Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 83

• 38 278
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, имате ли препоръка за лекар от Майчин дом за проследяване на бременност? (не по здравна каса)

Моя приятелка е много доволна от Сергей Славов, той изражда в Майчин дом, но предгледите за проследяване са само на частно в Марковс.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/17020718

# 556
Здравейте, в 26 + 2 съм. От няколко дни съм лепнала настинка - само леки болки в гърлото. Пръскам тантум верде спрей по препоръка на Аг. Пия чай с мед и лимон и правя гаргара със сол и сода. Въпросът ми е, че трябва да правя обременяване с глюкоза - казаха ми до 27+0. Обаче се притеснявам, ако не ми е минало гърлото, това проблем ли е за изследването? Благодаря.

# 557

Здравейте. Може ли да ми помогнете с тези резултати направо се отчаях. Мойта лекарка чак сега в 20г.с реши да ми пусне този тест.

# 558
Здравейте, от два дни сякаш ми се е втвърдил корема, не точно корема , а надолу под пъпа, имам и лек дискомфорт , като тежест, нямам няква болка особена. Имам преглед след 6 дни, да изчакам ли или да се обаждам на аг според вас опасно ли е за бебето?

# 559
Може ли да се консумира куркума през бременността? Майка ми е направила супа и е сложила съвсем малко куркума. В интернет пише различни неща.

# 560
Здравейте бъдещи мами,аз съм в 6+1 г.с.има дни,в които ме мъчат ужасни киселини някой има ли такъв проблем и как се справяте с него

# 561
Янинка, аз вече съм в 24 седмица и поне до 16-18 седмица бях така + гадене... Ужасно е но минава Simple Smile. Дъвчих джинджифил и си правих чай от настърган джинджифил.

# 562
Янинка, аз вече съм в 24 седмица и поне до 16-18 седмица бях така + гадене... Ужасно е но минава Simple Smile. Дъвчих джинджифил и си правих чай от настърган джинджифил.
Благодаря ще го пробвам,защото не мога да се храня да в тези дни

# 563
Янинка, в първия триместър не взимах нищо, макар че вече във втория ми предписаха. Но пробвай няколко неща: студено прясно мляко, кисели зелени ябълки, спане на по-висока възглавница.
През целия първи триместър ми се гадеше, имах киселини и повръщах - отслабнах, хранех се по-малко, но не е опасно за плода.

Консултирай се с гинеколога си, когато си на преглед.

# 564
Аз пия газирана вода с лимон. Много.
Да, газове има, но парещото чувство осезаемо намаля.
Временно успокоение носи и готварска сода, но в дългосрочен план не се препоръчва.
При мен основен дразнител се оказаха сурови плодове и зеленчуци, както и всичко на доматена основа.
При консумация на варени/ печени картофи и ориз нямах реакция. Нищо пържено. Ако ям хляб, то той е препечен.

Здравейте бъдещи мами,аз съм в 6+1 г.с.има дни,в които ме мъчат ужасни киселини някой има ли такъв проблем и как се справяте с него

# 565
  • София
Като спя на една страна имам чувството, че целият ми корем пада, свлича се, не знам как да го опиша.. Абе странно усещане е.
Отделно вечер се чувствам като преяла без да съм. Сутрин е окей. Някой друг?

# 566
О, да. Вечер е най-зле положението. Направо ще се пръсна.

# 567
И аз така ...направо нямам място да си поема въздух

# 568
И аз съм така. Мисля, че е нормално.

# 569
  • София
Ох, добре, не съм само аз така. 😅

Явно си е в реда на нещата.

Общи условия

Активация на акаунт