Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 83

• 38 263
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
Бременна съм. Иначе не бих била в темата и не бих давала съвети на бременна 😃
Преди 2-3 седмици ми излезна на МБ. Курса с Флажил беше 10 дни, след 5 дни контрола. В петък ми излезнаха резултатите.

# 451
Бременна съм. Иначе не бих била в темата и не бих давала съвети на бременна 😃
Преди 2-3 седмици ми излезна на МБ. Курса с Флажил беше 10 дни, след 5 дни контрола. В петък ми излезнаха резултатите.
При мен няма чистене тази гад. Лекарката ми  каза, че било от бременноста и вече съм отчаяна.

# 452
Явно има различен интезитет. При мен лесно се елиминира, а не го очаквах да сте от раз. Слагате ли млечна киселина? Как са лактобацилите?

# 453
Явно има различен интезитет. При мен лесно се елиминира, а не го очаквах да сте от раз. Слагате ли млечна киселина? Как са лактобацилите?
Да слагах лактобор от началото и още си го слагам, но пак не изчезва.
Аз с Клиндавазин се лекувах.

# 454
  • София
И аз бях с БВ. За един курс изчезна. Изписа ми Флажил и Вагизан. Слагах ги заедно, едно след друго. Не знам колко “силна” е била моята, но следващата МБ ми беше чиста.
И аз някъде към 12 седмица бях и слагах Флажил ,после Вагизан и Гинофлор заедно.Изчезна всичко за един курс.
Като профилактика продължавам с Гинофлор през ден и за по-натам,докато се възстановят хубаво лактобацилите.Пия пробиотик за Жени и Омнибиотик 6 в максимална доза.

# 455
За сега не ми излезнаха липса на лактобацили и съм спряла млечната киселина, че съм на Утрогестан и то вече не знам кога, къде да си сложа там долу. Най-добре е вечер, в легнало положение, но като бях на Флажил и Вагизан, Утрогестана мина сутрин. Колко беше ефективен тогава, не знам, защото все пак се движа през деня.

# 456
За сега не ми излезнаха липса на лактобацили и съм спряла млечната киселина, че съм на Утрогестан и то вече не знам кога, къде да си сложа там долу. Най-добре е вечер, в легнало положение, но като бях на Флажил и Вагизан, Утрогестана мина сутрин. Колко беше ефективен тогава, не знам, защото все пак се движа през деня.
И аз слагам Утрогестан и се чудих , ако ми изпишат лечение как да си комбинирам. Благодаря, че казахте.

# 457
Ами не мисля, че беше много правилно да го слагам сутринта, но нямах голям избор. АГ се съгласи на този вариант временно. Най-добре е тези вагинални терапии да се слагат вечер в легнало положение, нооо…

# 458
  • София
Здравейте, чудя се дали всяка вода за уста е подходяща за бременни?

# 459
  • София
Ами не мисля, че беше много правилно да го слагам сутринта, но нямах голям избор. АГ се съгласи на този вариант временно. Най-добре е тези вагинални терапии да се слагат вечер в легнало положение, нооо…
Аз след серклажа имах изписан Утрогестан сутрин и вечер ,сутрин ми бяха казали да лежа 20 Мин, за да се усвои,било достатъчно.

Иначе в момента вечер с двата Утрогестана на едно пъхване слагам и Гинофлор през ден.
Чакам микробиология днес/утре, така ме е страх ... дано да е чиста ...

# 460
Не знаех, че може и за 20 мин. Аз слагах и сядах да се оправям за работа. В дните, в които бях хоум гледах да нямам движения след слагането - вода, кафе, храна, на един поднос и всичко до мен.
Дано ти е чиста МБ. Пиши как е като излезе.

# 461
На мен ми бяха казали, че 15 минути лежане след Утрогестана са ок, но когато имам възможност лежа и повече. Сега и на мен ми изписаха вагинално за гъбички, и се посъветвах с доктора кога да ги слагам, тъй като сутрин и вечер слагам Утрогестан. Той ми каза да поставям глобулите на обяд и после да лежа 2часа. Честно казано ми се струва крайно неудобно, а и имам чувството че с изтичането на този Утрогестан през целия ден е постоянно влажно и ще продължат да се развиват гъбичките, та на този етап реших да изчакам седмица-две, тъй като ми предстои постепенно спиране на Утрогестана и тогава да започна глобулите.

# 462
В кои седмици си правите микробиология?

# 463
Arockalypse99, сменяй по-често превръзките. Не ми е удачно да отлагаш лечение на гъбички, но ти си знаеш.

Мишето90, на мен ми пусна в 7 г.с. при първия преглед. После контролно в 18 г.с и после в 20 г.с след лечение.

# 464
Здравейте дами,връщам се от 3тата фетална .Всичко с бебчо изглежда наред вс отговаря както си трябва ,само накрая др ми каза че MCA е на горната граница .До колкото разбрах товва е свързано с кръвоток-а на бебето и да го следя на 2седмици по-често да ходя на ЖК.Аз съм доста притеснителна и много се разтревожих защото каза ,че ако се влушава ще се наложи да родя по -рано.Някоя запозната ли е или да е минала през това ?Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт