Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 83

• 38 323
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
И аз приемам желязо, но не е това. Заедно с него пия и витамин Ц за по-пълноценно усвояване.

Някой път си прави фреш портокал и така го приемай. Най-добре се усвоява с цитрусов сок.
И нали знаете - поне два часа разлика от приема на желязо с кафе, кофеинови напитки и прясно мляко. Магнезий с желязо също не се приема. Пак поне 2 часа разлика.

# 136
Как мина прегледа днес?
Питайте, за да сте спокойна. Аз знаех за този вариант серклаж. Не ми е обяснявала какво значи. Информирала съм се сама. Надявам се да не стигнем до там. Кога Ви викат пак на преглед? Аз бях миналата сряда и утре пак съм на преглед, за да видим как е положението. През това време останах да работя хоум офис - без много движения и натоварване. Тя искаше болничен да ми дава, но за сега отказвам. Моята приятелка до края на бременността е ходила на 2 седмици, за да й следят шийката. Не спря да работи, защото при нея нямаше как.

# 137
И аз приемам желязо, че заедно с него даже и Б12 ми назначиха спрей, витамин Д спрей и отделно комбинираните витамини... луда работа

# 138
Как мина прегледа днес?
Питайте, за да сте спокойна. Аз знаех за този вариант серклаж. Не ми е обяснявала какво значи. Информирала съм се сама. Надявам се да не стигнем до там. Кога Ви викат пак на преглед? Аз бях миналата сряда и утре пак съм на преглед, за да видим как е положението. През това време останах да работя хоум офис - без много движения и натоварване. Тя искаше болничен да ми дава, но за сега отказвам. Моята приятелка до края на бременността е ходила на 2 седмици, за да й следят шийката. Не спря да работи, защото при нея нямаше как.

Днес ми измери шийката 31.7 мм. Подобрила се е от последния път. Изписа ми Утрогестан. Смятам да ходя 2 дни в офис и 3 да съм хоум. Следващия преглед ми е след 3 седмици. Малко много ми се стори, но пък в последно време толкова и често ходя, че се разорих 😃

# 139
Момичета какво мислите за гел лаковете ?До кой месец ще си правите маникюр?

# 140
Добре, че има подобрение. Ще ходите като са ви казали.
Аз съм и с болки в бъбрека и се оказа че съм имала камък, който е тръгнал да излиза, но не можем да видим до къде е 🤷🏼♀ Сега ще мисля и него заедно с шийката.
Как мина прегледа днес?

Днес ми измери шийката 31.7 мм. Подобрила се е от последния път. Изписа ми Утрогестан. Смятам да ходя 2 дни в офис и 3 да съм хоум. Следващия преглед ми е след 3 седмици. Малко много ми се стори, но пък в последно време толкова и често ходя, че се разорих 😃

# 141
Дано всичко е наред. Звучи банално, но много вода трябва.

# 142
Аз не ходя защото
Първо си е разход за тези пари мога да си платя преглед и др
Второ не мога да седя с корема толкова време седнала
И трето е грипен сезон,не ми се рискува.

# 143
И аз се надявам водата да помогне да го изкарам по-бързо.
Дано всичко е наред. Звучи банално, но много вода трябва.

# 144
  • Пловдив
С предната бременност до финала бях, случи се да махна лака и да го правя на другия ден, но през нощта ми изтекоха водите, та бях само с педикюр 😂
Сега също си го правя системно.

# 145

До последно си правех, даже родих с маникюр.

# 146
Питах моят репро каква е историята с гел лака, освен че си е някаква химия.. Беше изрично записано в инструкциите за пункцията да не сме с лак или гел лак. Та неговият отговор беше страхотен и не беше свързан с евентуалните съставки на лака. Когато се използва упойка (пълна, но без интубация) е важно да нямаме на ръцете, защото при проблем с дишането (което не се следи с апарат), преди да стане опасно започва посиняване на кожата под ноктите

# 147
Аз съм била на пункция,хистероскопия и два аборта с гел лак.  Никой не ми е казвал да съм без🙃

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 16:08 от Милото

# 148
  • София
През бременността си правя нокти. Не е проблем. На предното раждане обаче ме искаха без лак и с къси нокти в случай на спешно секцио (което се наложи), за да могат да вържат всякакви монитори. Слага се на пръста една джаджичка (имах и на двете ръце).
То на раждането маникюра и педикюра никой не ви го гледа Grinning

# 149
  • Пловдив
А маникюра и педикюра си го правя за мен си, а не някой да го гледа.
Като родих, без това бях с немита коса, без грим, дебела...та си имах педикюр и изгладена рокля 😂

Общи условия

Активация на акаунт