Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 83

• 38 334
  • 752
  •   2
Отговори
# 495
Всичко ям и не се втелясвам и с предната бременност бях така.
От всички храни, салатата е най-рискова.
То и аз с първото дете като забременях всичко ядях и не се втелясхвах. Сега след две загуби и пет години борба,които доведоха до инвитро спазвах повечето от колкото е нужно! Може би налудничаво от моя старана,но страх лозе пази🙄И все пак като ми се хапваха колбаси и прочие минаваха термична обработка.

Последна редакция: ср, 21 фев 2024, 14:12 от Милото

# 496
Генерално всичко е въпрос на избор и желание.
Сурово-сушени колбаси и сирена от непастьоризирано мляко, могат да се ядат, ако са минали достатъчна термична обработка без да се замисляте.
Смятам, че мога да отделя 2 мин от живота си в четене на етикет и да си ям синьото сирене съвсем спокойно.
Но ако трябва да съм честна, не съм си поръчвала салата със зеленолистни растения в ресторант защото не знам как я мият.
Най-голямата ми мъка е че не мога да ям истинска паста карбонара и тирамису, защото има сурови яйца.

# 497
Салата и аз не си поръчвам в ресторант, даже генерално съм ограничила зелените салати. И според мен те са най - опасни.

# 498
А котидж сирене от Лидл, може ли 🥲😂

# 499
  • Пловдив
Милото, тук говорим в общ случай. Поне аз така разбирам темите във форума, освен тясно свързаните с конкретен проблем.
Ясно е, че при бременност, която не се случва или изобщо не се появява, ще се посещават повече специалисти, ще се правят повече изследвания и пазенето ще е до пухкав финал.
Пожелавам на всички този финал!

# 500
  • София
А котидж сирене от Лидл, може ли 🥲😂

Да, на етикета си пише, че е от пастьоризирано мляко. Аз почти всяка сутрин закусвам с този котидж.

# 501
  • София
Котидж ям с омлетите сутрин. И аз като Деси не се втелясвам да чета всички опаковки и да се чудя това може ли, онова не може ли. И половин чаша бира си позволих онзи ден, а не съм супер пияч. Повече би ме напрягало и тормозило постоянното мислене и вглеждане в храната. Знам основните неща, които със сигурност не е ок да се консумират, останалото си го хапвам спокойно.

# 502
Салата и аз не си поръчвам в ресторант, даже генерално съм ограничила зелените салати. И според мен те са най - опасни.

Защо смятате,че зелените салати са най -опасни?

# 503
Аз бях чела, че са пълни с пестициди, също и спанака и ягодите. То въобще кое не е пълно с пестициди..

# 504
  • София
Киснете си зеленчуците и плодовете в сода бикарбонат и вода поне за 30тина минути преди консумация и изплакнете няколко пъти (не само сега, принципно). Ние вкъщи без зелена салата не сядаме, аз мога само на нея да живея. На ресторант и аз избягвам салата, не разчитам да я мият толкова добре, колкото ми се иска.

# 505
Здравейте. Сега пък ми казаха, че е възможно Бактериалната вагиноза да е неизлечима ( при мен ) заради голямото количество прогестерон, който приемам. Казаха ми, че многото прогестерон я прави неизлечима. Чували ли сте такова твърдение?

# 506
От къде ти е този източник? Лекар ли го каза? Аз я излекувах като точно по това време ми изписаха Утрогестан, което е прогестерон. Моята АГ ми каза, че точно БВ може да е причинила скъсяване на шийката и заради това минах на Утрогестан. За това това твърдение ми е малко противоречиво, та от къде ти е инфото?

# 507
От къде ти е този източник? Лекар ли го каза? Аз я излекувах като точно по това време ми изписаха Утрогестан, което е прогестерон. Моята АГ ми каза, че точно БВ може да е причинила скъсяване на шийката и заради това минах на Утрогестан. За това това твърдение ми е малко противоречиво, та от къде ти е инфото?
Да, лекар ми каза.
Каза, че има много хормонални промени при бременност и просто бременноста я предразполага и това, че приемам прогестерон прави още по-зле положението. Ужас. Вече не знам на какво да вярвам.

# 508
Щом лекар го е казал, може и да е вярно. По принцип е прав, че при бременността играят хормоните и от нищо се оказваме с БВ, както беше при мен. Първата ми МБ беше чиста и на контролна след месец, месец и нещо ми излезна БВ, която бързо овладяхме. Явно е била не толкова прогресираща и сме я стопирали навреме. Честно казано, не мисля, че прогестерона би засилил БВ, но нека и някой друг по-информиран да се изкаже. При мен слагането на прогестерон не попречи на излекуването на БВ.

# 509
  • София
Между другото и аз салати не ям, а си мислех че само аз имам такива страхове.
Може би това го виждам като най-рисково.
Повечето сирена са с пастьоризирано мляко.
Моцарела редовно си хапваме от Лидл.В Лидл повечето неща са с пастьоризирано от сирената, това, което съм взимала.

Здравейте. Сега пък ми казаха, че е възможно Бактериалната вагиноза да е неизлечима ( при мен ) заради голямото количество прогестерон, който приемам. Казаха ми, че многото прогестерон я прави неизлечима. Чували ли сте такова твърдение?
Лечението на БВ е много продължително, не очаквай за 5 дни да се оправи.Трябва дълъг прием на пробиотици през устата и във влагалището.Има едни гелчета на Гинофит,точно като превенция през ден могат да се ползват след лечението.
Прогестерона разваля средата ,аз слагам през ден глобули с Лактобацили и въпреки всичко новата ми микробиология не много добре 😔
Утре ще я изговорим с доктора.За пръв път ми излиза такова странно нещо, хем коки,хем без растеж и антибиотик.

Общи условия

Активация на акаунт