Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 59

• 43 227
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
Имала съм епидурална и две спинални упойки- нищо не ме е боляло.

# 616
  • ново
Важно е след спинална упойка да не се бърза със ставането, защото причинява ужасно главоболие.

# 617
Имам въпрос за течната цитонамазка. Часа за преглед ми е в 17.30. Геника централна регистратура работи до 18.30 или 19.00 ч. Ако нещо се проточи чакането и не успея да я занеса същия ден? Мога ли на сутринта да я оставя? Как се съхранява?

# 618
Аз я носих на следващия ден. Казаха ми, че няма нужда да се съхранява в хладилник.

# 619
Момичета, ще помогнете ли да разчета, моля

# 620
Имам питане, малко съм объркана - предвид клетъчните изменения, които хич не звучат добре - как да разбирам написаното, че резултатът е негативен за интраепителна лезия или злокачествен процес, а междувременно се препоръчва биопсия?

# 621
Гита, как си? Какво се случва с теб? Надявам се всичко да е минало успешно 🙏🏼💐

Спинална упойка имам поставяна веднъж, при секцио. Нямах никаква болка при поставянето, но след това много ме боля гръбнака, но съм със сколиоза и разширени дискови прешлени и явно затова не можех до си намеря място от болки в гръбнака. При всички познати на които им е поставяна спинална упойка нямат такива проблеми

# 622
Имам питане, малко съм объркана - предвид клетъчните изменения, които хич не звучат добре - как да разбирам написаното, че резултатът е негативен за интраепителна лезия или злокачествен процес, а междувременно се препоръчва биопсия?
Цитологът вижда неща, които не му харесват и ги е описал, заедно с препоръка. Но не е видял на стъклото лезии. Това не значи, че такива няма.
Нужен е преглед с колпоскоп, и биопсия, ако се прецени. Микробиология също не е лоша идея. Гинекологът ще Ви обясни и направи необходимото. Ако не може или няма колпоскоп - ще Ви насочи към друг, който може и има. Надявам се. Оплаквания имате ли?

# 623
Цитологът вижда неща, които не му харесват и ги е описал, заедно с препоръка. Но не е видял на стъклото лезии. Това не значи, че такива няма.
Нужен е преглед с колпоскоп, и биопсия, ако се прецени. Микробиология също не е лоша идея. Гинекологът ще Ви обясни и направи необходимото. Ако не може или няма колпоскоп - ще Ви насочи към друг, който може и има. Надявам се. Оплаквания имате ли?
Имам микробиология, която не показва патогени. Според гинеколога става дума за възпаление и ми изписа Бетадин за 10 дни, имам назначена колпоскопия след това. Според нея ще прецени има ли нужда от биопсия (по телефона звучеше, че по-скоро не вижда нужда). Цитонамазката е правена 5 месеца след прекъсната по медицински причини бременност във втори триместър. Преди бременността микробиологията беше чиста, цитонамазката беше стандартната за мен llA група. Трудно ми е да си обясня какво провокира този резултат 10 месеца по-късно.
Нямам никакви оплаквания в момента.

# 624
  • Ланкър, планините Овнерог
Лотос, благодаря, че ме мислиш.
Мина операцията, според някаква експресна хистология от лимфите, ракът е бил само в шийката, т.е. не се е разщъкал. Сега ми е тегаво възстановяването.

# 625
Скорошно възстановяване и от мен. Искрено желая всичко да е наред вече.

# 626
  • София
Гита, пожелавам бързо възстановяване.

# 627
  • Дубай
Гита, бързо възстановяване!

# 628
Гита, оправяй се бързо! Ще си добре!😍

# 629
  • София
Гита, страхотни новини! Бързо възстановяване!
Извини ме за въпроса, но Карагьозов ли те оперира?

Общи условия

Активация на акаунт