Гука, смеесе и плаче ФЕВРУАРСКО пеленаче!

• 14 472
  • 303
  •   1
Отговори
# 105
Цвети, аз не ги стерилизирам сил. зърна преди всяко хранене. Питах педиатърката и тя каза, че 1-2 пъти на ден e ок. А след хранене ги измивам с веро и гореща вода (ама много гореща - ощавям си ръцете направо... Ето, че сега се сещам, че мога докато ги обливам с горещата вода, мога да ги държа с щипката от стерилизатора! Mr. Green) Не знам Авентския стерилизатор как е, но аз с този Tommee Tippee адски се изнервям. И много трудно намествам широките авентски шишета, а помпата като сложа за нищо друго няма място. Но пък е супер бърз за електрически стерилизатор - за 8 минути само.

# 106
  • София
Ама и вие с тази стерилизация. не се вманиачавайте. няма да ги гледаме в стерилна камера та я. един ден като проходят и излязат навън и лапнат първия боклук какво следва... аз стерилизирах само първия път, после изплаквам с преварена вода от каната за бързо кипване. едно време леля ми и после братовчедка ми изобщо не са стерилизирали, само плакнене с гореща вода и какво живи и здрави са децата Simple Smile
на мен сега пък доки ми каза да дам вода от овесени ядки за запека на малката, ама нали не е добре да се дава заради глутена Thinking. незнам вече какво да я правя, помагайте със съвети Praynig

# 107
Sofy в люлин 6 съм ама накрая близо до новия фитнес R5
Иначе ям разнообразно сутрин задължително ябълки и сини сливи
на обяд зеленчуци манджичка или супа нещо по меко обикновенно и на вечеря така и аз и бебето сме запечени (аз да съм съпричасна сякаш Simple Smile )
Днес бяхме на лекар според нея сме качили още 500 гр което прави 800 досега аз не и вярвам много щото с различни кантари ни мери та понеделник сме на истинско мерене и на ваксини ама трябвало да се регистрира бебчо та сега пручвам къде и как става.
На Никол освен по личицето и излязоха пъпчици и по тялото и не знам от кво в къщи е много горещо по цял дн е отворен прозореца парното е спряно и пак е жега тя е по съвсем лека блузка и ританки и едно одеалце дали е прегрята ?? лекарката каза да мажа с павизон ама мен ме е страх щото има кортикостероиди вътре и не ми се ще, та как се разбира прегрято ли е детенцето ??

# 108
  • Велико Търново
Здравейте момичета, щастлива съм че и аз вече мога да се включа при вас. Моята дъщеря Кристина се роди на 17 февруари. Днес за първи път идва педиатърката да ни види каза, че е здравичка и всичко и е наред.

# 109
     Здравейте майчета Simple Smile

И аз да се включа в темичката.Чета ви, но все не ми остава време да седна да понапиша нещичко.
Ние във вторник бяхме на преглед в болницата в която лежахме качили сме 300 грама и докторката каза, че е много добре.
Храним се един път с PRE NAN един път се кърмим. Не се изцеждам всеки път след, като суче малката, а когато се изцеждам има няма 20 - 30 мл. и от двете гърди , а би трябвало да се цедя.И аз пия от чайчето на ХИП. Олиото на Бюбхен настина е много добро.Поне аз съм доволна от него.Понякога мажем и дупето с кремче на Бюбхен.Правим си гимнастика всеки ден, но още не сме излизали нито на балкона , нито навън.Но утре мисля малко да я изкарам на балкона ако има слънчице.Нашето пъпче е добре.То ни падна още в болницата и там докторката ми го даде вече паднало, така че не мога да дам съвет.
Лека и спокойна вечер на всички. newsm51

# 110
  • София
Привет и от нас  Hug

Sofy в люлин 6 съм ама накрая близо до новия фитнес R5
Иначе ям разнообразно сутрин задължително ябълки и сини сливи
на обяд зеленчуци манджичка или супа нещо по меко обикновенно и на вечеря така и аз и бебето сме запечени (аз да съм съпричасна сякаш Simple Smile )
Днес бяхме на лекар според нея сме качили още 500 гр което прави 800 досега аз не и вярвам много щото с различни кантари ни мери та понеделник сме на истинско мерене и на ваксини ама трябвало да се регистрира бебчо та сега пручвам къде и как става.
На Никол освен по личицето и излязоха пъпчици и по тялото и не знам от кво в къщи е много горещо по цял дн е отворен прозореца парното е спряно и пак е жега тя е по съвсем лека блузка и ританки и едно одеалце дали е прегрята ?? лекарката каза да мажа с павизон ама мен ме е страх щото има кортикостероиди вътре и не ми се ще, та как се разбира прегрято ли е детенцето ??

joya ябълките запичат, не ги яж всеки ден Wink
За записването на бебчо ти трябва само копие от акта за раждане, останалите документи се купуват от поликлиниката. А за претоплянето, ако пъпчиците са от претопляне можеш да ги почистваш само с памуче с преварена вода и ще изчезнат много бързо до ден. Обикновенно пъпчиците излизат по вратлето и главата. Забравила съм ooooh! дохранвате ли с АМ?

Иначе момичета много сте ми близко аз съм в Надежда....може по-нататък да си спретнем една срещичка Hug

# 111
     Да добавя и аз за пъпчиците също много помага кърмата.Намазвате бебо докато кърмите то си заспива и преди следващото кърмене му измивате личицето и така колкото пъти искате.Друго, ако пъпчиците по лицето са от топлото просто проветряваме малко за да спадне  температурата или  намаляваме радиатора Simple Smile.
     Същото и с очетата.Бебенцата не могат да си потъркат очетата ако имат някое влакънце и за да не се налага да се слагат някакви капки за конюнктивит също може докато кърмите да му капнете по 1 - 2 капки / направо от гърдата за да е напълно чиста кърмата / в очетата и така се почистват.Това са бабини, но определено помага. newsm51

# 112
Anim  дохранваме да не знам от кво са пъпчиците ама не изчезват мажа с крем бочко или пенатен има по личицето и по главата а от вчера и по коремчето

Иначе ако има мами от по близките квартали може да се разхождаме заедно аз тука и без това самичка си кукам само с бебето си говоря Simple Smile)  Януарките вече си правят срещи даже Simple Smile
Отивам да пробвам с кърма това не го знаех

Ей мамета сутрин миете ли очичките на бебетата аз днес реших че не може аз да се мия а то не и му ги измих еи голям плач настана Simple Smile)

# 113
  • София
Привет от нас!!!!
За пъпчици от претопляне също много помага ако във ваната се слжи шепа пшенични трици овити в тензъх или марля.
За зърната една лекторка от училището ми препоръча и крем "макси мама",не го съм ползвала и нямам инфо дали е добър.Със Сами имах огромна рагада и не ми мина с гармастан ,а с дефламол,но трябва да се отмива добре и много цапа.Сега сме само с АВЕНТ и то не редовно,но се справяме.
Само ме е яд ,че се цедя и ми се запъшват каналите и много боли.кога ли ще започне да изяжда всичко и да не се цедя???
 joya минали ли са 30 дни от поставянето на последната ви ваксина в болницата?няма ли да е рано в понеделник?
Ани разкажи моля те в какво се изразява стафилококовата инфекция?Нямам никаква представа
Вчера и ние си направихме първата разходка-беше прекрасно времето!!  bigdance2

# 114
  • Стара Загора
Ей мамета сутрин миете ли очичките на бебетата аз днес реших че не може аз да се мия а то не и му ги измих еи голям плач настана Simple Smile)

Аз й мия очичките с памуче и преварена вода, хич не обича милата, ама няма как, трябва да е чистичка.  Laughing

# 115
  • София
Anim  дохранваме да не знам от кво са пъпчиците ама не изчезват мажа с крем бочко или пенатен има по личицето и по главата а от вчера и по коремчето

Иначе ако има мами от по близките квартали може да се разхождаме заедно аз тука и без това самичка си кукам само с бебето си говоря Simple Smile)  Януарките вече си правят срещи даже Simple Smile
Отивам да пробвам с кърма това не го знаех

Уфф никак не ми харесва предложението с кърмата....аз на твое място не бих рискувала Sad  в никакъв случай не капете кърма в очичките,  също и не бих намазала  бебето с кърма.
Но ти си майката ти си преценяваш...
Питах те дали дохранвате, защото може да се обрине от нещо което си яла или да е от АМ....Петя беше една седмица на НАН и чак след това реагира на него. Ако пъпчиците не изчезват се консултирай с педиатърката, но не по-телефона, а да види бебето.

Успех   bouquet

# 116
Той мъж ми стерилизира зърната и лъжичката за капките преди всяко хранене точно като ги полива с гореща вода от термоканата. Аз също- с лъжичката се справям, но със зърната- не. Той ползва точно щипката от стерилизатора за целта. Авентския е за 6 мин., но при по- хубава и мощна микровълнова и за 2 мин. става.
За претоплянето вече се оплаках, че у дома е адска жега, особено ако напича слънце през деня. Мартин целия е с пъпчици почти непрекъснато, мажа с преварена водичка и така.
За очичките и аз капвам кърма от време на време.
Днес се разходихме за 1- ви път но за малко, че беше доста студенко.
До скоро, че сме гладни.

# 117
  • София
За очичките и аз капвам кърма от време на време.

Моля ви момичета, не слагайте кърма в очичките на бебето Praynig
Това все пак е мляко могат да се развият бактерии, има толкова много теми по този повод във форума....по-добре да капнете 1-2 капки физиологичен разтвор и да промиете с него оченцето. Съставът му е дистилирана вода+сол, състав близък до този на сълзите....

Сега бързам да взема Криси от детска, и после пак ще ви убеждавам....моля ви не го правете Praynig

# 118
  • София
Здравейте момичета,
извинявам се че се намесвам в темата, а още не съм родила, но нали работя върху теоретичната подготовка на този етап и исках само да споделя, какво казаха на лекцията на 9 месеца във вторник, която беше за проблеми на новороденото и я водеше д-р Ралчева - педиатър, ако може да бъде полезно.
Съвета беше при обрив, задължтелно да се консултира с педиатър , тъй като причината би могла да бъде различна - от  претопляне, алергична ( от козметика, от алерген на майката, храната, медикамент на бебето или майката) бактериална инфекция, шарки и т.н.
Лечението е различно в зависимост от причината и може да се налага спешно медикаментозно лечение, за да не се разпространи по цялото тяло в случай на бактериална инфекция например.
Аз лично бих  послушала съвета на педиатъра или ако имам съмнения в компетентността му бих се консултирала и с друг педиатър.

Друг съвет беше при конюктивит на бебето да не се капе кърма  в никакъв случай, а да се наблегне на добрата хигиена на майката , бебето. Да се сменя калъфката под главичката на бебче много често, за да не се реактивира конюктивита.

# 119
Здравейте момичета!!!
Ейййййййй в тоя форум напоследък много трудно се влиза  Close от един час опитвам и все не става!
Преди малко се върнахме от консултация. Младежа е наддал с 830г и е пораснал с 2.5см  Grinning
Цвети аз изпрах дамаската на количката и само чакам утре да исъхне и сме навън, ако е хубаво времето де. До сега сме излизали само на терасата, но днес за цял час  Simple Smile
Зърната ги мажа с авентския крем и нямам никакви проблеми.
За температурата се старая да поддържам 20-22 градуса и през деня като напече - проветрявам по-често.
А пъпчици и на Дани му излязоха днес и са си точно от претопляне /и периатърката ги видя/ , като сме излизали на терасата явно съм го облякла повече отколкото е нужно.
За памперсите и ние сме с ПАМПЕРС 2-ка за новородени и съм много доволна. Е случвало се е да пропуснат 2-3 пъти, но може би защото не съм ги поставила както трябва.
galastra - за стафилококите - има различни видове стафилококи и могат да се развият на различни места /очи, нос, гърло и др./ Нашите са така наречения "златист стафилокок" и малкия има и в очите и в носа, но в носа са по-малко. Още на първото посещение на педиатърката в къщи, тя забеляза малко гурелче в едното око. Почиствахме с преварена вода - не мина, след това капки в очите /антибиотик Close/, бяха се изчистили, но щом спря антибиотика - пак гурели. И постоянно му почиствам очичките с преварена вода. Междувременно започна и да му хърка много нослето, но за сега в носа е само на физиологичен разтвор. Та днес приключихме и с второто лекарство в очите и след няколко дни почивка, ако е все така, педиатърката каза, че ще ни праща в Анаста / четох във форума, че там наистина са най - добрите специалисти за стафилококи/. Е дано не се налага и да му минат по-бързо.

Общи условия

Активация на акаунт