Лазерна корекция на зрението

• 7 114
  • 42
  •   1
Отговори
# 15
# 16
  • Melmak
С висок диоптър ли бяхте?

За prk знам, че има такъв ефект, в началото не се вижда ясно, ту виждаш, ту не виждаш. Имайте предвид, че всяко око е само за себе си и са два отделни органа. Като се оперирах в едното усещах сухота, а в другото все едно имах чуждо тяло. Нормални реакции от операцията. При lasik ефектът от корекцията идва веднага, при prk възстановяването е по-бавно и зрението е колебливо в началото. Това би трябвало да ви е обяснено от лекаря.

# 17
Не бях с висок диоптър,знам че възтановяването по този метод е по бавен но като питам всички казват че са виждали след 10 дена добре но аз със всеки изминал ден нямам подобрение сега вече сряда съм на последен преглед на миналоя преглед доктора каза че съм добре казах му че не виждам както виждах преди със очилата притеснявам се много да ли е нормално да виждам още така

# 18
Здравейте! Преди 3 седмици си направих лазерна корекция на зрението,но все още не виждам добре дали има като мене много се притеснявам със едното око виждам по добре с другия по зле моля за съвети🙏🏻

Къде я правиха.

# 19
Хасково д-р Голев

# 20

Посетете някоя частна клиника в София.

# 21
Здравейте!

Бихте ли ми дали повече информация как протича възстановяването след операция при късогледство?
Усеща ли се голям дискомфорт?

# 22
Здравей! Аз бях с далекогледство.При всеки човек е имдивидуално при мене възтановяването е много бавно все още не виждам ясно с дясното ми око вече стана 1 месец

# 23
Не бях с висок диоптър,знам че възтановяването по този метод е по бавен но като питам всички казват че са виждали след 10 дена добре но аз със всеки изминал ден нямам подобрение сега вече сряда съм на последен преглед на миналоя преглед доктора каза че съм добре казах му че не виждам както виждах преди със очилата притеснявам се много да ли е нормално да виждам още така

Консултирахте ли се с лекаря ви? Нормално ли е това?

# 24

Да каза че в рамкиъе на 3 месеца докато слагам капките било нормално

# 25
  • Melmak
Здравейте!

Бихте ли ми дали повече информация как протича възстановяването след операция при късогледство?
Усеща ли се голям дискомфорт?

За кой метод питате?

Аз бях с femto lasik и беше доста бързо. Слагат се капки известно време. Има усещане за прах в очите, първите дни повече. Не бива да се ползват екрани поне седмица. Аз бях две седмици болничен, защото работя на компютър.

Трябва да се пази висока хигиена и да не се мокрят очите, както и лицето през първите дни. Ходех да ми мият косата назад в салон.

# 26
  • in Wonderland
hechicera_,

къде ви правиха корекцията на Вас? И предполагам лекаря взема решение по кой метод ще се извърши манипулацията, в зависимост от това, какво и колко ще се коригира?

И аз започнах да се чудя дали да не се подложа на такава корекция. За около 2 години ми се повиши диоптъра с по една единица (късогледство, бях с около 1 на двете очи, сега и двете са 2-2,2). Според моята офталмоложка съм прехвърлила вече възрастта за корекции (38г. съм) и нямало да е особено успешна. Но все пак ми се ще да направя консултация в някоя клиника. Моя близка ходи пролетта в Турция, много е доволна и ми препоръча клиника в Истанбул, но ми се ще да е в България. Та  ще се радвам да чуя вие къде сте си правили корекциите, доколко са успешни, колко време се възстановявате и на каква възраст сте били.

# 27
За диоптъри до -5 лазерна корекция не бих си направила. Има вече толкова модел рамки и усъвършенствани стъкла. Не се знае какво ще ми поднесе живота,  а някои манипулации не се правят или са рискови след лазерна корекция. Аз за себе си още се чудя, но засега с очилата си карам.

# 28
  • Melmak
Dee, правя си, лекарят решава кой метод да използва. При по-ниски диоптри се ползва lasik, femtolasik, при по-високи - prk.

Аз съм с femtolasik.

Прави ми я доктор Методиева в Зора. Смята се, че тя е много коректна за подобен тип корекции, има много опит и при най-малко съмнение отказва корекция. Казват, че при нея ако минеш и се съгласи да те оперира, е направо чудо. Това ме докосна много, имам познати, работещи в клиниката и го потвърждават.

Просто не си играе с очите на хората, за да вземе едни пари. Вече за възрастта не мога да кажа дали е късно при теб. Можеш да си запишеш час за преглед и ще разбереш на самия ден след няколко часа прегледи и тестове. Трябва да ти разширят зениците, не ходи с кола до клиниката.

Аз съм много доволна и мнения като на Димис ме карат да се чувствам наистина глупаво. Имах астигматизъм на едното око и различни диоптри. Човек, който има астигматизъм ще знае за какво говоря, сега си представете да е само на едното око. Изключително изморително и неприятно за очите, вечер светлините на колите и улиците бяха мъка. Ако нямате астигматизъм, проверете в интернет как вижда един човек с астигматизъм и как без. Разликата е огромна, а при мен като имаше разлика едното с другото око просто се мъчех.

Нямах проблем да нося очила от към визия, не са ми били драма. Драма беше да ти се поти лицето при спорт, очилата да се хлъзгат. Да практикувам йога и очилата да ми виснат, да се кача на кулата в Порт Авентура без очила (махат всичко там преди да те качат) и да не мога да видя гледката, защото не виждам нищо.

Аз живея втори живот и то благодарение на тази операция. Възстановяването е бързо, работя на компютър и просто си взех 2 седмици болничен от клиниката.

След операцията се ходи на няколко прегледа. Един от които в доста сериозен и пак се разширяват зениците. Измерва се зрението и още няколко показателя, които при евентуално перде след години, помагат да се изчисли правилната леща. В Турция не съм чула да правят това. Там е малко днес те оперираме, утре си отиваш и това е.

Не знам какво толкова не бих могла да правя заради операцията, освен бокс, което изрично ми беше подчертано да не практикувам, но и аз никога не съм.

# 29
hechicera щом има и корекция на астигматизъм нещата вече са други.
Аз също съм с астигматизъм, придобит от дълго носене на контактни лещи. Роговицата ми е с правилна форма, но повърхността й е наранена. Късогледство ми беше -14   преди операцията.  Ако бях си направила лазерна корекция на късогледство когато бях на 25 г, диоптъра щеше да падне до -6.  В те години такава беше прогнозата. Преди 2г. усетих, че нещо става и когато отидох на лекар се видя вече започнало"перде". Тогава се видя и т.нар. придобит астигматизъм.  Бях като манекен за обучение на специализанти. Вариантът беше да се оперирам и сложат вътреочни лещи, а след година да се направи корекция на астегматизма. Тогава разбирах, че ако бях направила лазерна корекция преди, сега поставянето на вътреочната леща крие риск от разкъсване на ретината, което се води усложнение на операцията и зрението се губи. Диоптърът ми падна до -3 и -2,75. От астигматизъма образа не ми е ясен, дразни ме не само вечер фаровете, но и слънцето през деня. Навън нося слънчеви очила с диоптър.
Сега ми престой лазерна корекция и на астегматизма. Още го обмислям като време.
Затова написах, че за до -5 диоптъра няма да направя лазер.
Пиша това не за да плаша хората или да ги упреквам, а да се знае и направи правилна преценка. Макар,  че дали е правилно едно решение си проличава след време.

Общи условия

Активация на акаунт