Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 83

• 38 330
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
Хомеожен за болки в гърлото, Стодал за кашлица.

# 166
Въпрос към трениращите. Може ли да се правят напади и клякания? Имам степ за аеробика. Може ли качване и слизане от него, леки упражнения с крака ? Казаха ми, доктор, велоергометър да въртя всеки ден, но нямам, за сега. Та се чудя дали със степ упражнения от аеробиката може да си действам засега.
Иначе си ходя по 10 хиляди крачки.
Коя седмица си?
До началото на 6 месец съм ходила на фитнес, а до края на 7 месец тренирах вкъщи като съм правила и клек, и напади. От 1 месец не тренирам нищо освен ходене, защото коремът започна страшно много да ми тежи вече Simple Smile

Отбелязвам: Нямала никакви медицински противопоказания за спорт. Шийки, плаценти всичко е било в норма. И второ, от 10г ходя на фитнес и имам добър спортен стаж.

# 167
Сега съм 16 седмица. И при мен всичко е наред, иначе съм на възраст. Аз много съм тренирала, цял живот дефакто, но никога фитнес, а аеробни, тичах също. Имам инсулинова резистентност, която отключих рязко и отведнъж след инвитро ( мъжки фактор). Иначе преди това никакви проблеми. Заради инвитрото съм повече кг от тези, които бях цял живот, но си спортувах до последно преди да забременея, от тези лудите дето и на морето даже сутринта на плажа тичат и правят упражнения съм.

# 168
От един отбор сме.
На море или някъде ако сме за над 4-5 дни, търся фитнес или лостове Simple Smile
Но щом не си тренирала силово, според мен не е сега моментът. Велоергометър карай, уред стълби има в нашия фитнес и много катерех в началото.. пътека под наклон.

# 169
Инфлуцид Simple Smile също може

# 170
Аз винаги завършвам с напади и клякания, с малки гирички. Като тичам, с леки тежести на ръцете. Та няма да ми е ново. Велоергометъра ми го препоръча доктора, но да си купувам сега за 3-4 месеца хич не ми се иска, после като се знам няма да ме изкушава. Освен на фитнес чат пат да ходя заради него, макар че сега с тези вируси май не е момента. Доктора каза, до 130 да е пулса. Сега малко се попокатерих за десетина минути на степа, дето го имам, успях да се вместя до 130. Ще ги направя 20 утре с малки почивки, че все пак де да знам кое се води 'не се претоварвай', то моя праг на претоварване е много далеч:). Онзи ден с една приятелка ходом, тя вика ' По-бавно, моля те' . А на мен това ми е най-бавното, не знам как по-бавно:)
И това си е предизвикателство, да забавиш ритъма. Ще се старая де.

# 171
  • София
Няма никакъв проблем с клякания и напъди. Аз също тренирах колкото мога напред в бременността (прищипа ми се нерв в кръста и спрях) и си карах по програма различни тренировки пилатес и там имаше такива упражнения. Избягваха се коремни преси и упражнения за корем, както и вдигането на тежко. Имаше и кардио и HIIT като просто се внимава пулсът да не скача прекалено много.

# 172
Аз винаги завършвам с напади и клякания, с малки гирички. Като тичам, с леки тежести на ръцете. Та няма да ми е ново. Велоергометъра ми го препоръча доктора, но да си купувам сега за 3-4 месеца хич не ми се иска, после като се знам няма да ме изкушава. Освен на фитнес чат пат да ходя заради него, макар че сега с тези вируси май не е момента. Доктора каза, до 130 да е пулса. Сега малко се попокатерих за десетина минути на степа, дето го имам, успях да се вместя до 130. Ще ги направя 20 утре с малки почивки, че все пак де да знам кое се води 'не се претоварвай', то моя праг на претоварване е много далеч:). Онзи ден с една приятелка ходом, тя вика ' По-бавно, моля те' . А на мен това ми е най-бавното, не знам как по-бавно:)
И това си е предизвикателство, да забавиш ритъма. Ще се старая де.

Тренирай си, тези упражнения са напълно ОК.

# 173
Здравейте, включвам се с един въпрос. Вчера бях на фетална морфология 2ри триместър и при прегледа се установи, че бебенцето има леко разширен ректум, та въпросът ми е има ли мами чули това на някой преглед и впоследствие какво се е случило. Благодаря ви предварително!

# 174
Здравейте, някой има ли проблем с косопада? В 12 г с съм и от няколко дни започна доста косопад, какво може да се използва при бременност?
И в коя седмица се изследват хормони и пкк ?
В 10 г с ми взимаха кръв, но то беше за резус фактор, глюкза и тн, но например желязо, хемоглобин нямаше в изследването.

# 175
ПКК и хормони можете и сама да си пуснете по всяко време. Даже ПКК за мен е задължително като за начало, около 5-6 лв е. Не знам защо не назначават.
Иначе някои лаборатории имат пакет: Щитовидна жлеза. Включва Т3, Т4 и ТСХ (може би и още нещо). С хормоните вече излиза доста по-скъпо и говорете с Вашия лекар, ако може да минат по ЗК (не знам дали може и какво покриват). За мен също не е зле да се види Б12 и Вит Д.
Като цяло всичко можете, което е с кръв и урина сама да си пуснете, но няма как да минат по ЗК. Аз лично в началото си бях пуснала всичко и отидох с готови изследвания. После вече при следващ преглед ми назначиха АСАТ, АЛАТ, СПИН, Сифилис, Хепатит Б и Ц и не помня още какво. Но с всяко взимане на кръв, не е зле да се пуска и ПКК.

# 176
Измивате си косата и след това я поливате със запарка от коприва .
Може да Ви звучи странно ,но може да си намажете скапла с ябълков оцет ,постоявате малко и изплаквате.
Здравейте, някой има ли проблем с косопада? В 12 г с съм и от няколко дни започна доста косопад, какво може да се използва при бременност?
И в коя седмица се изследват хормони и пкк ?
В 10 г с ми взимаха кръв, но то беше за резус фактор, глюкза и тн, но например желязо, хемоглобин нямаше в изследването.

# 177
  • София
Според моята следяща, не пуска ПКК постоянно, защото така или иначе показателите на бременните се разбъзиквали. Тя назначава през някакво време, но аз също си пускам ПКК с всяко взимане на кръв (с тромбофилия съм и се налага) - така и така ме бодат.

# 178
Точно, за едно боцкане да пускам всичко, че по едно време бях яко на решето. ПКК за мен задължително, защото искам да си следя хемоглобина.

# 179
Здравейте,
Бременна съм в началото на 6 г.с. От години съм с уринарни инфекции и с гинеколога пуснахме стерилна урина и микробиология да видим как са нещата. Неизненадващо, стерилната урина излезе с Ешерихия коли, а на микробиологията - бактериална вагиноза.
Сега говорих с лекарката, за вагинозата ми предписа Арилин Рапид (две свещички през ден), обаче за Ешерихията не искаше да ми предпише антибиотик. Аз й споделих, че в момента си пия чая от боровинки и се чувствам добре, тя каза, че в тоя случай да пусна още една урина след 2 седмици и с резултата да ида при нея. Явно се притесняваше да ми предпише антибиотик заради ранната седмица на бременност.
Какво мислите относно глобулите Арилин ? Четох, че са силни и малко ме притеснява това...

Общи условия

Активация на акаунт