Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 83

• 38 296
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Като спя на една страна имам чувството, че целият ми корем пада, свлича се, не знам как да го опиша.. Абе странно усещане е.
Отделно вечер се чувствам като преяла без да съм. Сутрин е окей. Някой друг?

Аз бях така в началото, беше неприятно, малко на ръба на болезненото. Слагах си сгъната тениска под коремчето, да го подпира и ми беше супер. Може да пробваш.

# 571
Здравейте момичета, имам един странен въпрос.

Днес влязох в 8-ма седмица и нещо се случва с лимфните възли на подмишниците. Надули са се и се притеснявам, защото чета какви ли не неща? Възможно ли е да е просто някакъв симптом или да търся направо лекар. Ако е лекар, някаква идея към каква специалност са тези проблеми?

# 572
На мен АГ ми изписа тези хапчета за гадене те са на билкова основа с джинджифил, мента и на мен много ми помагаха подходящи са за бременни може да пробвате

# 573
Аз пия газирана вода с лимон. Много.
Да, газове има, но парещото чувство осезаемо намаля.
Временно успокоение носи и готварска сода, но в дългосрочен план не се препоръчва.
При мен основен дразнител се оказаха сурови плодове и зеленчуци, както и всичко на доматена основа.
При консумация на варени/ печени картофи и ориз нямах реакция. Нищо пържено. Ако ям хляб, то той е препечен.

Здравейте бъдещи мами,аз съм в 6+1 г.с.има дни,в които ме мъчат ужасни киселини някой има ли такъв проблем и как се справяте с него
Благодаря,газираната вода върши работа цял ден корема ми е добре

# 574
Вечер съм като плондер, чувствам се подута и ми е тежко, често и ме наболява корема. Сутрин ми е супер! Разликата е доста голяма. 17ма седмица съм.

# 575
Принципно е възможно да е от хормоналните промени.
За по-сигурно консултирай се с АГ и/ или личен лекар.

Здравейте момичета, имам един странен въпрос.

Днес влязох в 8-ма седмица и нещо се случва с лимфните възли на подмишниците. Надули са се и се притеснявам, защото чета какви ли не неща? Възможно ли е да е просто някакъв симптом или да търся направо лекар. Ако е лекар, някаква идея към каква специалност са тези проблеми?

# 576
100 на 50 в 7 ми месец, ниско е и усещам че ми е леко зле  ,пия айрян със сол какво друго да направя ядох преди това доста сладичко но не ?

# 577
Аз онзи ден бях с 117 на 60 и невероятен световъртеж в легнало положение. Така се събудих. Цял ден не посмях да легна.

# 578
  • София
На мен и до 90 на 40 се случи да ми падне еднократно. Легнах малко, пих айрян и чаках да мине. Тези дни посред нощ ми беше 100 на 55. Полежах, размина се. Общо взето това знам за ниско кръвно - сол, поне върши работа при мен засега. По-опасно е високото принципно и в хода на бременността се променя, по средата може да е ниско, после към края да започне да се покачва. Лошото е, че може да се стигне до припадък (аз бях на ръба, но поне имаше някой покрай мен да ми помогне да легна и да ми даде айряна).

# 579
Здравейте ,момичета ! Бременна съм в 7 г.с . Бяха ми направени досега изследвания на кръв,урина ( която отчете ,че имам бактерии -неуточнени) . Микробиологията ,обаче НЕ ОТКРИ нищо . Цитонамазката ми излезе -2ра група с леко възпаление ,което докторът каза ,че е нормално . Първоначално нищо не ми изписа ,но след като му споменах ,че ми се е появило едно течение ,което е леко жълтеникаво ,той ми изписа ЖАВАЛ глобули . Искам да ви питам ,дали някоя от вас ги е използвала,съответно доволни ли сте и дали създават предпоставка за бебо , тъй като в самото описание на кутията пише ,че не се препоръчват при бременност , а според докторът това са пълни глупости ?😕

# 580
  • София
30 минути на 200 градуса дали са достатъчни да убият "лошотиите" в македонска наденица? Grinning

# 581
Достатъчни са 😄 хапвай си спокойно🍀

# 582
  • София
Достатъчни са 😄 хапвай си спокойно🍀

Мерсиии! Grinning Писна ми да ям препечено месо, ама много ме е шубе... Доверявам ти се, преди да съм пресушила и тази манджа Grinning Heart

# 583

Някоя мама доволна от този синбиотик ,с дразнене съм отодолу след 2курса с полижлинакс и в аптеката ми дадоха това.Навсякъде пише че може от бременни ,някоя доволна от тези Simple Smile

# 584
Здравейте,
Казват ли ви още от самото начало каква е дължината на шийката на матката. На прегледа ми в 7ма седмица ми казаха, че е 3,5см но лекарката не спомена нищо повече, изпрати ме с думите, че всичко е наред. Почнах обаче да чета и разбрах, че нормалната дължина е около 4 - 4,5см. Майка ми като бременна с мен е била със серклаж заради скъсена шийка и контракции и е лежала почти през цялата бременност. Не знам дали това може да се предава наследствено. Другата седмица съм на преглед и ще разпитвам обезателно, но ми е малко притеснено и се чудех на вас казвали ли са ви в начална бременност колко е дължината на шийката и ако да каква е била тя?

Общи условия

Активация на акаунт