По-бърз растеж на косата - тема 11

• 52 266
  • 772
  •   3
Отговори
# 765
  • Между гори и планини
Аз съм със силно чуплива, ако реша и доста къдрава коса и много трудно намирам фризьор. Повечето са свикнали с прави коси, знаят два вида подстригване и толкова. Иди и обясни, че къдрава коса не се подстригва като права, че не искам пластове, не искам да ме филират. Ей с тия филажни ножици така ми бяха окепазили косата, че ми отне години да оправя плътността.
Ако се старая да хидратирам много добре косата, да я реша внимателно, за да няма накъсване и цъфтеж - което е в следствие на сухи краища, косата ми няма нужда от подстригване поне година.
миналата година по това време, май месец подстригах краищата
и към днешна дата

# 766
Спреят на Tigi ми правеше обем, но до първо преспиване с него. На другата сутрин косата ми беше сплескана и мазна в корените. 

# 767
Доня, страхотно изглеждаш! За косата явно си открила най-подходящата грижа за твоята коса и ефектът е на лице.

# 768
  • Между гори и планини
Да, най накрая след години на грешки, открих правилните продукти 😊

# 769
  • Някъде там
Аз заради това от години съм подстригана на черта и мъжа ми ме подстригва с неговата машинка вкъщи. Ми по - хубава коса не съм имала.
Преди, когато бях на етажи все ме подстригваха с някаква филажна ножица, то къса косата, чудо.
Викам му като порасте дълга да ме оформя той на черта, неще. Страх го било🤣
Така и така сме на тема подстригване, като видяхте (назад има половинки снимки) моята коса дали ще й е ок да е на етажи? Тънък фин косъм, но не е рядка, но заради тънкия косъм така изглежда.
Иска ми се да я подстрижа по-натам, като стигне средата на гърба, на етажи, мисля, че по-добре ще се оформя (например със сешоара, който спечелих, който е като дайсън). Защото моята коса не държи хич такива неща и гледам на повечето жени са им на етажи косите, които им държат повече.
Иначе съм решила да си взема и термочетка за оформяне. И съм сложила още няколко вида неща за къдрене без топлина🤣 полудяла съм вече с тия методи, много ме кефи да пробвам различни неща.
Декември си направих много готин blow out ефект с чорапите на мъжа ми🤣

Всичко зависи от етажите и начина на подстригване. Моята коса е с много фин и тънък косъм. По принцип съм фен на чертата, но след определена дължина тя натежава, струпва се и губи форма. Затова в момента съм на етажи и не бих казала, че изглежда „опърпано“ – напротив, има движение и реален обем. Етажите рамкират лицето и раздвижват визията. Сега обаче пак се замислям за чиста черта, макар да осъзнавам, че за да стои добре, ще трябва да скъся дължината доста.

# 770
Така си го представям и аз. Според мен не трябва филиране толкова. Може би за това при някои не е било добре. Абе, като порасте ще ви покажа. Така или иначе съм била или на черта или на каре, единствената промяна е била да направя бретон, да се харесвам две седмици и да започне да ме дразни жестоко🤣🤣🤣🤣

# 771
  • Някъде там
Споделям снимка  за по-ясна представа

Обожавам чертите, но както написах при мен при по-дълга черта, косата натежава и не стои добре.

# 772
Хубаво е, ще се направя и аз след някой месец ❤

Гърлс, подстригах връхчета и правих терапия (същото, което и предния път).
Показвам ви снимки от 08.11 и от днес (преди подстрижката).

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 15:11 от Азара.

Общи условия

Активация на акаунт