Лазерна корекция на зрението

• 7 037
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
  • Melmak
Надявам се да си добре!

Разбира се, човек трябва да е запознат с всичко преди да се подложи на такава корекция.

На мен ми казаха преди 27 годишна възраст да не я правя. Тъкмо ксто бях на 27 се реших и удари ковид кризата, загубих пари и не успях. До тогава диоптърът е стабилен и не би трябвало да мърда. На 29 годишна възраст се оперирах, диоптърът пак не мърдаше. Но и моите не бяха много 2,5 на едното и 3,5 на другото късогледство. Астигматизмът беше на окото с 3,5 и беше около 0.75 (по спомен).

# 31
Dee, правя си, лекарят решава кой метод да използва. При по-ниски диоптри се ползва lasik, femtolasik, при по-високи - prk.

Аз съм с femtolasik.

Прави ми я доктор Методиева в Зора. Смята се, че тя е много коректна за подобен тип корекции, има много опит и при най-малко съмнение отказва корекция. Казват, че при нея ако минеш и се съгласи да те оперира, е направо чудо. Това ме докосна много, имам познати, работещи в клиниката и го потвърждават.

Просто не си играе с очите на хората, за да вземе едни пари. Вече за възрастта не мога да кажа дали е късно при теб. Можеш да си запишеш час за преглед и ще разбереш на самия ден след няколко часа прегледи и тестове. Трябва да ти разширят зениците, не ходи с кола до клиниката.

Аз съм много доволна и мнения като на Димис ме карат да се чувствам наистина глупаво. Имах астигматизъм на едното око и различни диоптри. Човек, който има астигматизъм ще знае за какво говоря, сега си представете да е само на едното око. Изключително изморително и неприятно за очите, вечер светлините на колите и улиците бяха мъка. Ако нямате астигматизъм, проверете в интернет как вижда един човек с астигматизъм и как без. Разликата е огромна, а при мен като имаше разлика едното с другото око просто се мъчех.

Нямах проблем да нося очила от към визия, не са ми били драма. Драма беше да ти се поти лицето при спорт, очилата да се хлъзгат. Да практикувам йога и очилата да ми виснат, да се кача на кулата в Порт Авентура без очила (махат всичко там преди да те качат) и да не мога да видя гледката, защото не виждам нищо.

Аз живея втори живот и то благодарение на тази операция. Възстановяването е бързо, работя на компютър и просто си взех 2 седмици болничен от клиниката.

След операцията се ходи на няколко прегледа. Един от които в доста сериозен и пак се разширяват зениците. Измерва се зрението и още няколко показателя, които при евентуално перде след години, помагат да се изчисли правилната леща. В Турция не съм чула да правят това. Там е малко днес те оперираме, утре си отиваш и това е.

Не знам какво толкова не бих могла да правя заради операцията, освен бокс, което изрично ми беше подчертано да не практикувам, но и аз никога не съм.
Здравейте.
Направих операция по метода на  prk на 26.09. в София, Вижън. До момента на далече виждам размазано, на близко всичко е наред. Докторката ми каза че за месец , месец и половина всичко ще се оправи. И дългите ще дойдат. Обаче вече загубих надежда. Все още слагам капки.
Може ли някой който е запознат или се е възстановил да каже нещо по въпроса. От месец и половина не работя, защото съм шофьор и не виждам табелите, а в къщи вече не си издържа. Благодаря Ви.

# 32
Здравейте.
Направих операция по метода на  prk на 26.09. в София, Вижън. До момента на далече виждам размазано, на близко всичко е наред. Докторката ми каза че за месец , месец и половина всичко ще се оправи. И дългите ще дойдат. Обаче вече загубих надежда. Все още слагам капки.
Може ли някой който е запознат или се е възстановил да каже нещо по въпроса. От месец и половина не работя, защото съм шофьор и не виждам табелите, а в къщи вече не си издържа. Благодаря Ви.

# 33
  • Melmak
Доколкото знам при прк е така. Но все пак е минало по-малко от месец време. Имайте търпение.

# 34
И аз съм с прк вече стана 2 месеца,но още не се оправих не виждам ясно с дясното око на далече

# 35
И аз съм с прк вече стана 2 месеца,но още не се оправих не виждам ясно с дясното око на далече

Здравей. На колко време след операцията ти се оправи едното око и можеш ли да шофираш? Защото аз не смея да карам дори и леката кола.
Днес говорих с хирурга и тя остана малко изненадана че състоянието ми е същото и ми каза да имам търпение, но не знае аз как се чувствам

# 36
Едното око ми се оправи около 1 месец доколкото помня,но другото си е едно и също не виждам ясно още.Иначе не съм шофьорка,ако бях намаше да мога със сигурност

# 37
Едното око ми се оправи около 1 месец доколкото помня,но другото си е едно и също не виждам ясно още.Иначе не съм шофьорка,ако бях намаше да мога със сигурност
Днес де качих ва колата за проба и беше много зле. Дано де оправиш

# 38
Някой има ли идея каква е цената в Ресбиомед, особено за SMILE метода?

# 39
Някой има ли идея каква е цената в Ресбиомед, особено за SMILE метода?

Някъде бях прочел 7200-8000лв за СМАЙЛ, но все пак тази цифра не е от 1-во лице.

# 40
Някой да си е правил лазерна корекция в Луксор и ако да от кой лекар е доволен?
Чета, че се прави на 30+, а аз като съм на 45+, това означава ли че няма да ми направят евентуално корекция? И ако всичко е ок след операцията, след колко време човек се връща на работа?

# 41
  • Melmak
Отидете на лекар да ви проверят. Възрастта не е гаранция за нищо. Пред мен върнаха млад мъж, не ставал за корекция.

Аз се върнах след 2 седмици болничен. Може и след една. Аз работя много на компютър и ми дадоха 2 седмици болничен. След двете седмици се чувствах добре.

# 42
Отидете на лекар да ви проверят. Възрастта не е гаранция за нищо. Пред мен върнаха млад мъж, не ставал за корекция.

Аз се върнах след 2 седмици болничен. Може и след една. Аз работя много на компютър и ми дадоха 2 седмици болничен. След двете седмици се чувствах добре.
Благодаря за бързия отговор, аз също работя на компютър и все по-трудно започнах да виждам, а и честно вече ми омръзна да сменям очилата.

Общи условия

Активация на акаунт