Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 83

• 38 236
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Кой Ви прави феталната? Докато чакате, идете при друг специалист, но не му казвайте заключението на първия. За съжаление не мога да отговоря на зададените въпроси, но искрено се надявам всичко да бъде наред 🙏

# 616
Според вас вижда ли се нещо,това е ехограф 8 дни след закъснението. АГ ми каза,че е рано и не вижда нищо. Другата седмица ще ходя отново. ЧХГ в деня на ехографа беше около 1000.
Диагнозата е D.AMENORRHOEA SECUNDARIA. OBS.GRAVIDITAS(какво означава)

# 617
Според вас вижда ли се нещо,това е ехограф 8 дни след закъснението. АГ ми каза,че е рано и не вижда нищо. Другата седмица ще ходя отново. ЧХГ в деня на ехографа беше около 1000.

Здравей. В интернет не пише ли нещо относно диагнозата?

# 618

Здравей. В интернет не пише ли нещо относно диагнозата?
Аменорея е закъснение на менструация. При мен на първия преглед ми пишеше вторична аменорея, като гледам тук е същата диагноза.

# 619
Диагнозата е вторична аменорея (липса на цикъл), с подозрение за бременност. Повечето АГ предпочитат да се отиде към 6-7г.с., за да се види и сърдечна дейност. Успех!

# 620
Диагнозата е вторична аменорея (липса на цикъл), с подозрение за бременност. Повечето АГ предпочитат да се отиде към 6-7г.с., за да се види и сърдечна дейност. Успех!

В деня да прегледа бях с ЧХГ около 1000 , АГ каза че не вижда абсолютно нищо за сега,вероятна късна овулация или извънматочна 😱 ЧХГ нараства двойно на 48ч. Надявам се другата седмица да се види.

# 621
Щом се е удвойла стойността на ЧХГ е добър знак. Не знам как стой по отношение на извънматочна бременност. Но след седмица като ви викат на преглед трябва да се установи вече със сигурност. Стискам палци да сте отишли просто по-рано!

# 622
Мисля, че ако е извънматочна ще се види веднага. То или е в матката, или не е. Не съм доктор, но това не е ли елементарно да се види къде точно е бременността, независимо, че е рано? Вече за ембрион и пулс е друго и трябва поне в 6-7ма седмица да се отиде.

# 623
Много е рано да се види нещо на 8ми ден, без значение колко е чхг. Щом е нарастнало правилно значи всичко е наред за момента, бъдете спокойна и изчакайте още седмица. Честито!

# 624
  • На изток от Ада
При извънматочна бременност чгх не се удвоява

# 625
Момичета, има ли такива от вас, които да ползват или са ползвали възглавница за бременни? Много се колебая дали да си купя. Много ми е трудно със спането. Винаги съм спала по корем.

# 626
  • На изток от Ада
Момичета, има ли такива от вас, които да ползват или са ползвали възглавница за бременни? Много се колебая дали да си купя. Много ми е трудно със спането. Винаги съм спала по корем.
имам но не мога да кажа колко е добра. Ползвах я около 10гс до 13... Нямам успешна бременност.
От Лидл беше

# 627
  • София
Гнездото ни е 3 в 1 и С-образната част става за възглавница. По-добре ми е за сън, но и с обикновена между краката е горе-долу същото при мен. С обикновена си изкарах първата бременност, с тази от гнездото - втората. Ако нямах налична, нямаше и да си взема и втория път. Просто не виждам особена разлика за мен.

# 628
За почивка е перфектна,но за спане изобщо не ми беше удобна.

# 629
  • София
Възглавница за бременни нямам, но тази за кърмене ми върши перфектна работа.
Подпирам си корема с нея,слагам си я между колената,супер удобна ми е.А после и за кърменето е доста нужна вещ,поне аз доста си я ползвах,предвид че детето ми признаваше само едната гърда,някак си с възглавницата успявах да го извъртя и излъжа с другата.

Общи условия

Активация на акаунт