Какво ще купя отново - 8

• 103 159
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Фрау С, аз доколкото разбирам, тези смеси няма да ти спасят месенето. След като и мляко трябва да се добавя, значи тепърва се месят и оформят.
По магазините продават готово тесто, но аз мекици няколко пъти пробвах да направя от него за ММ, даже и той се пробва, и станаха текляви.

# 706
  • София
Аз взимам готово тесто, добавям му олио и го оставям малко да почине на топло и стават супер мекици от него. Мисля че бяха в жълти торбички, каквито има в кварталния маркет

# 707
  • Стара Загора
Къде се продават тези смеси? Моите от дни реват за мекици, ама аз не мога да меся на ръка. Само хлебопекарната ползвах за тая дейност, но няма как да я мъкна с мен в България. И колко бройки горе долу излизат от пакет?

Забъркай "Улични мекици". Там месене няма.
КОято и рецепта да хванеш от нета, все стават.

# 708
Къде се продават тези смеси? Моите от дни реват за мекици, ама аз не мога да меся на ръка. Само хлебопекарната ползвах за тая дейност, но няма как да я мъкна с мен в България. И колко бройки горе долу излизат от пакет?

За мекици продават прясно тесто по магазините, аз не виждам смисъл от смески, реално тестото за традиционните мекици е брашно, вода и мая.

# 709
  • Deutschland
Знам за готовото тесто, после ще ида да потърся. Кой не умее да меси и точи, така е. Много харесвам и готовите за печене баници, дали са вредни или не нямам идея, но пък са ми вкусни.

# 710
  • Варна
Имаше ги на промоция в СВА/Бурлекс Варна. Вероятно ще се постоянен асортимент и занапред, мернах цена  около 1,50 за пакетче. Пробвах само бухтите- няма месене, точно както е описано, бърках и пържих. Ползвах 2% кис.мляко, излязоха приблизително 26 броя със средна супена лъжица. Много лесно, чисто, вкусно. Другата седмица ще правя и мекиците и ще докладвам тук/в Ежедневните кулинарни.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 12:13 от Пеева

# 711
Смесите съм виждала на промоция в Кауфланд, та вероятно са в постоянния асортимент.

# 712
  • София
В Кауфланд съм вижддала от смеските.
И във Фантастико също ги има.

# 713
Фрау, в някои пекарни продават и тесто. Ако имаш наблизо, може да попиташ.

# 714
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Домашна едросмляна лютеница "Велика", големия буркан. Взех на шега за проба
тя пък толкова се хареса на всички вкъщи, че целия буркан се омете за ден. После ходих
да купувам запаси, има вкус на домашната лютеница от едно време, не очаквах, че някъде
все още се продават такива, дори ние домашно не можем да я направим така. Дори досегашния
фаворит и любимец "Царица" отиде на второ място.

# 715
Това ми е любимата купешка лютеница и на мен.

# 716
.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 22:27 от Vita

# 717
Ами вие сте адашки почти. Как няма Simple Smile
Аз обаче сефте я виждам тази, а със страстен лютеницояд.

# 718
Пробвах един сос на фирмата и никакъв шанс да се мина с втори продукт. На "Родна стряха" лютеницата най се доближава до домашната на дядо ми и като ме хване носталгията си вземам от нея.

# 719
  • София
Като сте заговорили за балсам за устни.
Скрит текст:
При скорошно пътуваме ми се напукаха устните. Ама така се напукаха, че отвърте ги усещах като все едно съм с джуки на попфолк певица. И не мога да намеря балсама си из багажа. Спираме вечерта на някаква аптека и ми предлагат благ вазелин. Така изгледах фармацевтката, че тя вика, ще потърся нещо друго (беше на вечерно гише). Викам, бързам, дайте това. Намазах се, после вечерта още веднъж, и на сутринта устните ми бяха като нови.

Общи условия

Активация на акаунт