Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 83

• 38 342
  • 752
  •   2
Отговори
# 510
Салата и аз не си поръчвам в ресторант, даже генерално съм ограничила зелените салати. И според мен те са най - опасни.
Между другото и аз салати не ям, а си мислех че само аз имам такива страхове.
Може би това го виждам като най-рисково.
Повечето сирена са с пастьоризирано мляко.
Моцарела редовно си хапваме от Лидл.В Лидл повечето неща са с пастьоризирано от сирената, това, което съм взимала.

Здравейте. Сега пък ми казаха, че е възможно Бактериалната вагиноза да е неизлечима ( при мен ) заради голямото количество прогестерон, който приемам. Казаха ми, че многото прогестерон я прави неизлечима. Чували ли сте такова твърдение?
Лечението на БВ е много продължително, не очаквай за 5 дни да се оправи.Трябва дълъг прием на пробиотици през устата и във влагалището.Има едни гелчета на Гинофит,точно като превенция през ден могат да се ползват след лечението.
Прогестерона разваля средата ,аз слагам през ден глобули с Лактобацили и въпреки всичко новата ми микробиология не много добре 😔
Утре ще я изговорим с доктора.За пръв път ми излиза такова странно нещо, хем коки,хем без растеж и антибиотик.

Слагам от началото Лактобор пак с млечна киселина пия и пробиотици и тази напаст пак е положителна дори за ден не съм спряла да слагам лактобор. Дано нещатата с вас се оправят бързо от тези гадини.

# 511
Като ви слушам колко трудно се лекува БВ и почвам да се съмнявам, че съм я излекувала с един курс. Слагах 9 дни Флажил (последното 10-то го изхвърлих без да исках) и Вагизан. Приемам пробиотик на прах, но не съм редовна. Слагах сутрин Утрогестан. Сега го изместих вечер. Та може ли МБ да ми е фалшиво отрицателна?

# 512
Като ви слушам колко трудно се лекува БВ и почвам да се съмнявам, че съм я излекувала с един курс. Слагах 9 дни Флажил (последното 10-то го изхвърлих без да исках) и Вагизан. Приемам пробиотик на прах, но не съм редовна. Слагах сутрин Утрогестан. Сега го изместих вечер. Та може ли МБ да ми е фалшиво отрицателна?
Аз пускам само ДНК, защотото е най-точна, но лекарката ми каза така: Ако не прави проблем и няма симптоми няма проблеми, че е положителна и каза, че при някой жени винаги ще е е положителна. Не повярвах много попринцип.

# 513
Салата и аз не си поръчвам в ресторант, даже генерално съм ограничила зелените салати. И според мен те са най - опасни.

Защо смятате,че зелените салати са най -опасни?
Защото обикновено е пълна с кал, а както знаем токсоплазмозата се разнася от котешки изпражнения.
Ние ядем салати, просто в момента не са зелени. Иначе и аз обичам много.
Като цяло за сирената мисля, че всички,може би освен там синьо сирене, бри и горгонзола вече се правят от пастьоризирано мляко.

# 514
Хора как се справяте със запек? В началото на 3ти месец съм за сега само Активия + киви и ленено семе ям обаче един ден има ефект 2-3 дни няма 😔 тежко ми е, криво ми е, детето иска да играем аз съм нервна и не ми се мърда 😔

# 515
Аз смятам, че точно това е момента да се ядат много салати и плодове. Просто ги мийте. Не е минал и ден без салата - предимно зелении. И не е минал и ден точно без ягоди, малини, различни плодове като цяло.
Вижда ми се прекалено вманиачаване.
Аз си ги мия така добре и без да съм бременна.

# 516
За запек, сутрин на гладно топла вода 1-2 чаши, колкото можеш да изпиеш. Винаги работи при мен и прави чудеса.

# 517
Ейй момичета всички препоръки спазвам и ей сега зацепих , как хубаво си намазах оня ден пицата с майонеза🤦🏼♀ Дано не се отрази , ама тотално съм изключила за яйцата .. ще си взема веган вариант.

# 518
Редовно хапвам майонеза 😩

# 519
  • София
И аз редовно ям майонеза. Не всички марки са с пресни яйца. Тези, които са с такива (аз такава ям), си им пише изрично на етикета. Съставът на другите повече ме притеснява от яйцата.

# 520
Масово купешката майонеза е или без яйца или с яйца на прах.

Аз най-съжалявам за нея, защото обичам да си правя домашна, но сега я замествам с купешка.

# 521
  • Гр. София
Момичета, само домашната майонеза е опасна, заради суровите яйца. Купешката в почти всички случаи е с пастьоризирани яйца и на етикета си го пише. 🙂

# 522
Ох, добре. Купешка на Хайнц взимам. И аз мисля, че не е опасна 😃

# 523
АМи нека е вманиачаване. Аз също ям плодове и зеленчуци, казах, че избягвам само зелената салата.

За запека не мога да помогна и аз съм на същото положение.

# 524
За запека сутрин топла вода с лимон помага. Или чай от глухарче. Той е полезен при бременност и няма да ви навреди.

Общи условия

Активация на акаунт