Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 83

• 38 270
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,
Казват ли ви още от самото начало каква е дължината на шийката на матката. На прегледа ми в 7ма седмица ми казаха, че е 3,5см но лекарката не спомена нищо повече, изпрати ме с думите, че всичко е наред. Почнах обаче да чета и разбрах, че нормалната дължина е около 4 - 4,5см. Майка ми като бременна с мен е била със серклаж заради скъсена шийка и контракции и е лежала почти през цялата бременност. Не знам дали това може да се предава наследствено. Другата седмица съм на преглед и ще разпитвам обезателно, но ми е малко притеснено и се чудех на вас казвали ли са ви в начална бременност колко е дължината на шийката и ако да каква е била тя?

За първи път ми я мериха и ми казаха, че е наред чак в 16та седмица. Не се притеснявай излишно, добре ти е. Ако се налага серклаж, това се прави на по-късен етап. Просто се следи редовно.

# 586
Няма такова нещо като нормална дължина на шийката. При всяка жена е различно. Точно като при мъжете достойнството. Grinning
Моята е 3см и никога не е била повече. Има жени и с по 5см.
А нуждата от серклаж не се определя само от дължината, макар да е фактор.

# 587
На мен чак на феталната ми казаха,осъмни се за ниска плацента и ме видя с вагинален и там ми каза колко е

# 588
Здравейте,
На терапия съм с фраксипарин и не съм обърнала внимание, че няколко дни почиствам мястото преди инжекцията със салицилов спирт, вместо с етилов. Дали е опасно за бебето?

# 589
  • София
Здравейте,
На терапия съм с фраксипарин и не съм обърнала внимание, че няколко дни почиствам мястото преди инжекцията със салицилов спирт, вместо с етилов. Дали е опасно за бебето?
Абсолютно нямаш никакви грижи.Не се тревожи.

# 590
Мисля че в тази тема писах преди... Боядисах с Kolora Zero, но почти няма разлика от ефекта на боята с къна. Вече не помня дали беше толкова слаба и преди или не ми хваща на бременната коса 😁

Приемам предложения за други малко по-трайни и по възможност безопасни бои. Само за корените...

# 591
Аз миналата седмица бях на фризьор за боядисване с безамонячна боя и по препоръка на моя фризьор използва боя Лакме. Покри много добре, но не мога да кажа все още за трайността.

Мисля че в тази тема писах преди... Боядисах с Kolora Zero, но почти няма разлика от ефекта на боята с къна. Вече не помня дали беше толкова слаба и преди или не ми хваща на бременната коса 😁

Приемам предложения за други малко по-трайни и по възможност безопасни бои. Само за корените...

# 592
Здравейте,

Имам два въпроса:
- Мога ли да пия боза докато съм бременна?
- Кога е по-добре да си пия витамините - преди или след храна? И мога ли да ги пия на гладно?

# 593
Някои витамини са мастноразтворими и съответно се усвояват по-добре след хранене, например витамин Д. Аз моите (Pregnacare и отделно Д + Омега 3) ги взимам сутрин след закуска. На опаковката също пише след хранене.

# 594
Здравейте, има ли раждали в Умбал Бургас? Има ли вип стая, където може да се спи с таткото? Какви са цените за нормално раждане с упойка?

# 595
Здравейте, дами. Аз отново да сверя часовника, че имам чувството, че се притеснявам за няма нищо 😁 В момента съм в 16+5 г.с. и вече имам забележим корем, който почна леко да ми тежи. Има някакви моменти обаче, в които ми е леко (например, не съм замезвала скоро нищо или съм яла лека храна последно), и чак изпадам в паника, че нещо не е наред, щом не усещам дискомфорт и не ми тежи. Даже ходя да си гледам на огледалото дали коремът ми е там още 🫣 Нормално ли е да има моменти, в които да не ми тежи толкова? Знам, че ако има проблеми, то те ще са предизвестени с изтичане на нещо от мен - води или кръв - но въпреки всичко се притеснявам, че нещо се е променило. На този етап мисля, че бебето още не ме рита особено, та на моменти се опасявам, че му има нещо, а няма как да разбера. Надявам се да обясних що-годе адекватно притесненията си 🫣

# 596
leah_ve, съвсем нормални притеснения на бременна жена, всички имаме някакви подобни между прегледите и ежедневни също ☺️

Заповядай в темата на Мами с термин август да си споделяме и там 🌸

# 597
Аз съм с втора бременност, 16 седмица. Килограми не съм качила, най-много половин-един килограм и то пак зависи яла ли съм, кога се меря и т.н.

Коремче имам леко, с първата бременност по това време още нямах, сега се забелязва или поне започва.

Чувствам се като теб - в някои дни ми е по-тежко и ми се стърува, че е по-видимо коремчето, в други дни ми е по-леко и съответно мисля, че и коремчето е една идея по-малко.

Има значение самият ден, колко течности си пила, какво си яла, ходила ли си до тоалетна и т.н., поне така мисля. Не се притеснявай, всички бременни си задаваме какви ли не въпроси и се борим с всякакви тревожи и сценарии. Пожелавам ти късмет и до финал да е!

# 598
Здравейте, момичета 💐 исках да се допитам до вас въпреки, че въпроса ми вероятно е тъп, но съм много притеснена (първа бременност ми е и много желана) бременна съм в 6 седм и 3 дни, като цяло ходя на частен лекар който миналата седмица ми каза, че всичко е наред, но личната ми препоръча да ходя и на държавен, днес ходих и тя доста се поогледа (не знам дали за апаратурата) но накрая ми каза, че всичко излгжедало нормално имало детски сърдечни тонове - 128, имало движение на ембриона, но било много рано да се каже като цяло звучеше несигурна и аз леко се изплаших, според вас тези тонове за 6 седмица нормални ли са😕
Благодаря ви и ви желая леко бременеене на всички 🪻💐

# 599
То е лошо, ако няма тонове. Това значи, че няма сърдечна дейност. Свалете си някое приложение и се информирайте как протича всяка седмица. Полезно е, а и няма да се стряскате ненужно.

Общи условия

Активация на акаунт