напълно излекуване и възстановяване!
Моя приятелка мина през същото, два пъти. И двата пъти и опада косата съвсем,  ходеше с тюрбан и не преживя липсата на коса толкова трагично.
Разбира се, това е удар по самочувствието за всяка жена, разбирам те.
Опитай с масло от розмарин, при мен действа за по-бърз растеж. Но не чисто, смесвай примерно с бадемово.
Успех!

# 628
Много благодаря! 💜🙏
 Сега съм си сварила отвора от розмарин,но ще пробвам и с масло. Може да пробвам и хининова вода.
 Трябва да направя нещо ,за да се почувствам  малко от малко жена.

# 629
Успешно възстановяване! Пожелавам ти да си най-здрава и най-красива!
Пробвай според мен малко по-скъпите продукти от рода на Виши ампулите, може би нещо с аминексил, миноксидил ( за него проучи добре спрямо ситуацията).

Общи условия

Активация на акаунт