👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 3

• 26 031
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Nomadgirl, с какъв гел за зъбки го мажеш?

Ариеллл, какъв е този сапун? Досега не съм го чувала. С него се маже петното ли?

# 91
+1 и от мен за Frosh. Маха акитата отлично, но за пюрета не знам. Все още не съм пробвала. 😇
Frosh baby спрей против петна, изключително съм доволна.
Какъв препарат използвате за петна по бебешките дрешки?

# 92
И аз подкрепям мнението, че в повечето случаи “био” е просто етикет и начин да вземат повече пари. Аз пазарувам от кварталния плод зеленчук. От там пазаруват доста майки и зареждат малки тиквички, тикви, пащърнак и т.н.
Като цяло пазарувам от места с голям оборот, поне да съм сигурна, че е максимално прясно.

И аз препоръчвам сапуна за петна от дм. Страхотен е и е 2 лева.

# 93

Ариеллл, какъв е този сапун? Досега не съм го чувала. С него се маже петното ли?

С gengigel baby, в началото мажех с пеъст венците, сега направо слагам малко на бибата и настава тишина. 😄

# 94

https://www.dm-drogeriemarkt.bg/denkmit-sapun-za-petna-p4066447228021.html

Ето този е. Аз натърквам на ръка и оставям малко време така. После изплаквам и слагам в пералнята. Нищо не остава.

# 95
Момичета,какви каши давате и от кой месец ?

# 96
Тъкмо днес предложих оризова с мнооого банан. Хапна. За пореден път забелязвам, че иска да има парченца. Като дам гладко пюрирано плюе.
Кога мислите да въвеждате глутен?

# 97
Пресен банан или пюре? Чудя се днес дали да не добавя малко към кашата.

Тъкмо днес предложих оризова с мнооого банан. Хапна. За пореден път забелязвам, че иска да има парченца. Като дам гладко пюрирано плюе.
Кога мислите да въвеждате глутен?

# 98
Пресен банан

# 99
Хайде и ние с първи зъб. Един месец се мъчи детето, последните два дена напълно отказа пюрето и вчера оп, зъбче. Днес яде нормално, а сутринта спа до 11.30. Заради паузата още въвеждам картофа. След него мисля да въвеждам новите на всеки 2-3 дена. Ще пробвам и аз това за петна, защото тиквата изцапа всичко.

# 100
Момичета,какви каши давате и от кой месец ?
  Ние започнахме от 4 месеца със Слънчо Бананова и Елда.

# 101
Аз също давам бананова каша на слънчо . Давам му и елда, като слагам пресен банан в нея или някакво плодово пюре.
Как мислите да въведете глутена?

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 10:53 от Mikin95

# 102
Момичета, благодаря за инфото за сапуна. Определено ще го пробвам.

iv_vd89, честито зъбче!

Ние вчера започнахме със захранването на 5 месеца и 22 дни (не ги броя, приложението ми ги показва 😀)
Дадох тиква готово пюре около 15 грама. Днес дадох около 35 грама. Очаквах апокалипсис, но омазването беше приемливо.

Ще видя как върви въвеждането на зеленчуците, след това безглутеновите каши, след тях жълтък, пуешко и заешко и след това мисля глутеновите. Баткото е бил на 7 месеца и една седмица, когато съм въвела глутена и закуската паралелно.

Въвела съм глутена по следния начин:
Добавила съм лъжица глутенова каша към безглутеновата и плода. На следващия ден съм изравнила глутеновата и безглутеновата, а на третия  съм дала вече изцяло глутенова.
Изобщо не зная правилно ли е това, просто аз така съм го направила и мисля отново така да го въвеждам

# 103
Имам въпрос към мамите, които кърмят и са захранили вече: Кога давате вода - колко и от какво шише?
ПП: Още като бях бременна бях купила две шишета (малко и голямо) на Авент да ми се намират за всеки случай. Не ги използвах, но бибероните им са 0+ и 1+ мисля, че бяха.
Мога да купя нови биберони 6+ например или направо ново шише с 6+ биберон, понеже само биберона е колкото цената на самото шише с биберон 😃

# 104
Колкото му се пие давам.
Засега от малко шише на Авент.
Утре ще ги сменям с нови.

Общи условия

Активация на акаунт