Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 83

• 38 395
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
Имах/м същата бактерия, преди бременността не съм я имала. Зависи в коя седмица си. Моето АГ ми изписа 2 курса с Полижинакс, 1 кутия Вагилакт и няколко месеца пробиотик Имунохелт Фемин. В Майчин дом вече установихме по-малко от същата бактерия, там ми изписаха антибиотик вагинално (Клиндавазин) ÷ след това еднократно някакво противогъбично. Не знам дали се е изчистила вече, ще настоявам за нова микробиология скоро. Не е ок да сме с такива бактерии за раждането, трябва да ни бият венозно антибиотик, както и антибиотик за бебето.
И аз така мисля, но според лекарката ми това е външно замърсяване. Въпреки това по мое настояване в момента слагам Флуомизин.

# 226
Аз също я имах. Бях на антибиотик + противогъбично лечение.

# 227
  • София
Привет,
може ли коментар на тези стойности (в 20гс съм):

# 228
  • София
Имам едно питане - днес в урината се установи кетони 1+ и сквамозни епителни клетки 3+.
Отделно CRP e 5.89 с норма до 5.
Кръена захар в норма. Много се притесних. Записах си час за АГ за този понеделник, но ще се побъркам дотогава. Може ли да ми кажете какво означава това, ако има някой запознат?

# 229
NadezhdaML,  кетоните не са нещо страшо  при бременни, особено ако не са със захарен диабет. Ако повръщаш или не се храниш много, е напълно нормално да ги имаш. Не са повод за тревога; опитай се да се храниш и да пиеш вода. Сквамозните епителни клетки са просто плоските епителни клетки, покриващи външните гениталии и показват единствено, че пробата не е дадена както трябва, това е. Те пък изобщо не са повод за тревога, дори и при небременни. Просто следващия път при даване на пробата, трябва да е след интимен тоалет (извършен без сапуни и гелове, само с вода) и средна струя, без стискане на струята. Подобно на пробата, която се дава при микробиология на урина. По отношение на С-реактивния протеин, там вече дори една болка в зъб може да има роля, така че не се наемам да коментирам.

# 230
  • София
Green Arrow, след четене, а от това, което си написала се успокоих. Отделно говорих с вуйна, която е лаборант и общо взето същото. Даже каза, че нищо не значи.
Благодаря! ❤️

# 231
Здравейте,

В Сряда ми предстои първата фетална в 12 седмица. Докторката ми каза да си пусна кръвните за нея във Вторник. Проблем ли е да ги пусна утре - тези, с които се изчислява рискът реално?

Мерси!

# 232
Здравейте. Имам един въпрос 10 г.с. + 3. Във вторник ще правя прена тест на Вижън. АГ, който ме следи ми каза, че щом правя такъв тест не е нужно да правя и фетална морфология. Иначе за ранния биохимичен скрининг съм решила да не го правя. Каза ми, че относно феталната морфология да я направя около 20 г.с. Какво мислите по въпроса?

# 233
Изобщо не бих пропуснала феталната морфология. Правих пълен пакет на Vision.

# 234
Здравейте. Имам един въпрос 10 г.с. + 3. Във вторник ще правя прена тест на Вижън. АГ, който ме следи ми каза, че щом правя такъв тест не е нужно да правя и фетална морфология. Иначе за ранния биохимичен скрининг съм решила да не го правя. Каза ми, че относно феталната морфология да я направя около 20 г.с. Какво мислите по въпроса?
Мисля, че едното не изключва другото. Направи си и двете, защото за съжаление има и много други проблеми, които не са генетични.

# 235
Здравейте!

В деня, в който трябваше да дойде МЦ получих кървене, което продължи 4-5 дни. Помислих, че започва цикъл, но кървенето беше необичайно - беше тъмно и оскъдно, което ме притесни. В същото време бях прекарала настинка и се замислих, че може това да влияе. Седмица по-късно си направих тест, който се оказа положителен. Според АГ съм в 5 или 6 г.с. Каза че вижда плоден сак, но все още е рано да се види ембрион и ме извика отново след 2 седмици, като изписа дуфастон заради кървенето. Приемам дуфастон вече 4ти ден, но тази вечер получих кафяво зацапване и много се тревожа. Утре е неделя и няма нито къде да отида на преглед, нито мога да се обадя на АГ защото имам само телефона на регистратурата. Моля да споделите случвало ли се е на някоя мама и да ми кажете дали в спешното евентуално биха могли да ми помогнат ако и утре продължава?

Благодаря предварително.

# 236
Еуфория, няколко АГ болници в София имат спешни АГ кабинети - за през нощта и за неделя. Мисля, че има в Майчин дом, Токуда, Щерев.
Изследвала ли си ЧХГ? Аз на твое място бих отишла в понеделник сутрин на преглед, за да се изключи вероятността от извънматочна. Вероятността е малка, но  подобно кървене и зацапване са симптом за извънматочна.

# 237
Еуфория, няколко АГ болници в София имат спешни АГ кабинети - за през нощта и за неделя. Мисля, че има в Майчин дом, Токуда, Щерев.
Изследвала ли си ЧХГ? Аз на твое място бих отишла в понеделник сутрин на преглед, за да се изключи вероятността от извънматочна. Вероятността е малка, но  подобно кървене и зацапване са симптом за извънматочна.

За съжаление не съм в София и чак в понеделник мога да отида на преглед. Не съм изследвала ЧХГ до сега, док каза че след две седмици ще пускаме каквото е необходимо. Притеснявам се защото кървенето беше спряло. Благодаря за отговора.

# 238
Е, тя е била на лекар, видели са сак, но не и ембрион. И дума не може да става за извънматочна. Поне така написа.

Притеснителна е ярко червената кръв. Ако не е обилно в момента, не се притеснявайте и изчакайте до понеделник. Почивайте повече и пуснете прогестерон да изследвате и с резултата при АГ да реши за дозата.

# 239
Няма как да е извънматочна, щом е била на преглед и са й казали, че се вижда плоден сак. Ако беше извънматочна, щяха да й кажат и да мислят за следващите действия.
Нищо не пречи да отидеш в спешното на болницата в твоя град. Но дали ще има дежурен АГ и колко ще ти помогне? Кой по-голям е в близост до теб? Можеш ли да пътуваш?

Общи условия

Активация на акаунт