👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 3

• 26 040
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Rayy А махна ли биберона изцяло или продължаваш да го даваш?

# 136
По повод бузките. Имайте едно наум за този крем.

Нашите бузки са така подсечени, от лиги, студ и че е може би и с много бяла кожа.
Купих го в четвъртък вечер и точно след две минути бузите и пламнаха където намазах. Явно ми направи реакция.
Пиша само да сте с едно наум. Вероятно има и много доволни от козметиката.
Успокоиха се след няколко часа.
и ние ползваме същото кремче и вчера така й бяха пламнали…А днес вече са добре.

# 137
Лъжичките са за стимулиране на самостоятелното бебешко хранене, независимо от основния метод на захранване.
Имат здрава, ергономична дръжка, която улеснява воденето на лъжицата, тъй като е по-широка и
по-къса.
*По-трудно е да се научи да се храни с много гъвкави лъжици.
Има функцията да се задържи храната (пюрето) в дупчиците, докато бебето я пренесе към устата си. Благодарение на иновативния дизайн на плоската, удобна за деца форма на лъжица, за разлика от конвенционалните лъжици, не е необходимо въртеливо движение на китката, за да направлявате правилно напълно заредената лъжица към устата. Също така има специална повърхност, която облекчава болката при никнене на зъбите.

Относно килимчето, нашият физиотерапевт ни препоръча килимче от термоизолираща пяна, което купихме и сме много доволни за сега. Ето това е нашето - двулицево с животинки, числа и букви:

# 138
Xelly7, много ти благодаря за информацията. Сега поръчах на дъщеря ми това килимче, има намаление. Дебело е 1,5см.

И, да попитам, мислите ли да купувате обувчици за бебчетата, преди да са проходили? Мисълта ми е, като ще ги изкарвате през пролетта примерно, по чорапки ли трябва да са или може да им се слагат маратонки/ буйки? Съжалявам, може да е глупав въпросът ми 🙈

# 139
За през нощта го махнахме изцяло, той беше реално най-големият проблем, защото само го буташе и си го търсеше и последната нощ преди трейнинга ми се наложи да й го дам около 30 пъти.

# 140
Mikin95, аз имам менструация. Дойде ми, когато малкия направи 5 месеца. 26 дни след това отново ми дойде. Откакто ми дойде, кърмата ми спря като все едно с кранче. Сега използвам замразената кърма и дохранвам с млякото от ДМ.
Захранването върви засега при нас добре. Започнах в понеделник, днес изяде 80 грама
двукомпонентно пюре и дори искаше още. Ама го дохраних с АМ.
Попара смятам напред във времето да давам, когато се замества третото хранене, т.е. когато се въвежда закуската.

Относно съня наблюдавам нещо подобно, но при нас е дневния сън проблемен. Нощно време си спи непробудно 12 часа. През деня се буди тъкмо заспал с рев. Не може да заспи дълго време и постоянно мрънка. Явно е някакъв период, щом се случва на доста бебчета. Направо понякога е непоносим. Гледаме да излизаме, когато времето позволява, за да спи навън. Днес му приготвих вече големия кош на количката, защото в бебешкия му е вече тясно с космонавта. Също така минахме към ергономичната раница, защото вече със слинга не ми е удобно.

Килимче имаме същото, но друга шарка. Имаме и две килимчета пъзел от баткото.
Вършат работа.

Лъжичките са интересни, не съм виждала такива. Но засега няма да купувам. Взела съм мрежичка за плодове, с която да се храни той. Иначе аз ще го храня.

iv_vd89, сякаш сополите са от зъбите. Може да му се запушва носът от сух въздух също.

MEOW686, ние имаме малки обувчици, които да се слагат на бебето преди да е проходило. Всъщност като носех баткото в раницата, си спомням, че му слагах такива обувки/пантофки, за да му е топло на крачетата като излизахме навън.

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 15:07 от Jupiter sea

# 141
За през нощта го махнахме изцяло, той беше реално най-големият проблем, защото само го буташе и си го търсеше и последната нощ преди трейнинга ми се наложи да й го дам около 30 пъти.

Мерси за отговора, защото и при нас проблемът е същия. Пробужда се и промрънква за него точно по безброй пъти на нощ. Затова питах.

Допълнението. Аз поръчах килимче пъзел 36 части за 50 лв от Алиекспрес. Чакам да пристигне до няколко дни. Ще пиша отзиви, когато го видя и пробвам.

# 142
Аз с няколко въпроса - как съхранявате домашно приготвените пюрета и колко време в хладилник?
И мляко номер 2 от ДМ ,което е от 6 месеца,на денят,в който навършат 6-те месеца ли се взима?

# 143
Аз обикнвено правя и за следващия ден. Докато е вряло го затварям в бурканче и като изстине го слагам най-навътре в хладилника.

# 144
По повод бузките. Имайте едно наум за този крем.

Нашите бузки са така подсечени, от лиги, студ и че е може би и с много бяла кожа.
Купих го в четвъртък вечер и точно след две минути бузите и пламнаха където намазах. Явно ми направи реакция.
Пиша само да сте с едно наум. Вероятно има и много доволни от козметиката.
Успокоиха се след няколко часа.
и ние ползваме същото кремче и вчера така й бяха пламнали…А днес вече са добре.

Същата история беше и при нас. Взех на Биодерма и нямаме проблем вече. Много по-лека текстура има кремчето.

# 145
Аз правя за няколко  дни и затварям още топли или заварявам за около 10 мин. и след това обръщам с капачката надолу, за да изстинат. След това пак съхранявам в хладилника в най-задната му част, където е по-студено. Разбира се без месцето и жълтъка в тях.
Относно АМ номер 2 от ДМ, ние го започнахме, когато бебка навърши 6 месеца. В началото обаче смесвах с номер 1 и постепенно увеличавах  количеството в полза на номер 2. Двойките са по-гъсти и трябва да се въвеждат внимателно, защото някои бебета получават колики.

Аз с няколко въпроса - как съхранявате домашно приготвените пюрета и колко време в хладилник?
И мляко номер 2 от ДМ ,което е от 6 месеца,на денят,в който навършат 6-те месеца ли се взима?

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 11:44 от bubastet

# 146
Ето и рецептите за възраст 6-8 месеца, които споделям с малко закъснение 😊
Скрит текст:

# 147
  • Варна
Момичета, лепнала съм някакъв вирус с разстройство и температура. Смазана съм, но за сега поне съм само аз. Как мога да предпазя другуте вкъщи и най вече Дани? Някакви идеи?

# 148
По колко грама каша слагате при приготвяне на кашата? Аз взех една каша (английска марка е ) и на вея пише 20грама с 60мл мода. Направих така и цялата каша излезе околко 60мл ,което е малко за едно ядене… и направих още каша🤷♀

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 22:17 от Mikin95

# 149
По колко грама каша слагате при приготвяне на кашата? Аз взех една каша (английска марка е ) и на вея пише 20грама с 60мл мода. Направих така и цялата каша излезе колко 60мл ама,което е малко за едно ядене… и направих още каша🤷♀

И аз толкова слагам + половин плодово бурканче от 125гр. Тоест цялото става 120гр. За сега му стига.
От оризовата каша забелязах, че се запича. От царевичната няма такъв ефект.
Имам и елда, но не сме пробвали все още. Никога не давам чиста каша, ако няма нещо за вкус не ги докосва.

Лотус, мисля, че на осцилококцинум имат на листовката инструкция за превантивно грипно състояние. Дано пропусне! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт