Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 83

• 38 220
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, на някоя от Вас изписвали ли са две поредни опаковки Клиндавазин вагинален крем за лечение на стрептококи група Б? Става въпрос за носителство, но съм бременна в 29 г.с,
Чета листовката, че се използва до 7 дни, но в рецептата ми са изписани 2 опаковки. (Малко се обърках от обясненията на лекарите, лежах в болница и съответно няма как да попитам отново).
Притеснявам се да не объркам нещо.

# 646
Майонеза с пастьоризирано яйца може ли? Thinking

# 647

Признавам си, че за първи път чувам за тях. Но пък сигурно може, след като са пастьоризирани. Но аз редовно консумирам майонеза от купешките в кутийка. Там е споменато присъствието на яйца, ама колко пък да присъстват реално Smile Избягвам само майонезата от улични заведения, защото цял ден стои на открито, а не е в хладилник.

# 648
  • Гр. София

Може 🙂
Домашна не може, защото е със сурови яйца.

# 649
Мерси момичета!

# 650
Здравейте дами, предварително се извинявам, ако въпросът ми не
 е за тук. Искам да попитам каква козметика сте ползвали през бременността, тъй като всяка една която срещам има пропиленгликол и не само в козметиката, а като цяло на всякъде.
Трябва ли да сменя всичко в което се съдържа - като шампоан, балсам, парфюми, дезодоранти и тн.

# 651
  • Пловдив
Аз си ползвам козметиката, която винаги си ползвам.
Единствено съм добавила Витасин и кокосово масло за шкембо и бедрата.

# 652
Десиссслава - а козметиката ти съдържа ли въпросния пропилен гликол или като цяло си ползваш някаква био козметика

А също така поддържате ли си гел лак?

# 653
Аз знам от АГ че се продължава същата козметика от преди бременността, без експерименти с нови продукти. Не е момента.

# 654
  • София
Не съм си сменяла козметиката, ползвам си същата. Единствено ретинол избягвам, и просто не си ползвам кремовете, в които го има, а имам такива без.

# 655
mila9111, избягвай продукти с феноксиетанол, формалдехид, октокрилен, ретинол и производните му. Съдържат се основно в бялата козметика за лице. Както са писали, не въвеждаш нови продукти, а си ползваш досега използваните. Защо толкова се притесняваш от  пропиленгликола? Какво върши той? Понеже не знам, затова питам.

# 656
И аз не знам. Просто четох една статия в която пише да се избягва и се зачетох в съставките на използваните от мен продукти и се оказа че в почти всички го има включително и в шампоана, спиралата и т.н. и се притесних

# 657
Само ретинол не ползвам, не че попринцип ползвам де.
Гел лак си правя. При предната бременост също, дори на секциото бях, но с прозрачен. След консултация с анестезиолога, който ми обясни,че вече машините са достатъчно модерни и не им пречи.

# 658
mila9111, избягвай продукти с феноксиетанол, формалдехид, октокрилен, ретинол и производните му. Съдържат се основно в бялата козметика за лице. Както са писали, не въвеждаш нови продукти, а си ползваш досега използваните. Защо толкова се притесняваш от  пропиленгликола? Какво върши той? Понеже не знам, затова питам.

За първите две много трудно. Те са почти навсякъде. Мисля, че се водеха консерванти.

Иначе знам да се избягва ретинол и салицилова киселина по време на бременност.

Аз си използвам същата козметика, но не включвам нова и не си правя експерименти.

# 659
VaniaK, права си. Но формалдехидът, до колкото знам, отдавна е забранен в ЕС, макар да има марки, които го вкарват под друго наименование в продуктите си. Има козметика и без феноксиетанол. Но все пак, ако последният присъства, нека е към последните изредени съставки, а не в началото. Това би следвало да означава, че съдържанието му е малко.
При мен се наложи смяна на цялата козметика, защото съдържаха горепосочените съставки. Отделно кожата ми стана много, ама много суха и не мога да намеря все още крем, който трайно да я успокои.

Общи условия

Активация на акаунт