👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 3

• 26 476
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
Беатриче, аз пуснах б12 + д на бебето. Освен тези с направлението. Бяха на промоция в рамус. Отделно и на себе си пуснах кръвна картина и тсх да видя как са при мен нещата.

# 421
Момичета възможно ли е да се появи обрив от прием на осцилококцинум? Малкият беше с температура няколко дни, без други симптоми . Вчера му дадох осцилококцинум по препоръка на ЛЛ и днес сутринта получи голям обрив на гръбчето. Звънях на лекаря ни тук и ми казват само да го наблюдавам и това е , но мен ме притеснява този обрив.  Свързвам го единствено с осцилококцинума, но пък нали е хомеопатичен🤔

# 422
Добре е, лисичке! Благодаря!
За щастие вече не е така зачервено и се смалява раничката като размер. Мажа все още с Дефламол, а за след това ми препоръчаха да мажа с крем с невен, за да не остане белег.

# 423
А кои са тези с направлението
Беатриче, аз пуснах б12 + д на бебето. Освен тези с направлението. Бяха на промоция в рамус. Отделно и на себе си пуснах кръвна картина и тсх да видя как са при мен нещата.

# 424
Момичета възможно ли е да се появи обрив от прием на осцилококцинум? Малкият беше с температура няколко дни, без други симптоми . Вчера му дадох осцилококцинум по препоръка на ЛЛ и днес сутринта получи голям обрив на гръбчето. Звънях на лекаря ни тук и ми казват само да го наблюдавам и това е , но мен ме притеснява този обрив.  Свързвам го единствено с осцилококцинума, но пък нали е хомеопатичен🤔

Едва ли е от осцилококцинума. Така описано - няколко дни температура и после обрив ми звучи като розеола (или т.нар. бебешка шарка). Прочети за нея, на мен ми се струва по-скоро това. Баткото ми я изкара точно така.

# 425
Добре е, лисичке! Благодаря!
За щастие вече не е така зачервено и се смалява раничката като размер. Мажа все още с Дефламол, а за след това ми препоръчаха да мажа с крем с невен, за да не остане белег.
Радвам се Hug
Ако може някой да ти направи мас с невен.
Аз по нова година се нарязах и имам белег,но мажа с това и май действа.

# 426
Ариел, и ние сме доста назад със захранването. На обяд яде 30-50 гр и край. Чака млякото. Следобедната закуска върви по-добре. Ако има банан се изяжда без проблем. Иначе пак 30-50гр. Ужасно е. Само хвърлям пюрета и на всяко хранене се чудя ще яде ли.

# 427
А кои са тези с направлението

Беатриче, пълна кръвна картина и урина им се полагат сега. Аз също мислех да пусна желязо и Б12, но се отказах в лабораторията, че казаха че трябва да е в отделна епруветка, т. е още кръв да и вземат. Реших да не я изнервям.

# 428
Кръвната картина по каса е само с 8 показателя. Аз платих за пълна кръвна картина с ДКК (22 показателя)за 7лв.
Вземането на урината с колектор беше много лесно, а главно от това се притеснявах, че няма да успея.

И при нас както при Сладкиши вървяхме по-добре със следобедната закуска спрямо обяда. Когато въведох месата, изведнъж се отприщи.

# 429
Майчета, помагайте със съвет.
Към края на ноември по бузките на лицето започнаха да му избиват пъпчици с връх ( като гнойни). Ту на лявата,  като премине за 3-4 дена, излиза на дясната...пак 3-4 дена, преминава и пак на лявата...
Педиатърката първо каза да мажем с Бочко. Никакъв ефект. После ни предписа Тридерм. Мазах седмица (нали не се препоръчвапо-дълго), спряха да се появяват за кратко, но лицето си остана все едно с перни точки и зачервявания.
После се появи нова, каза педито с Бепантен и само на пъпката Тридерм, нямаше ефект.
После каза с Джинджира алба бебе - няма подобрение.
Ходихме края на януари при дерматолог. Каза хидратация и изписа Фусидин (с антибиотик) - малкия направи реакция към Фусидина. Докато го намазах и веднага стана червен като домат. Измих го веднага и не съм мазала повече. Продължих само хидратация с Ларош Липикар, а на другата бузка с Адерма Атодерм. Никакъв ефект.
Водихме го при друга дерматоложка.
Предписа друг крем с антибиотик и козметика на Юриаж, на другата бузка на Авен (да видим от кой ще се повлияе по-добре) и пак хидратация каза и преди излизане пак едно кремче на Юриаж.
Никакво подобрение. Мазах го с крема с антибиотик 7 дни, пак му излезе пъпка на 7мия ден.

Изцяло на кърма е (сега го захранвам, но те се появяват отпреди това). Козметика ползвах Мустела от Франция (изпратена ми беше от роднина) за тялото, а за лицето мажех с Биодерма АБЦ Дерм. Не съм променяла нищо в диетата си през ноември да кажеш, че заради това са започнали да се появяват.

Сега е с козметика за тяло на Адерма Екзомега. За лице с писледните предписани на юриаж ....
Моля дайте съвет, ако сте минали през това или съвет за добър дерматолог...
Благодаря...

# 430
Кръвната картина по каса е само с 8 показателя. Аз платих за пълна кръвна картина с ДКК (22 показателя)за 7лв.
Вземането на урината с колектор беше много лесно, а главно от това се притеснявах, че няма да успея.

И при нас както при Сладкиши вървяхме по-добре със следобедната закуска спрямо обяда. Когато въведох месата, изведнъж се отприщи.

Много странно, защото нашата е разширената. Не съм доплащала нищо. Само казах ЕГН

Ох дано и при нас с месото да се отприщи 😂😂😂

# 431
Майчета, помагайте със съвет.
Към края на ноември по бузките на лицето започнаха да му избиват пъпчици с връх ( като гнойни). Ту на лявата,  като премине за 3-4 дена, излиза на дясната...пак 3-4 дена, преминава и пак на лявата...
Педиатърката първо каза да мажем с Бочко. Никакъв ефект. После ни предписа Тридерм. Мазах седмица (нали не се препоръчвапо-дълго), спряха да се появяват за кратко, но лицето си остана все едно с перни точки и зачервявания.
После се появи нова, каза педито с Бепантен и само на пъпката Тридерм, нямаше ефект.
После каза с Джинджира алба бебе - няма подобрение.
Ходихме края на януари при дерматолог. Каза хидратация и изписа Фусидин (с антибиотик) - малкия направи реакция към Фусидина. Докато го намазах и веднага стана червен като домат. Измих го веднага и не съм мазала повече. Продължих само хидратация с Ларош Липикар, а на другата бузка с Адерма Атодерм. Никакъв ефект.
Водихме го при друга дерматоложка.
Предписа друг крем с антибиотик и козметика на Юриаж, на другата бузка на Авен (да видим от кой ще се повлияе по-добре) и пак хидратация каза и преди излизане пак едно кремче на Юриаж.
Никакво подобрение. Мазах го с крема с антибиотик 7 дни, пак му излезе пъпка на 7мия ден.

Изцяло на кърма е (сега го захранвам, но те се появяват отпреди това). Козметика ползвах Мустела от Франция (изпратена ми беше от роднина) за тялото, а за лицето мажех с Биодерма АБЦ Дерм. Не съм променяла нищо в диетата си през ноември да кажеш, че заради това са започнали да се появяват.

Сега е с козметика за тяло на Адерма Екзомега. За лице с писледните предписани на юриаж ....
Моля дайте съвет, ако сте минали през това или съвет за добър дерматолог...
Благодаря...

Така е от както се е родил. Какво ли не пробвах няма и няма. Сега на върха на пъпчицата с клечка за уши слагам пиоктанин най-ниския процент и има разлика определено, ще видя дали ще се повлияе дългосрочно, ако ли не вече ще чакам да си го израсте.

# 432
Ариел, и ние сме доста назад със захранването. На обяд яде 30-50 гр и край. Чака млякото. Следобедната закуска върви по-добре. Ако има банан се изяжда без проблем. Иначе пак 30-50гр. Ужасно е. Само хвърлям пюрета и на всяко хранене се чудя ще яде ли.

Привет ! И при нас е същата история. Максимум 30 грама зеленчуково и стиска устата, чакайки млякото... Давате ли вече жълтък ? Нашата педиатърка каза да започнем, но аз се притеснявам с това малко количество , което изяжда, да добавя и жълтък.

# 433
За алергията от Оскилококцинум, според мен е възможна, защото основното съдържание е лактоза, а тя е алерген. Аз бих преустановила приема.
Как върви приема при вас на плодовите пюрета за закуска/следобедна закуска?
Вашите бебета мръщят ли се на киселите пюрета? Малката буквално отказа да яде пюрето днес, а беше вкусно (круша и слива). Много зле върви това захранване. И за капак отказва да си пие мляко от шише( на кърма е по принцип).
Почвам вече да се отчайвам, не мога да заместя цяло хранене 😞

# 434
Не съм давала жълтък. От месата пуешко и заешко. И двете не ги хареса.
Слива с ябълка хареса. С круша и слива - не. Вчера сложих банан при круша и слива и изяде 150гр. Има ли банан всичко се приема, не може да свари да преглъща.
За пъпчиците на лицето. Каката ми имаше 3 ужасни. Педиатърката каза категорично с нищо да не ги мажа. Доста дълго стояха, после и като белег си личаха много време. Постепенно кожата сама се изчисти.

Общи условия

Активация на акаунт