💙 Къванч Татлъту- "Aile - Семейство"§ минали и бъдещи проекти, партньори - тема 113

• 41 503
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
И аз съм твърдо зад Мисис и Мистър АсДев
Не бях гледала досега толкова химична и хармонична двойка.
Двойката Киво и Берен също ми харесва, но АсДев са недостижими от която и да е двойка.
Забраненият плод за времето си беше шедьовър, но сега във времето не е така, докато Семейство не направи такъв бум, освен за на нас върлите му фенове, но пък откъм двойка го прескочи многократно.
Берен ми е много сладка, но еднотипна и не виждам развитие.

# 436
Привеет! Hug

Благодаря за новите снимки и споделеното!
Терзи, Пепи, Фенче, Нези, Жаки, Даниела, Благи.HugHugHug
много се чудих снощи за папарашката снимка на Курт Ефе, но май е той. Thinking
оффф тоя Къванч не се спря с тия татута....мрън Head Band
за подетата тема....
не мисля да сравнявам двойките и сериалите.
Берен си ми е любимка от ЗП, обожавам нейните Бихтер и Фатмагюл, харесвам Ямур/от Отмъщението/ много е талантлива, /уникална е в Моя свят/но трябва да продължава да снима, много са й дълги паузите от една роля до друга.
Серенай от доста нехаресвана актриса и личност, също ми стана любимка и я преоткрих в Айле/въобще не я харесвах в Меджезир/, но сега се влюбих в играта й, много е задобряла. за дуета им с Къванч, няма нужда да ви повтарям...страхотни, горящи, красиви, чувствени, допълващи се.

много заслужена награда Trophy

нова

.........................

с англ суб.

здрава и успешна седмица!!

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 14:22 от Airra

# 437
  • au bout du monde
Дори краката им си отиват🤣
https://twitter.com/berraaaaaag/status/1754246473313648817?t=qP9 … NCF1hM1U0ojA&s=19

АсДев станаха моите любимци ❤️ любопитна съм кой ще успее да ги измести.
Честно казано, когато започнах да гледам не очаквах да ми харесат толкова, но още от 1ви епизод им станах фен. 🫠

Скоро ще кача видеа от всичките епизоди, който иска да си ги свали. От вбокс ще трият всичко.
Само време да намеря, че сега се занимавам с други неотложни неща.

# 438
Здравейте, момичета! Nature Sunny
Върнах се в Семейство, прочетох емоционалните ви постове за финала.
Благодаря за всичко споделено! Green Heart
Гледах последните два епизода.

Докато гледахме, основната тема и идеята на сериала не ми бяха много ясни. Развиваха се няколко теми, смесени са няколко жанра, но след финала всичко става ясно. Показана е промяната в семейството за около половин век време. Сойкан постигнаха всичко, за зрителите са важни обаче тенденциите, които проправят път за съвременното семейство. Затова разказът е обществено значим.  

„Семейството е най-силната форма на любов на земята.“

Две аналогични сцени очертават двете епохи в развитието на семейството.
Началото на сериала: на стената е потретът на бащата. Класически патриархат, когато най-важната фигура е бащата, следват се неговите правила, важни са кръвните корени по мъжка линия, за които воюват жените от портретите на другата стена. Жената следва традицията.
(Тук може би е важно за разбирането на следващи подвъпроси да се спомене, че чрез самоубийството си и осъзнал грешките си, Юсуф сам се е отказал от тази своя роля; дал е насоки на синовете си в добра посока.)  

На финала на стената е окачен семеен портрет.
Сега жената е с друга роля: тя е активна сила за промяната.

Един по-близък кадър на семейния портрет:
Тук и двамата мъже са прекъснали своята връзка с кръвния баща.
Аслан е син на баща си, но се е отказал от него като баща.
Бедри е убил нарочения за негов баща и се отказа от кръвния си баща.
Тази крайност в сравнение с първата сцена от сериала трябва да бъде разбрана добре. Това не е просто отказ от бащите. А от бащите, които присъстват в семейството и обществото с определени характеристики: агресивност, войнственост, жестокост, лошо отношение към жените и са носители на представа за мъжественост, която сериалът отрича и изпраща в миналото. Тук за мен е обяснението на избора за развитие на разказа в средата на мафия, защото именно в тази среда мъжете проявяват най-вече тези свои качества. Отказът от такива бащи е обобщение на отказ от такава мъжественост.
Това се внушава и чрез композицията на снимката: в центъра е най-възрастната жена, Сехер, която беше показана като носителка на женска мъдрост. В тази нова епоха се следват нейния ред, изпълняват се нейните желания: сватбата все пак да се състои - животът и радостта да продължат, детето да се роди. Аслан седи на най-долния ред - седи, позицията е неактивна, защото Аслан е завършил своята роля, седи на разстояние, но за ръка с Девин, а чрез нея и с всички жени от този ред. В тази епоха най-важна е връзката мъже – жени, Аслан подаде ръка на жените. Аслан изпълни своята роля, сега е седнал, но път е даден на следващата двойка Ямур и Бедри, които са в центъра и на крака. Портретът излъчва разбирателство, любов и въпреки отказа от бащите - приемственост между младото поколение . В сравнение със старото патриархално,  семейството сега е променено по основните линии на свързване на неговите членове: пол и възраст - жените са наравно с мъжете, младите излизат напред.

Пътят на Аслан и Девин дотук не беше предварително ясен. Аслан първо искаше да заминат, после започна като Юсуф... Но истинският път на двамата към новото семейство тръгна от нощта в гората и калта: символично начало за някакво отърсване от несъвместимите с новото време натрупвания в културата. Тук няма правила, правилата създават двамата и те започнаха с това, което говори сърцето: събраха се отново заедно, за да се грижат за децата на Лейля. Към този първообраз на семейството, зает от природния свят, ще се присъединят всички в общо семейство, в което ще се свържат отново чрез сърцето си.

Така чрез сърцето си човек принадлежи на много семейства. Девин, Аслан и тяхното дете са семейство, но те са част и от семейството на своите роднини по кръв, както и на семейството на приятелите.

Джихан отсъства от семейния портрет. Той се върна към биологичното си семейство, към семейството на брат си и сестрите си, може би донякъде разбра Хюлия, но е носил винаги в себе си „първичната рана“ – термин от психологията за дете, отделено от майката веднага след раждането. Той искаше да има семейство, но неговият живот отначало докрай е белязан от мафията: Айсел и Серап са също жертви на мафията. За негово семейство се обявиха много млади хора, на които той е помагал – една друга форма на семейство. Имаше един много хубав кадър: на масата под семейния портрет, на който Джихан липсва, седяха младежите от семейството на Джихан. Джихан липсва на портрета, но Джихан ще продължи да живее в семейството на брат си като син на Девин и Аслан - къде другаде, ако не тук, ще получи истинска любов.

Разказът започна пет години след смъртта на Юсуф, когато празнуваха рождения ден на Юсуф – каква безнадеждност. Посаденото от него портокалово дърво беше изсъхнало. В този момент Аслан наруши правилото и стана от масата.
И завърши пет години след раждането на малкия Джихан с рождения ден на Девин.
Цикълът на промяна е завършен. Утвърдени са новите отношения в семейството. Мъжете се радват на семействата си и работят в ресторант, жените заедно с мъжете участваха в ликвидирането на Корузаде, сега се празнува рожден ден на жената, която има нова роля в семейството, а и извън него, любовта е връзката между всички. Лейля се завърна в семейството, нарече Хюлия „мамо“. Аслан е възстановил връзката с баща си, това знаем от първите кадри в сериала, когато се обръща към него с „татко“ и му споделя, че е изпълнил поръчението, което Юсуф му беше поставил в предсмъртното си писмо. Тук за нас остават много неизяснени моменти, но и от това, което знаем, може да се предполага, че Аслан е разбрал истината за 1978 и така е разбрал и баща си. Юсуф се прости с обеществения си образ, но си е върнал образа на добър баща - поне в съзнанието на Аслан, какъвто го видяхме и ние чрез писмата и спомените. Посаденото при раждането на новия Джихан мандариново дърво е дало плодове и тортата за рождения ден е украсена с тях. Много символи за успешно начало на новата епоха, епохата на Девин и Аслан.

Отричат се представи и норми от миналото, но само такива, които пречат на щастливия живот. Съвместимото продължава: промяната беше показана на фона на традиционни ритуали. На мен ми харесаха препратките към праисторията с дрехи на Девин, особено в такива моменти, когато беше под заплаха способността и да стане майка. Напр. костюмът от Измир и тази "престилка", покриваща детеродните органи – престилката с различните си функции да предпазва и магически чрез украсата си да предизвиква плодородие, е позната и в нашата култура. Носени в опасни моменти тези дрехи чрез близостта си с древни изображения, за които женското плодородие и най-важна тема, подсказваха щастлив изход и за Девин.

Джихан и Чейрек са пълни антиподи. Единият изгубил семейството си, но останал добър човек, никога не пожелал богатство и власт, въпреки че е бил най-близо и до двете. Другият сам ликвидирал семейството си, носител на всичко, което Аслан и другите изпратиха в историята. Излиза, че човек се ражда с качества да бъде един или друг. Също Юсуф и Иляс: единият не е издържал, докато другият се чувстваше добре в кожата на убиец. И тази майка Къймет, която е била съучастник на сина си…Коренът им беше ликвидиран, а така символично приключено и убийството от 1978: Хюлия застреля Къймет, а Аслан смачка Чейрек. И албанските мафиоти бяха победени, но…на кино. Мафията беше представена малко като карикатура, но както казах, мафията не е цел на сериала, а фон и тя дава "нужните" качества за мъжете в семейството и обществото, които сериалът всъщност ще отрече.

И една малка, но много наситена сцена:
https://twitter.com/i/status/1752421507668517298
Девин е заснела видеото до бъдещия им син; над нея картина, разказваща за предстоящото раждане като опасен път – бременните жени пред кола, и с книгата на Сьорен Киркегор в ръце. Пепи:hibiscus: , благодаря за разчитането и разясненията за автора. Само ще добавя, че той самият е имал много интересна лична съдба и се е занимавал с проблема за греха и предаването му от баща на син. Освен знаменитите изречения от книгата, върху които почива сериалът, възможно е и този проблем да има връзка с автора.

Накрая от сериала:
Харесват ми идеята и изпълнението;
Серенай и Къванч бяха прекрасни;
имаше много хубави сцени;
любима мисъл на Девин: „Ако утре умреш, ще те унищожа.“ Grinning
любима снимка, която изразява смисъла на сериала:

За мен беше удоволствие да гледам сериала и да го обсъждаме. Той е напълно завършен, цялостен и каквото е искал, Хакан Бономо го е казал. При това не назидателно, а в игрова форма. Темата е много болезнена за едно преобладаващо патриархално общество. Тук е обяснението и за рейтинга. Но сериалът е направен така, че сериозното е по-дълбоко, на повърхността е любовната история, която е водеща промяната и се харесва на всички.

И още по-накрая, за да се включа към дискусията. Не мога да сравнявам. За мен всяко произведение си е отделно за себе си. Какво място ще заеме в съзнанието ми зависи най-много от това как е стигнало до мен, как съм го разбрала: едни остават, други изчезват, имам си и любими „Забранена любов“ е сред тях, а после думата си казва и времето.

# 439
Ваня, благодаря 😍😍😍
Очаквах с нетърпение твоето включване. Ще трябва да те прочета още няколко пъти 😜 но съм голям почитател на твоите коментари.

За сравнението, малко ми е като да сравняваме ябълки и круши. Това са съвсем различни произведения, с различни герои, с различни послания. Обожавам Бихтер и Бехлюл. ЗП е бил и продължава да бъде шедьовър и легенда.

Фактът, че вече тринадесет години всяко лято продължават да го излъчват и да има по високи рейтинги от новите сериали говори красноречиво за това. За мен Берен е невероятна актриса. Всъщност тя е единствената партньорка на Къванч, която съм гледала и в други сериали. Образите, които направи във Фатмагюл и Кьосем са толкова различни от Бихтер, че в първия момент, когато видях Фатмагюл аз бях в истински шок. Същото беше, когато видях Къванч като Кузей.
Много силно впечатление ми направи Берен и в "Сезонът на носорозите", където играе с Моника Белучи. "Последно повикване за Истанбул" за мен има страхотен сценарий, повдига много въпроси, които човек може да си зададе,невероятно изпълнение на Къванч и Берен, най-вече, защото нямат нищо общо с Бихтер и Бехлюл.

И любовта отново победи 😍

Единствената ми забележка е използването на тези отвратителни филтри в нощните сцени, които никак не ми харесват. Но ми прави впечатление, че в продукциите на Нетфликс масово се използват, може би са си някакви техни виждания, но аз не одобрявам.

Обожавам Аслан и Девин 😍.

Толкова много ми влязоха в сърцето. По стечение на обстоятелствата бях чела толкова много негативи неща за Серенай, че още преди да разбера, че ще бъде партньор на Къванч вече и симпатизирах. То при мен винаги е така, кажи ми, че някой е лош и аз му ставам фенка 😂 А пък усетя ли, че някой иска да се хареса на всички направо го отписвам.
Сигурно и затова до последно не успях да я харесам Недрет 😜

Та за Серенай, изгледах ФиПиЧи след като се разбера, че ще играе с Къванч и филма и с Неджат Ишлер "Вместо нас двамата". Определено ми хареса. Но Шахраман успях само до трета серия.
Серенай носи особена енергия, която прониква през екрана. Но в Семейството тя мина през толкова различни състояния и ги изигра блестящо.
Ако трябва да сравнявам двете партньорки Берен и Серенай за сега за мен Берен е показала повече качества, най-вече заради разнообразието от към роли. Серенай в тези, които съм я гледала е била в образ на съвремена и независима жена и тя се справя блестящо. Тук тя е недостижима.Но ми би било интересно да я видя и в друго амплоа.

За химията, физиката, биологията и т.н. на АсДев може да се пише с часове, но може да се каже и с една дума - брилянтни. Бяха на едни вибрации с Къванч и им се получи блестящо. Каквито и суперлативи да напиша ще е малко.❤️ Просто ги обичам.

Къванч е споделил  видео.

Явно на 18 ще присъства на бокса.

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 17:36 от pe04

# 440
  • AMS

Цитат
Аслан:
Семейство - Всеки който е свързан не само с кръвни връзки,
но и със сърдечни връзки, с връзките на любовта.  
Девин:
Не забравяйте - Никой, който не може да излекува себе си,
не може да излекува друг.
Аслан:
С надежда за всички самотни деца, които неправилно са обичани,
да се излекуват и да се усмихнат.

Това е всичко.

Привет, мили дружки!!!
Благодаря ви за споделеното и реакциите!!!
От финала на Семейство съм все по-доволна!!!
Имаше голяма опасност да ни пуснат студен душ, та ...
Не беше и сън, не беше и отворен финал, ... Супер си беше.
Така, че няма за какво повече да мрънкам като цяло.
Разбира се най-голямото удоволствие ми доставиха Къванч и Серенай.
Писах го, но пак да си го закова -  Особено се радвам за Серенай,
че опроверга негативната ми нагласа към нея!!!

Сравнението с Берен!? Ама защо не с Туба и другите например?
А, защото излъчването на Семейство съвпадна с Последното ...

Ами това се отрази най-вече на Берен. Нетфликс та Нетфликс.  
Да, взеха звездите с Къванч от Техническия университет,
промотирането беше много добро, но самият филм ...
Сигурно са имали много повече заснет материал,
но в показаното всичко беше наринато с лопатата.  
Ако беше излъчен филмът в друго време,
може би щеше да се възприеме по друг начин.
Е, изгърмяха си патроните  да са отново в проект.
Сега вече никой няма да иска пак да играят заедно.
В ЗП Бихтер и Бехлюл показаха греховната любов,
за което Бихтер изкупи греха им с живота си.
Спомняте си рефрена - Bir Günah Gibi / Като грях
А не,  за Берен не мога да кажа, че е еднотипна актриса.
Скокът ѝ от Бихтер във Фатмагюл е уникален.
Всичките ѝ роли от първата до последната са доста различни.
Не само във филма Моят свят е различна, дори в Последното ...
е различна и изглежда по-млада от Бихтер, по-малка от Атийе, ...
А колко величествена беше като Кьосем ...
Но, да, признавам си, че възхищението ми спадна.
Може да ми го върне само ако продължи да снима!!!
Светските и обществени ѝ прояви не ми допадат вече.
Къде отиде това борбено момиче!?
С този албум, който се точи с години,
няма как да подържа интереса към себе си.
Трябва ѝ нещо много силно, за да възвърне старата си слава.

Приятна вечер, дружки!!!

# 441
Добро утро, момичета 🤗🤗🤗

Вторник без АсДев 😍😥

По някакво странно съвпадение днес в Турция отбелязват една година от ужасното земетресение, което ги сполетя.

"Животът може да бъде разбран, гледайки назад. Животът трябва да се живее, гледайки напред"

# 442
Момичета, много ми е криво днес.
Чувствам се в безтегловност, сякаш нямам никаква структура и на какво да се опра. Не само заради сериала, но липсата му оказва голямо влияние, сега е празно. Може и хормонално да е, защото не се чувствам и особено добре в тялото си изведнъж, ама това е друга тема.

За Шахмаран сезон 2 още не съм намерила конкретна информация, уж някой каза, че скоро щяло да бъде, ама кога...?
Вие какво гледате  за утеха? И изобщо извън сериалите, как се справяте когато изпаднете в това състояние, ако сте го изпитвали?

# 443
  • au bout du monde
Работата ми помага, всякаква. Да държа ума си зает с нещо друго. Спорт, разходка из парка.
Гледане на любими моменти, музикални клипчета.
Много добре го разбирам това чувство.

При мен този път липсата е по-лека, защото имам доста друга работа и не ми остава време да "тъжа".
Оставила съм го в съзнанието ми "после ще го мисля финала". 😏
Малко отлагам да гледам края и така емоциите ми ще спаднат.

Помага също споделянето с други, които са на тази вълна. 😃 това ме е спасявало мен.

Може да ми пишеш и на лични.

Серенай от снощи. Толкова ми се иска да я видя на живо😃

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 11:49 от La Libellule

# 444
Беа, или почни пак да го гледаш Семейството, или загледай друг сериал. Със сигурност ще те откъсне поне за малко от това състояние. Ако имаш любими занимания, също ще ти помогне, а ако имаш много близък, с който можеш да споделяш е най-добре, защото по-бързо ще ти олекне. Мисли за хубави и позитивни неща, за да изтласкаш назад негативното. Успех, момиче! Hug
За Шахмаран, говереха, или последната седмица на февруари, или първата на март, но нищо официално няма. За февруари, излезна програмата, няма го, значи чакаме март.

И аз още не съм гледала 30 епизод, затова още не съм с усещането, че е свършил.

Пепи
, много сладка гифка

# 445
Беа ❤️ сигурна съм, че всеки е имал своите тежки моменти. Това, което на мен ми помага винаги е да изработвам нещо с ръцете си.  Така започнах с изработването на бижута. Минах през декупаж. Плетене на шалове. Шиене на дрехи. Сега съм се вдъхновила да плета с пръсти 😜 и вчера даже си купих от специалната прежда. А, имам и градинка с цветя, на която отделям достатъчно време през топлия сезон.
Моята приятелка рисува картини по номера, но това не е моето.
Къванч и темата са другата ми страст 😍
Все тихи занимания, но аз иначе говоря с часове и това е начина да рекаксирам и да се откъсна от ежедневието.

Най-добрият начин за мен е да създаваш нещо и да виждаш плодовете на труда си и въображение ти.
Ще намериш твоята рецепта, само се огледай.😍

Къванч и малкия Джихан 😍

А Башак е споделила тяхната разходка сред природата.

Според рускините Серенай е отишла на почивка в САЩ , но тя още си е в Истанбул.

Камилита, изпусна момента. 😜 с мюзикъла. Когато Елчин участва в мюзикъл една българка беше отишла и подробно беше разказала за представлението. Мисля, че имаше и подарък, който Елчин сподели.
Така преди години Бирсен беше писала, че Къванч ще участва в театралната постановка и честно щях да отида, но това така и не излезе истина.

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 17:24 от pe04

# 446
Тъжно е във вторник без Асдев…
Толкова ще ми липсва темата и всичките ви коментари! Четях ви денонощно 😃, толкова различни мнения имаше понякога и различно видяни серии…
Зарибих всички около мен с нашето семейство и сега така ми е по-леко само ми се обаждат да ме питат, а сегаа каквоо ще стане Simple Smile
Сега загледах Gaddar (в него участва Бедри и приятелката му отново се казва Ямур)

# 447
Привет, дружки! Hug Благодаря ви за споделеното! Kiss
И на мен ми е криво днес без Семейство, а и изпратих преди малко сестрьонка и сега ми е тъпо.
Много ми липсва Айлето и на мен, най-вече тези сладки откачалки Stuck Out Tongue Closed Eyes Че и по тв - то го спряха ...
https://vk.com/serenay_official?z=video-95397133_456244186%2F728 … pl_wall_-95397133
Беа, стягай се, душичка, всичко минава, ще мине и тази наша зависимост към страхотния ни сериал. Абсолютно нищо друго не ми се гледа, но ако много ми домъчнее, ще си повторя някой стар сериал на ашкъма ни. Най-вероятно отново ще си изгледам Север Юг Smile

Или Якамоз

Свалила съм си и много книги за четене, слушам си любима музика и това ще е моя начин да не скучая без сериала ни. И ще чакам да ни зарадват Серка и Киво с нещо ново, нея също ще я следя вече. А може да започнем и преговор на Айлето след известно време, ако искате. 
Това видях днес във ФБ :
Цитат
Всички татуировки на Kъванч Повечето от тях той направи през 2022 г. след края на снимките на филма "Последно повикване за Истанбул".
Те разказват за всичките му най-важни събития от живота му като датата на сватбата му с Башак (19-2-2016), рождената дата на Башак (13-4-1977) и рождената дата на Kурт Ефе (15-4-2022) ). Триумфалната арка е посочена като мястото на сватбата им в Париж.
От вътрешната страна на ръката му е нарисувана ръката му, държаща малката ръка на Курт Ефе.
На дясната си ръка има роза и инициалите KBT (Kıvanç Başak Tatlıtuğ) с фразата "Всичко, което имаме, е сега“.
Освен това има морски създания (кит), показващи любовта и уважението му към животните, особено към подводния свят, и октопод, който Къванч срещна в деня на рождения си ден.
Последната е сова, която може да означава мъдрост или по- скоро символ на късмет. 🦉
Други татуировки липсват (Пинокио от вътрешната страна на дясната ръка и още една на прасеца). Нямам ясна тяхна снимка.
Татуист: @jefreenaderali 🖍

И Башак е споделила пръстен със сова Thinking

Лека вечер, дружки Hug

# 448
Тъжно е във вторник без Асдев…
Толкова ще ми липсва темата и всичките ви коментари! Четях ви денонощно 😃, толкова различни мнения имаше понякога и различно видяни серии…
Зарибих всички около мен с нашето семейство и сега така ми е по-леко само ми се обаждат да ме питат, а сегаа каквоо ще стане Simple Smile
Сега загледах Gaddar (в него участва Бедри и приятелката му отново се казва Ямур)
Заповядай при нас, да обсъждаме "Gaddar", ако искаш. Темата за Чаатай Улусой с лисичките (от Фокс).Ще ни бъде приятно! Hug
Да, това е първият вторник без Семейството.
Neutral Face

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 21:26 от NeZ_9

# 449
  • au bout du monde
Има ли бг превод?

Общи условия

Активация на акаунт