По-бърз растеж на косата - тема 11

• 49 477
  • 693
  •   1
Отговори
# 585
За мен Доори бяха любима марка, използвах ги от 2019 година, обаче нещо се случи с тях, явно са променили формулите. Каквото купя вече, нищо не става. Косата стои изключително мазна, хвърчаща и далеч няма ефектът, който съм свикнала да получавам от Доори, затова ги преустанових.

В момента използвам активатора на Икаров за растеж, който нанасям преди измиване. Измивам с новата серия на Елсев, но маска/балсам използвам на други марки, защото имам много и реших да ги доизхабя, преди да си взема нещо ново.
Бустерът от същата серия нанасям почти всеки ден, дори да не си мия косата. Но съм си взела и дермаролер, с който бода скалпа 1 път в седмицата, след като съм измила и подсушила косата.

# 586
  • някъде под слънцето...
Сетих се да ви питам за тези терапевтични преди. Обмислям да си купя?
Какво представляват? Какви терапии се правят с тях и модел, марка нещо да ме насочите?
Моята е куча марка, китайска от първите, които излязоха.
Използвам я с всякакви терапии ако терапията изисква захряване, преди загряването.(ботокс.. кератин, блясък...)
Използвам с маски, балсами с отмиване и без, спрейове , сруми...
Важно е косата да е мокра, само леко подсушавам с кърпа преди да започна
Не използвам  с преуиш и  масла.

# 587
Аз ходих на такава преди месец.
Видях как се действа. Но по-скоро не знам като модел каква е хубаво да взема.

# 588
  • някъде под слънцето...
Моята е отбпреси 10+ години, от първите, без таймер .Върши ми иделна работа.Не мисля да я сменям.
Моето скромно мнение е, че е по важно  да се ползва с подходящите за косата продукти..

Последна редакция: ср, 31 дек 2025, 14:25 от sl

# 589
  • Sofia
През 90те год много използвахме хининова вода за бърз растеж на косата. Ползвала съм я и в маска с вит А, Д, Е, жълтък и мас, която сега може да се замени с кокосово или друго масло. Хининовата вода върши чудеса за растежа и е евтина.

# 590
  • София
През 90те год много използвахме хининова вода за бърз растеж на косата. Ползвала съм я и в маска с вит А, Д, Е, жълтък и мас, която сега може да се замени с кокосово или друго масло. Хининовата вода върши чудеса за растежа и е евтина.

Какви процедури си правите с хининова вода и колко често? Ако се впръсква, пак колко често и на чиста коса само или  няма значение?

# 591
  • Между гори и планини
Четох че може и всеки ден да се впръсква. Но хининовия шампоан на Здраве който също добре мо действаше на растежа, доста пресуши косата ми.
Аз днес мисля да си забъркам жълтък, кокосово масло, ракия и масло от репей.

# 592
Ползвала съм дълги време хининова вода. Като ученичка и студентка. Доказано помага. Но изтънява косъма, имайте го предвид.
Косъмът расте по-тънък отдолу.
Когато се убедих в това спрях да я ползвам.
Здраве с кофеин и с хинин наистина сякаш помагат и ускоряват растежа.
Аз сега стоя с масло от репей, синап и зехтин.

# 593
Използвам хининова вода всеки ден. Купувам на марката Милва хининова вода и хининова вода с жен шен. Според мен по-добро от това няма, а да не говорим, че една опаковка е 3-4 лева. Виждам, че
имат и шампоани на марката, но не съм купувала, цената им също е ниска.

# 594
Има ли някакви противопоказания за използване на хинин?

# 595
Не съм чувала или чела за такива.

# 596
  • Някъде там
Klorane имат серия с хинин, която не е лоша.

# 597
Приключих с първата опаковка с аминексил на елсев, тия дни като се прибера ще започвам втората. Мисля после да направя почивка. Нооо разлика има. Довечера ще си изправя косата и ще се снимам пак и ще кача снимка.

# 598
  • Sofia

Какви процедури си правите с хининова вода и колко често? Ако се впръсква, пак колко често и на чиста коса само или  няма значение?

Чак сега видях въпроса ви.
Втривам в корените на мокра коса след баня. Правя го след всяко миене, но понякога забравям Simple Smile. От време на време правя пауза, но няма определен период. Примерно - един месец позвате и после еди почивате.

# 599
Искреца, отдавна заглеждам серията на Клоран, обаче така и не я купих. Скъпичка ми се стори, а не знам дали ще има ефект. В Нотино беше на доста добра цена през декември.

Общи условия

Активация на акаунт