Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 83

• 38 320
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Не е желателно да си с цветен лак на ноктите при операция. Факт. Вече колко е вреден или не - търсете си инфо в нета. Като цяло мненията са разнопосочни. Факт е, че гел лака е пълен с всякакви химии и все още няма на пазара с изчистен състав. Вече друг е въпроса дали стига тази химия до кръвообращението. Всеки сам си преценя.

# 151
Точно тази джиджавка на пръстите дето мери сатурация и пулс може да не отчете или да отчита грешно, което си е страшничко по време на операция не дай си боже с пълна упойка. Трябва да са чисти ноктите, без нищо.

# 152
Здравейте, момичета!
В началото на 7 месец съм и прокървих.
На прегледа АГ каза, че има полип и е от него кървенето, но аз си се притеснявам.
На някоя от вас случвало ли се е?

# 153
Да и съм/бях така. Към момента уж полипа е изчезнал.
Важното е, че бебето е добре.
На мен ми изписа но шпа и магнезий. Почивай си и не се натоварвай.
Къде ти каза, че е полипа?

# 154
На шийката до колкото разбрах, но бях толкова притеснена, че не съм на 100% сигурна.
И на мен ми изписа магнезий и нош па.
Днес е 3 ден и продължава да имам капки кръв. При вас колко време продължи кървенето? Като прокървихте почувствахте ли дискомфорт?
Благодаря ви предварително за отговорите 🤗

# 155
Не, не съм усетила някакъв дискомфорт. Всъщност аз от начало си имам някакви болки, тип предменструални, но съм ги отдавала на растежа на матката и че е нормално това.
Първия път беше като кафеникаво зацапване. Втория път беше с по-ярка кръв и повече като количество. Веднага отидох на спешен кабинет и ми каза, че не вижда полип. Може с това второто кървене да е паднал, ако изобщо е възможно. Каза ми, че понякога в хода на бременността полипите могат да изчезнат.
Не се притеснявай, нормално е да имаш още зацапване. Все пак кръвта се оттича. Ако е кафяво, няма страшно. Ако е червено, посети пак лекар. По принцип полип на шийката не е опасен за бебето (така ми казаха), но няма и какво да се направи, защото е абсурд са компрометират шийката. Тя и без това намалява през бременността. Моята даже сега е скъсена. Ако имах още полип, абсурд да ми го махнат. Не го мисли толкова. Просто си почивай повече.

# 156
Много благодаря за отговорите и подкрепата ❤️ Почивам си и се надявам всичко да бъде наред 🤞

# 157
Здравейте!

Някой да е проследявал бременността си при д-р Чуприна в 18 ДКЦ в гр. София и ако да, моля да споделите отзиви за поликлиниката и отношението.

Извинявам се за въпроса, ако не е удачен в темата. Съвсем в началото на бременността съм и можете да се досетите каква каша от въпроси се върти в главата ми. ☺

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 11:53 от B

# 158
Здравейте! Според вас това, че преди бременноста кръвното ми беше 90/60 , а сега ми е 115,120/80 трябва ли да се вземат мерки ? На БХС не ми излезна висок риск за прееклампсия.

# 159
Здравейте! Според вас това, че преди бременноста кръвното ми беше 90/60 , а сега ми е 115,120/80 трябва ли да се вземат мерки ? На БХС не ми излезна висок риск за прееклампсия.

В коя седмица си? Проследявай го системно, поне три пъти на ден, особено след 20 г.с., пусни и поне веднъж количество белтък в прясна урина. Няма какви други мерки да се предприемат, освен проследяване. Засечеш ли горна граница 130 - 140 mmHg, отиваш на лекар задължително.

# 160

В коя седмица си? Проследявай го системно, поне три пъти на ден, особено след 20 г.с., пусни и поне веднъж количество белтък в прясна урина. Няма какви други мерки да се предприемат, освен проследяване. Засечеш ли горна граница 130 - 140 mmHg, отиваш на лекар задължително.
16 седмица съм. Благодаря.

# 161
  • София
Ако не ти влияе прекалено много няма какво да се шашкаш. Втора бременност съм така и само следя през някакви дни да видя как върви. Принципно ми е около 110 на 60/70, сега почнах да го държа на 115/120 на 70.

Ако много се притесняваш направи консултация и сега с кардиолог. Аз като правих ми каза, че щом държи горе-долу стабилно долна и горна граница значи са ок нещата. Започне ли вече консистентно да прави големи разлики и да държи над 130 тогава вече може да се говори за хапчета и сваляне.

# 162
Въпрос към трениращите. Може ли да се правят напади и клякания? Имам степ за аеробика. Може ли качване и слизане от него, леки упражнения с крака ? Казаха ми, доктор, велоергометър да въртя всеки ден, но нямам, за сега. Та се чудя дали със степ упражнения от аеробиката може да си действам засега.
Иначе си ходя по 10 хиляди крачки.

# 163
Здравейте! Някой знае ли лек за кашлица и дразнене в гърлото, което мога да приложа в 4 г.с. Най - рано в понеделник ще мога да отида на лекар за съжаление, а в градчето където живея, мисля че спешното е още по -голям развъдник за вируси в момента.

# 164
  • София
Исла мус! Препоръчано от АГ. Става за бременни.

Общи условия

Активация на акаунт