Номинации за най-голяма муня (тема 8)

• 76 545
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Натка, аз за целта залагам 3-4 аларми през някакъв интервал. И така до последната се събуждам със сигурност. Но телефона си е до мен, за да не ставам веднага, а да се разсънвам на топло под завивката в продължение на не повече от 30 мин. Но веднъж съм забравила да включа резервните аларми и ме събуди учителката на детето за първия му час да пита защо не се е появило. Ми как ще се появи като не съм го събудила. Но си признах, че издънката е моя, извиних се и от тогава много внимателно проверявам 2, 3 и 4 аларма.

# 586
Когато кърмех моите, бях вечно изморена и недоспала. Редовният ми номер беше да си наглася часовника примерно за 3 ч. посред нощ за кърмене, обаче толкова да ми се спи, че не мога да стана, унасям се и започвам да сънувам, че си кърмя детето и спокойно си заспивам още по-дълбоко.
Извън темата, но сходен проблем го реших като долепих креватчето на дребен до нашето легло и махнах решетката.
В момента в който се размрънкаше, в просъница си го взимах, човекът си ядеше, после си го избутвах на неговото легло и си закъртвах без проблеми. Тамън и той не се разсънваше много.

Ама аз си спях на едно легло с бебето, докато ги сънувах тези сънища ...
И всъщност това беше проблемът, защото когато детето спеше с мен, беше толкова спокойно, че като се разбуди и ме види до себе си, се сгушваше в мен и се унасяше отново в сън, без да се разплаква и без да ме събужда. Иначе ако е на креватчето си, като се събуди и започва да плаче, но не задължително защото е гладно, а защото не иска да е самичко. Поне при нас беше така.
Отдавна не съм се сещала за бебешките ни истории. Едно време в този форум само такива неща се пишеха, а сега  - кремове за бръчки и проблемите на менопаузата Smirk

Последна редакция: вт, 26 мар 2024, 14:36 от d&b

# 587
  • Бургас
Аз нямах проблем с кърменето нощем.
Бебето спеше при мен на спалнята. Само да му дойде часа,бутам цицата и така се кърмехме. 😂

# 588
Отдавна не съм се сещала за бебешките ни истории. Едно време в този форум само такива неща се пишеха, а сега  - кремове за бръчки и проблемите на менопаузата Smirk
Те още се пишат такива неща във форума, ама ние сме вече за мунската тема Joy

Наистина труден ден, Лютиен, важното е, че все пак е приключил живо здраво. Взела съм част от кармата ти днес, поне не си се омазала - тръгнах да правя торта, не знам как вдигнах каничката със сметаната за ганаша, та олях и себе си, и кухнята, а бързах, бързах...пък чистих, чистих  Simple Smile
Кубратова, да се омажа не успях, ама успях да завърша деня, като разсипах цяла голяма кутия с меденки. Все едно някой ми я бутна от ръцете. Почистих набързо и си легнах, че вече беше направо плашещо.
На следващата сутрин ходих да изхвърлям боклука и на връщане бях успяла да заключа не един, не два, а цели три пъти след себе си! Мъжът ми направо се хвана за главата с мен.

# 589
Натка, аз за целта залагам 3-4 аларми през някакъв интервал. И така до последната се събуждам със сигурност. Но телефона си е до мен, за да не ставам веднага, а да се разсънвам на топло под завивката в продължение на не повече от 30 мин. Но веднъж съм забравила да включа резервните аларми и ме събуди учителката на детето за първия му час да пита защо не се е появило. Ми как ще се появи като не съм го събудила. Но си признах, че издънката е моя, извиних се и от тогава много внимателно проверявам 2, 3 и 4 аларма.
О не, това мен би ме изнервило а не да ми осигури спокойно разсънване. Хем да съм си дала повече време преди ставане, хем обаче и последния половин час примерно да не съм на спокойствие. Сигурна съм че има хора, които се чувстват по-добре така, просто не аз. Слагала съм така по 2-3 ако съм много изморена, а имам нещо много важно сутринта и не си вярвам че ще стана дори след като отида и спра алармата в просъница. Но то и това не ми носи спокойствие. А и обикновено след първата не ми трябват другите.
Имах един бивш който ги правеше тия номера, ама още по-грубо. Трябва да стане примерно в даден час, слага си аларма за него но слага и една за час по-рано. Да се събуди от първата, да стане, да отиде да я изключи и да се върне да си спи още един час. Полудявах просто, това няма никакъв смисъл, освен че будеше и мен. И то от ония ужасни радиочасовници с аларма, точно този звук и до ден днешен го мразя, а беше преди 20 години. При мен събуждането е едно. Следващото спане е вечерта, като си легна отново. Ако не съм напълно будна, значи изобщо не съм будна Grinning

# 590
За пети път снощи прави френски макарони. Редувам провал-успех, снощи беше провал. Освен, че бързах, промених малко рецептата, да знаете, че не е добре да се оставят като целувки да съхнат, докато се къпете и си оправяте косата. Всичко отиде в кофата.

А, и понеже нямам пош, пък не ми се цапаше шприц, реших да църкам с отрязан найлонов плик. Е, по едно време се спука и почти цялата смес пльокна в средата на тавата.

# 591
Нати, ужасно е това, което е правил. Аз няма да изтърпя такова нещо.

Но и аз имам 4 аларми. Слагам 2 телефона с по две.
Че се успах веднъж и шефа ме събуди. Много лошо ме събуди, подскочих и се сецнах.
Ама се окопитих.
Та 4 аларми,през пет минути и след 20 минути ставам.

# 592
  • Враца
За алармите говорите. Аз пък имам другия проблем, не зная мунски ли е, или не е.
Ако примерно мъжът ми тр. да става по-рано, а аз не е нужно, неговият часовник като звънне, и ме буди. И аз си лежа, уж лежа и спя, ама само лежа, щото ако той не стане веднага, аз започвам да се разсънвам. Ама така се разсънвам, че ви е бедна фантазията. Дебна дали няма да заспи. От къде съм станала толкова съвестна- не зная. И той не е поспаланко, напротив, никога не се е успивал без моя помощ. Просто в главата ми има някаква аларма и ако той не скочи веднага- аз се ококорвам и почвам да го будя него.

# 593
Нати, ужасно е това, което е правил. Аз няма да изтърпя такова нещо.

Но и аз имам 4 аларми. Слагам 2 телефона с по две.
Че се успах веднъж и шефа ме събуди. Много лошо ме събуди, подскочих и се сецнах.
Ама се окопитих.
Та 4 аларми,през пет минути и след 20 минути ставам.
Абе щом ти помага. За мен това е тормоз, тия 20 минути не биха ми били от полза, то по-добре направо да ставам отколкото да се лъжа че още малко си почивам. Каква почивка, като през пет минути аларма, то тъкмо се отпуснеш... ще си почна деня готова изнервена, айде няма нужда Grinning
А тоя ми половин не помня колко време отне ама се разбрахме че това не е ОК. Но още помня в какъв потрес изпаднах първите пъти, за него беше дългогодишен навик и толкова нормално че не се беше сетил да ме предупреди даже.

# 594
  • Майничка
Преди бях с две аларми, едната с тиха музика, след 10 мин. - стандартен звън.
Сегашната е шум на течаща вода - и да не й реагирам веднага, до 5 мин. ме е изстреляла към "тронната зала".😉

# 595
Хаха това си го представих, вярно е много подло с такъв звук от течаща вода Grinning
Сегашната ми аларма е смарт и ми е лесно. Понеже нося фитнес гривна постоянно, алармата от нея е настроена да следи фазите на съня и да ме буди по време на лек сън. Почва там да дебне малко преди да стане време да ставам, та винаги има шанс да ме вдигне малко по-рано защото тогава се уцелил подходящ момент. Но е с малко и си струва напълно, събуждам се много лесно.

# 596
И аз се будя "наведнъж" и ставам, не обичам да се излежавам, нито да спя на пресекулки.
Единствено съм се подвеждала от алармата на два пъти, когато слушам песента, тя ми влиза в съня под някаква форма и даже единия път насън си казах "Ей, как се сетиха да я пуснат тая песен, колко хубаво!" Simple Smile
Ако не беше в този случай ММ да ме вдигне, така и щях да си слушам "концерта"...
Чисто алармените сигнали ги мразя, стряскат ме.

# 597
Дай модел на такава гривна, много ми трябва 🙈
Иначе това са моите аларми за 1ва смяна 🙈 Като последната е за тръгване 😉 Само който не се е оспивал зверски не разбира защо са му на човек толкова аларми
Скрит текст:

# 598
  • Бургас
Кая,това е инквизиция!😱

# 599
Дай модел на такава гривна, много ми трябва 🙈
Иначе това са моите аларми за 1ва смяна 🙈 Като последната е за тръгване 😉 Само който не се е оспивал зверски не разбира защо са му на човек толкова аларми
Скрит текст:
Всеки си намира кое му върши работа на него. Аз точно ако знам че не е последната аларма, рискувам да се отнеса и успя повече отколкото като знам че това е то. Че и ще ми е нервно между отделните аларми. Правила съм го, не един път Grinning

Общи условия

Активация на акаунт