Гука, смеесе и плаче ФЕВРУАРСКО пеленаче!

• 14 450
  • 303
  •   1
Отговори
# 90
Нинка, пробвай с Гармастан или Лансинох- чела съм добри отзиви, но не съм ги ползвала. Дефламола също действал добре, но вий кои от тях могат да не се отмиват или да не са вредни за бебо.
Лека и спокойна вечер и нощ ви желая!

# 91
  • Стара Загора
И аз да се отчета днес , мамчета! Бяхме на косултация и... наддали са с по 200г обаче ни казаха да дохранваме с Фризолак за новородени с ниско тегло по веднъж на ден! Та исках да питам sier по колко пъти на ден дава Нан?? Много добре сте наддали!Браво!!! Heart Eyes
Достатъчно ли е да им давам само по веднъж на ден по 30г??? Док така каза! newsm78
Ренка, аз на всяко хранене дохранвам с Нан.Давам й да суче и после по 60 АМ.Но твойте слънчица са качили добре - по 200 гр. и явно малко им трябва за дохранване. Според мен послушай док, докато има кърма да сучат от туй по-хубаво няма всички го знаем.

# 92
Рени и ние дохранваме на всяко ядене с по 50-60 грама а понеже тези дни не знам кво и става ама непрекъснато яде и повръща и не смогвам с кърма и правя когато нямам по 80 грама АМ
Днес ще се мерим и ще видим резултата от тая седмица дано е наддала нещо че ужас така
Иначе аз давам Аптамил защото ми казаха че нан-а запича а нали трудно ходим да акаме не че нещо помага де.
Тази нощ бебе спа спокойно след като снощи след къпане рева истерично едвам я успокоихме и аз ревах доста звънях на докторката сменихме екстремно капките за колики и се успокои детенце сега от 7 часа вече е будан и пеем песнички, забелязвам че много се кефи на музиката и въпреки че още не вижда добре се ориентира по слух много хубаво  Simple Smile
Искам да ви питам според вас вредно ли е на толкова малко дете да се направи ехограф, искам да и видя чравцата защо не ака Sad

# 93
  • София
Здравейте и от нас Hug
Много е хубаво времето последните дни, страхотно е за разходки Simple Smile

Момичета, относно храненето с АМ...слушайте си педиатъра и давайте толкова колкото ви казва
rene_rs и ние бяхме на Фризолак за новородени с ниско тегло, малко трудно се намира по аптеките, но млякото е много добро. Като тръгнете да купувате, го търси като Frisolac Premature /Friso PRE e старото му име/ защото в много от аптеките където го търсех като кажа за новородени с ниско тегло и ми отговарят"..ми нямаме" , а като поискам Frisolac Premature и ми намират #Crazy

# 94
  • София
Искам да ви питам според вас вредно ли е на толкова малко дете да се направи ехограф, искам да и видя чравцата защо не ака Sad

Мисля, че няма проблем да направиш ехограф на вътрешни органи. Аз съм правила на Криси фонтанелна ехография като беше на 1м., заради хематом на главичката. Но се посъветвай с педиатъра си, и си поискай направление.
Според мен нищо му няма на чревцата на бебчето, просто с термометъра е много по-лесно Grinning
Но за твое успокоение направи ехографа.

# 95
  • Bapнa
Здравейте, мами Hug
Аз докато се усетя, че има нова темичка .... разписваме се и ние с бебока

# 96
Ето ни и нас в новата тема , качих и снимки на бебка. Сега ще поспя , заедно с нея , че довечера какво ме чака незнам. Grinning

# 97
Ние точно идем с малката от разходка голяма жега навън направо прегрях а детенце опаковано как издържа не знам но спа геройски Simple Smile)
За първи път си намерих свясна градинка в люлин и чак пих кафенце и сокче и четох списание направо истинска разходка Simple Smile
Сега отиваме на лекар да ни мерят и после ще се отчета дано малко поне е наддала че иначе не знам с кво трябва да я храня Simple Smile

# 98
  • София
здравейте
и ние днес за първи път бяхме на разходка, малката спа блажено през цялото време. утре ако е хубаво времето пак. иначе се мъчим с изхождането  Sad. засега аз гледам да ям разхлабващи, на нея още нищо не сън давала.
joya, ти какво ядеш, аз не искам да я мъча с термометър, а и нашето доки е против такива мерки

# 99
Anim , да с това име го намерих фризолака!! Peace Даже преди малко им дадох след като кърмих преди това 15 мин. И после немога да ги събудя да им го дам, ама с 300 зора го изпиха! ooooh! Сега да видим кога ще огладнеят Thinking Дано не се запекат, че днвс и без него доста се пънаха! Чак плачат на сън като акат! А аз ям по два пъти на ден супа!
И на мен ми се искаше да се разходим, ама си помислих, че утре става студено и само днес да излезем , без да сме се показвали на балкона......................... Абе ще изчакаме да минат студовете и тогава ще се разхождаме, а до тогава за по 10 мин само.

# 100
  • София

За първи път си намерих свясна градинка в люлин и чак пих кафенце и сокче и четох списание направо истинска разходка Simple Smile

joya, сега виждам че си в Люлин Simple Smile в кой Люлин си? и аз съм тук в 4-ти.

# 101
Здравейте мамчета. Завиждам ви, че сте вече по разходки, аз още не се престрашавам, но се надявам утре с татито да изведем малкия най- после. Вие как изкарахте бебковците навън- изпрахте ли дамаската на количката или?
Ние продължаваме да поплакваме и да свиваме крачета. Дано това да са най- болезнените, че незнам ако се засилят как ще я караме. Толкова е жален малкия като плаче.
Аз продължавам да кърмя със силиконови ърна, нещо не ми се отдава без тях, а може би не съм търпелива и настоятелна, ама той винаги така се дере преди ядене, че като не захапе няколко пъти и слагам зърното.
Сложих няколко снимчици.
И исках да споделя, че тикерчетата не отчитат вярно възрастта на люлючетата ни. Не отчитат деня на раждането.
До скоро!

# 102
  • София
Здрасти Цвети,
аз нищо не съм прала. нали са облечени, не се допират много до самия текстил на количката. за главата слагам една кърпичка и готово. и аз пробвах със силиконови зърна, ама мойта не ще и не ще. сега моите зърна са много чувствителни и ме болят при допир, ама какво да се прави важното да хапва малката ми  да наддава.

# 103
  • Стара Загора
Тия силиконови зърна са голямо спасение. PeaceНа мен в началото ми се бяха разранили зърната и само с тях кърмех.Сега вече всичко е наред и почти не съм ги ползвала.
Момичета вие с какви памперси сте?Аз днес купих Хъджис - ама какви са шарени и веселяшки - не е истина. Joy Много ми ги похвалиха-да видим.А иначе досега бях на Памперс - също съм доволна, но исках да пробвам и други.
Ние днес направихме 2 часова разходка, голяма жега беше, и аз като joya се зачудих дали на Ивка не й е горещо, че бях я опаковала с космонавт и пелена. Thinking Това обличане ми е малко трудно -все се чудя дали не й е тънко или дебело. А като стана дума: вие на каква температура гледате бебоците? При нас е 21 градуса, апартамента е много топъл и по цял ден сме с изключен радиатор, особено ако напича слънчице.Хич не ми се иска да я изнежвам Confused
sofy, за зърната аз бях си взела "благ вазелин"/така пише на тубичката/ струва към 2 лв и нещо, облекчава, е не е като с магическа пръчка де, ама все пак.С отмиване е обаче.

# 104
А, те и моите зърна като се изкъпя и се допрат до хавлията направо ми настръхват всички косми от неприятно усещане, нищо че съм със тези зърна. Чудя се как не загрубяха тези зърна вече, след всяко кърмене ги мажа с Авентския крем, ама нъц...А дори понякога като кърма си ме боли през силикона. Да кажа, че по- добре си е без тези зърна, трябва да се стерилизират всеки път и си е играчка да ги наглася, а той се дере от глад и те пак се "нацапват" докато му навра цицата в устичката.
За температурата: да се оплача, че при нас стига до 26-27 градуса, през деня напича зверски и се чудя как да спася малкия от изнежване. Като се претопли му излизат веднага пъпчици с бяло връхче. Почиствам ги с преварена водичка или сами изчезват.
За памперсите: в началото взех ПАМПЕРС 2-ка за новородени. Като си лежим на една страна в 80% от случаите сме напикани. Сменяме ги на всяко хранене. Затова минах на ЛИБЕРО- пробвах първо с малка опаковка, после голяма от Метро  Laughing Има огромна разлика- сега много рядко сме опикани, може би ако не съм го сложила хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт