Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 59

• 43 140
  • 762
  •   2
Отговори
# 750
Здравейте,
Това е моят резултат от цитонамазката, но нищо не разбирам Simple Smile някой може ли да разчете какво е и какво значи ?

Този резултат е след спонтанен аборт в 11г.с. ( поставян ежедневно утрогестан), пити Топигин и мефигин и 15 дни прием на Примолут Нор

Мерси

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 12:28 от IAnas

# 751
Плоскоклетъчна метаплазия

# 752
Здравейте! Пиша със следния проблем, който на този етап е само психологически (и силно се надявам така да си остане)
От няколко години не съм си пускала цитонамазка, което знам, че в безотговорно и затова сега се взех в ръце! Последно си пуснах на 25 г, излезна 1ва група. Сега съм на 30.
По време на прегледа лекарката ми видя ектопия (каза, че разговорно се нарича раничка) и ми изписа полижинакс за 12 дни. Още чакам резултата от цитонамазката (вече 11ти ден) и буквално умирам от стрес - плача по цял ден, не мога да се успокоя.
Знам, че е трябвало да ходя на редовни прегледи, имам разбира се моите си причини да съм ги пропускала, не казвам, че съм права.
Лекарката беше изключително груба на прегледа, не ми обясни абсолютно нищо, може би това още повече ме стресира.
Най-много се страхувам да не съм “изпуснала” всички предракови състояния и вече да имам рак, тъй като искам да имам дете и не искам да ми правят хистеректомия ….
Благодаря на отзовалите се!

# 753
Здравейте . Миналата година правех течно базирана цитология , 2Б група с наличие на ЧПВ44 , забележка към групата беше , че няма нужда от други изследвания,  за ЧПВ пих Хупавир известно време ,тази година 2Ц , като ще приложа изследването и ще съм благодарна да ми пишете за мнение. В сряда съм на гинеколог отново,  пак ще ми пуска ЧПВ и пожелах също колпоскопия . Отново е течно базирана цитология , притеснявам се.

# 754
Момичета, силно притеснена съм от днешните резултати на цитонамазката. Винаги ми е била 2а или 2б, а сега 2ц. И изобщо не мога да разчета останалите неща. Имам час края на седмицата. Ако нещо разбирате от резултата, ще съм благодарна за мнение.

# 755
Здравей. И аз съм 2с група и ми е притеснено, знам от миналата година ,когато бях 2б и изследвах по мое желани чпв , че имам 44 Некарцонигенен , но цитото беше чисто, а сега виждам доста повече неща. Имам час в сряда но съм притеснена . Преди няколко години ми беше излязъл резултат 3а , правиха ми кюротаж с биопсия, нямаше изменения само ЧПВ ми беше сложено като забележка. Тогава доктора ми каза всичко е ок, но аз изследвах щамовете и бях отрицателна за карцонигенни. Успокоих се и все съм била 2а ...сега ми е много притеснено..

# 756
Спокойно, хора! Вижте се с лекарите си, поискайте си микробиология и колпоскопия, ще ви кажат какви са следващите стъпки в случай на необходимост - лечение или по-често проследяване. 2С е граничен резултат, най-често някакво възпаление. Добра идея е да засилите имунитета.

# 757
Възпаление какво означава и на какво би могло да се дължи? Гъбички ли? Бактерия някаква?

# 758
В моя случай вероятно е от наличие на hpv, последния резултата е от миналата година , но не имало други проблеми, промени. Година по - късно обаче явно има и моя страх е ,че доста често такива гранични резултати се оказват сериозни. Дали само аз така мисля или наистина е така , не знам, надявам се всичко да е наред...надявам се , че течнобазираната цитология е по- точна и няма да се окаже по- голям проблем ,от колкото е . Ще пускам утре ново изследване за hpv , дано и там да няма промени и нови номера от вируса .

# 759
Аз бях две поредни цитонамазки 3А, втората беше 3 месеца след първата. Колпоскопиите бяха наред (те са най-показни), нямаше данни за биопсия, имам ЧПВ 35, води се високорисков, докторите бяха спокойни, аз обаче не, тъй като искахме да възобновим опитите за бременност и си изпросих терапия с AHCC за 3 месеца, плюс един локален гел. След терапията цитонамазката ми е 2A. Според лекаря организмът се е справил сам, не толкова от терапията (тя е обикновено 6 месеца). Та keep calm and колпоскопия.

ПС. Микробиологията ще покаже дали има микроорганизъм, който да променя клетките и ги кара да изглеждат възпалени за патолога.

# 760
А според вас реално възможно ли е да даде грешен резултат, понеже е правена 3-4 дни преди цикъл и не е спазено правилото да не се прави секс 48ч преди това?

# 761
Когато си говорих с патолога отразиха и това, че има зависимост кога е взета. Първата при мен също беше няколко дни преди цикъл, втората беше, когато трябва, но пък резултатът беше същият.
Преди цикъл клетките изглеждат възпалени, затова е добра следващата да е след цикъл, в първите чисти дни.

# 762
  • Дубай
Момичета, това е новата тема
НОВА ТЕМА
Заповядайте там, защото тази ще я заключат

Общи условия

Активация на акаунт