Номинации за най-голяма муня (тема 8)

• 76 531
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Днес ми беше последният изпит за сесията. Влязох в магазина за техника вместо в съседния плод-зеленчук и за малко още от вратата да викна "Къде са ви мандарините?"

А в сряда, втори пореден ден изпит, прибирам се и ще паркирам. Тъкмо стигам пред нас и си мисля как ще вкарам колата назад и хоп - както съм в движение напред, включвам рязко на задна. Усетих се по странния шум.

# 91
  • софия
Преди да пътуваме, където и да било извън България, ровя в нета и форума и събирам полезна информация за мястото по теми във файл. Хем обичам да го правя и ме гъделичка любопитството, хем в някакъв момент ми става досадно, че търсенето на информация е като заплетена топка конци - дръпваш един и от него започват да излизат още 100 други, и в един момент леко започвам да се губя.
Имаме си и традиция до края на фувруари да резервираме море. След НГ бяхме решили къде ще е тази година - остров, който съм си набелязала от няколко години. Планираме кога, пуснала съм си планирана отпуска, обсъждаме на едро как ще пътуваме. Междувременно си чета темата за Гърция тук и ме спохожда вдъхновението за друг остров. Отново обсъждаме и решаваме, че ще е той. Ровя си, чета си, събирам, подреждам, набелязвам си някакви неща, отворила съм си файл, запазвам го с името на... първия 🙄 Качих го да могат мъж и дъщеря да четат, допълват, да се подготвят и да седнем да изберем къде ще спим, ще се местим ли и т.н.
Прибираме се след работа и си обсъждаме. Казвам за файла и името. Мъжът ми ме поправя. Останах леко стресната. В момента не съм много сигурна дали цялата информация във файла е за избрания остров или има и за първоначално избрания, но в понеделник ще седна да преглеждам. Бяло петно ми е дали бях започнала да събирам информация за първия ни избор. Общо взето почти съм пропиляла 2 дни. В мисълта ми кристално ясно е и местоположението, и името, но явно в съзнанието ми седи старата нагласа.

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 08:45 от zvаnchе

# 92
  • София
Ето и едно писмо от недоволна от снимката жена(не съм аз)
Надявам се да са минали вече 10 години и да е с нова карта.

Скрит текст:
Искам да Ви благодаря за отвратително грозната ми лична карта.
Снимката е черно-бяла, печата е върху половината ми снимка.
Шрифта е крайно ситен. Чувствам се безлична и ще ме е срам да се
идентифицирам с този документ следващите 10 години.
Ако пипах крастава жаба нямаше толкова да ми е гадно.
Ако знаех каква ненормалщина щяхте да ми връчите нямаше
да си дам 20,50 лева. Нямам думи, крайно обидена съм.

Вече до 70 години на всеки 10 години ще се сменят личните карти.
А съм виждала в нашата Поща хора още със зеления паспорт.
Нямат от новите лични карти.

# 93
Може би защото сме в малък провинциален областен град, но тук снимат и ти показват. Няколко пъти докато се харесаш. След първия човек успява да прецени кка да застане и къде да гледа.
На показаната снимка проблема е, че очите са обърнати нагоре, а не напред.
Предполагам е възможно като се отиде за документи да се уговори предварително че ще има втори дубъл.

# 94
  • софия
Моята снимка на л.к. е по същия начин - обърнати нагоре очи. Така ми каза да застана лелята. Нали те карат да седнеш и гледаш в екранче. Винаги я вадя с отвращение.

# 95
  • Майничка
В нашето районно също показват снимката служителките, снимат и втори, че и трети път веднъж ми предложиха, но при мен няма особен смисъл - каквото застанало, такова излязло, само художествена фотография може да маскира реалността.😄

# 96
Ако на документ не изглеждаш като някой да е слагал баничката отгоре, значи лелята от паспортното не си е свършила добре работата.

# 97
  • Street of Dreams
Последно миналата година едно мило момиче ме снима 3 пъти, докато ме хареса Grinning До 2038 ще съм й благодарна!

# 98
  • София
Последно миналата година едно мило момиче ме снима 3 пъти, докато ме хареса Grinning
До 2038 ще съм й благодарна!
10 години е срока на личните карти-да не до 2033 година?
Моята е издадена  2020 година е валидна до 2030.
Мен винаги с първото шракване това ми е снимката и винаги
се харесвам. Отивам гримирана и с любима блузка.

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 15:52 от lite16

# 99
  • Бургас
След тези разговори ще си погледна моята лична карта да видя дали се харесвам на нея 🤔😂

# 100
   Мен майка ми скоро не ме видя и разпозна на улицата. Малко е кьорава, но не е дементна. Гледала кученцето колко е сладко и с какво хубаво палтенце е облечено и си помислила, че прилича на нашето. Три пъти извиках "майче!", докато се сети да вдигне поглед и да ме познае. Много беше изненадана.
моята не ме позна на касата в лидл. Казах на касиерката, че аз ще платя, майка ме изгледа високомерно и докато не ѝ проговорих, че съм аз и да разсмеем касиерката, не се усети.
Не носи очила, не е толкова възрастна, заедно отидохме до магазина, още не си обяснявам как се случи.

# 101
  • София
Да не би да ти се е сторило?

# 102
Не, не. Тя си каза после, че не ме е познала, замислила се била за нещо.

# 103
  • Street of Dreams
Хаха, де и на мен някой да ми плаща сметката в супера, хич няма да го гледам високомерно. Между другото, една жена ми плати питието в бара миналата седмица - аз си поръчвам, тя каза на бармана да го пише на нея. Не знам коя беше. Чукнахме "наздраве" и аз се върнах на масата.

# 104
  • София
В нашето районно пък служителката настояваше да ме снима наново за паспорт, въпреки, че можеше да ползва стара моя снимка. Много беше мила, показа ми за одобрение. Имаше огромна опашка, има и читави служители тук-там.

Общи условия

Активация на акаунт