Гука, смеесе и плаче ФЕВРУАРСКО пеленаче!

• 14 406
  • 303
  •   1
Отговори
# 75
  • София
joya пробвай със сешоара - много е ефикасно.  Peace

# 76
Здравейте момичета да се запиша и аз при вас. Чакам след малко педиатърката за първата ни консултация у дома. После ще вляза да пиша. Лек ден от мен.

# 77
Привет и от нас!
Днес бяхме на консултация заради притеснително големия спад в теглото на мишето като ни изписваха. 400 гр. беше свалила за 4те дни в болницата. Днес обаче се оказа, че сме попрекалили с наддаването - 3620 гр. показа кантара, което ще рече 520 гр. за 8 дни!!!   #Crazy Да се надяваме, че самите кантари имат отклонение един спрямо друг. Но все пак си й личи, че доста е похапнала тия дни. Поне ни разрешиха да не я будя като си проспива часа та ще минем на режим през ок. 4 часа - горе долу на толкова й се прихапва. И на ръст е порастнала - от 51 на 53,5 см. След 1 седмица пак ще проследим как върви.

# 78
Ето ме и мен!
Чуствам се по-добре с всеки изминал ден. Днес бяхме на консултация- наддали сме 400 гр. за по- малко от 2 седмици, теглиха ни на 06.02 и от тогава сме с 400 гр. напред. ДоФторката е много доволна, а и аз също Simple Smile Прегледа ни, аз я питах за много неща- бях си направила списък с въпросчета. Сега съм по- спокойна, само тези гадни колики да минават по- бързо, че е страшно положението. На ръст обаче не ни премериха, другата седмица ще ходим пак и тогава ще видим колко сме се издължили.
Купихме количка на МАГ ИНГЛАНД в много сладурски цветове. Сега ще взимаме и кошничка за новородено, щото малкия мук вече 2-ра вечер на вечеря е с нас- не иска да лежи самичък в леглото. Момичета, как е при вас. Ние на цицата спинкаме, после в креватчето се разсънва и се пули 2 часа и после едва заспива, а то станало време за ядене и го събуждам.
Днес се къпкахме в коритцето за 1-ви път, малчо беше доволен, мълча си и блажено се наслаждаваше.
Уф, как бързо минават тези 3 часа...
Лекарката каза, че вече можем да се подготвяме за разходки, по малко на балкона.
Улях се в писане, ама така де, влизам в релси. Пу- Пу, дано...
Лека и спокойна нощ желая на всички.

# 79
jas.min , браво на вас! Не се притеснявай , че е наддала много ! Всичко ще се нормализира! И ние се надяваме да сме наддали поне с 150 г! Това е минимума за седмица! Ако не сме почваме да дохранваме! А не ми се иска Sad Все си мисля , че децата се запичат от АМ newsm78 Дали е така? Ама ако си седят същото тегло, какво да правя друго!
Днес разбрах за един бум в разтежа през 3,6 седмица и през 3,6 месец и ние май сме попаднали в него! Гладниса тези бебоци на всеки час, направо се побърках! Вчера се разплаках, мислех че не им стига и че немога да ги нахраня! Чувствах се ужасно! Но днес като разбрах за това се поуспокоих! Ама ще видим на консултацията какво ще става Naughty
Лека нощ от нас , майчета и ви пожелавам да имате спокойни нощи всичките и да си поспите с бебчовците! Hug

# 80
  • София
Здарейте и от нас!!!
Ние едва спим с тези колики!! капките помагат за кратко,и после пак се гушкаме....много ме уморява дундуркането през нощта.
Ние не сме ходили на консултация и ще ходим чак в средата на март,но добре си похапваме и през ноща даже ,та може и да ни се поскарат,ама не мога да го държа гладен-водата не минава при нас.
За разходките си спомням една статия от "9 месеца" за новородени трябва да е поне 15С ,да няма вятър и мъгла . Със Сами такова време беше чак през април,но с тази мека зима сега може и по-рано да излезнем.
Лека вечер на всички!!   bouquet
Привет и от нас!
. Днес обаче се оказа, че сме попрекалили с наддаването - 3620 гр. показа кантара, което ще рече 520 гр. за 8 дни!!!   #Crazy  

Много си е добре-има да си наваксва все пак!! Самуил ми беше наддал 1300г за един месец

# 81
Cvetelinka и на вас браво! Simple Smile Да питам, това с подготовката за разходки на балкона, балкона трябва да е остаклен ли?? Защото ако е , то ще има голяма разлика със навън, нали?? Аз днес като отворих да проветрявам в стаята и ги гушнах и постоях с тях за около 3 мин, после излязохме да се допроветри! Thinking

# 82
  • София
Здравейте и от нас  Hug,  малко се позагубихме, но сменихме млякото и коликите ни почнаха с пълна сила Sad. Бях позабравила какво е да плаче бебе Shocked  Но сега вече всичко се нормализира и сме добре Grinning.
sofy виж тези линкове дали ще си харесаш нещо тук тук тук пускам ти линкове, защото не знам какви супи обичаш, ако не те устройва и търсиш нещо конкретно мога да те ориентирам къде да намериш рецепти.
Иначе си хапвай каквото обичаш, то бебето на това е свикнало, докато си била бременна, просто някой храни ги яж по-малко и балансирано. Например ако ти се яде боб...разбира се,че ще си хапнеш, но например веднъж в седмицата. А млечните продукти не се препоръчват, заради честите алергии към белтък на кравето мляко. Яж си, но по-малко  Hug
Цитросовите плодове освен, че са алерген също дразнят стомахчето на бебето, затова не се препоръчват, но остава да ядеш толкова много други плодове/не само ябълки и круши Laughing/
Момичета пийте компоти

Cvetelinka ние имаме същата количка, много съм доволна не е мръднала, а съм отгледала едно бебе с нея Mr. Green
rene не се притеснявай ако се наложи да дохранваш, сега има толкова хубави млека, че запичането не е задължително. Ето ние сме изцяло на АМ и детенце няма проблем Hug А за извеждането на балкона, ние започнахме няколко дни след като ни изписаха. Първо по 10 мин., а ако е хубаво времето и повече....сега си излизаме с количката и взимаме каката от детска Grinning
Хайде чао от мен, че ще къпя малката Mr. Green

# 83
Ето ме и мен!
Чуствам се по-добре с всеки изминал ден. ...Момичета, как е при вас. Ние на цицата спинкаме, после в креватчето се разсънва и се пули 2 часа и после едва заспива, а то станало време за ядене и го събуждам...  Уф, как бързо минават тези 3 часа...

Цвети, същата история - всеки път е голяма драма със заспиването и после пък съответно със събуждането за хранене. Затова сега след като се вижда, че си манджа повече от добре маймунчето ще я оставям, когато се събуди - тогава да яде. Дааааааа, как бързо минава времето между храненията и особено когато половината от това време се бориш да приспиш въгареца малък. Нищо не мога да свърша - вкъщи е на вили и могили. Ама направо не мога да стоя права - толкова изморена се чувствам. Имам сили само да се кютна пред компа и пак трябва да подпирам главата с ръка  Crazy
И на мен вече така ми се излиза с бебка на разходка. Татито докато беше отпуска миналата седмица излязох 2-3 пъти за по половин-един час, но ми е притеснено като ги оставя. Не че той не се справя прекрасно, ама си ми е притеснено. Още мъничко само и ще атакуваме градинките!

# 84
  • София
Да се разпиша и аз в темичката  Simple Smile
И мойта заспива докато яде, но за щастие не се разбужда в кревата. Обаче други номера прави - цял ден си яде на горе-долу 3 часа от една гърда и като стане към 11 вечерта я обзема някакъв бесен глад,  яде и заспива, след няма и час пак гладна и пак заспива и така до като не ме изяде цялата, ако може и месо ще отхапе сигурно и после цяла нощ спи като ангел  Shocked . Все едно стомаха и става двоен  Crazy . Снощи се бях подготвила с изцедена кърма, но в събота вечерта беше кошмар.
А времето навън е прекрасно, как искам на разходка  1stroller

# 85
Здравейте и от мен в тази тема!
И моя бебчо е с колики от 10тия ден. Давам му от чайчето на Hipp, също и Lefax / другото име на Infacol/ метода със сешоара също много му помага, но не знам колко често и колко продължително може да се затопля така? Някой знае ли? Та не смея да го затоплям много със сешоара, но определено на него му е голям кеф и много се отпуска.
Ние пак бяхме в болница, заради жълтеницата, но вчера ни изписаха, повече ме притеснява обаче златистия стафилокок, който сме си донесли от родилното. Доста изчетох по въпроса и май не се лекува никак бързо  Sad Така че на фона на всичко останало, коликите са ми най-малкия проблем. Ще ги израстнат бебоците  Wink не се става лесно човек  Wink после зъби ще почнат да никнат... трябва да свикваме

# 86
  • Стара Загора
Здравейте, явно бебчетата ни са ящни, ние за 6 дни сме качили 490 гр.Днес бяхме на консултация и се изненадах чак.Ама нека, че милото за 2 седмици с тия 20 гр дето беше качило си беше направо нищо.Но се дохранваме с Нан.Няма как и аз не исках толкова рано, но си е било гладно детето.Сега ни биберон иска, ни ръцете си лапа и запек няма, аз също бях чувала че от АМ се запичат, но нашето ако е добре. Днес ни беше и първата разходка, времето е страхотно, само дето татито искаше да се прибираме бързо да не кихне детето.А то едно слънце и тя си спи блажено в количката - кеф.Утре живот и здраве акое слънчево - пак сме навън.Cvetelinka със заспиването и ние сме така - заспива на цицата , а после като ококори тия ми ти очи няма сън,ама и не реве, само си мърка отвреме на време .

# 87
Здравейте и от нас с Никол,
ние вече сме всеки ден на разходка когато има слънчице, навън спи като къпана ама ме е страх да не я прегрея че съм я увила като пъшкул, кат я храня вратлето и се поти това дали е нормално ? и имаме едни гадни пъпчици с бял връх Sad
 Аз не знам колко сме наддали имаме 6 дена до консултция, ама нещо много често взе да яде хем е на кърма и на АМ и пак на всеки час мрънка за ядене изяжда 20 грама и повече неще и след половин един час пак направо не знам кво му става на това дете, вече и не спи толкоз сутринта сме пели песнички и сме танцували от 11 до 1 в един я изкарах и заспа спа един час и пак мрънка и се кокорчи. А за коликите вече не знам всичко опитах и няма спасение дано по бързо я отминат, иначе ния всяка вечер акаме с термометър не знам дали не е вредно ама ианче неще да се изака Sad лекарката каза че ще се нормализира като почнат пюренцата ама мен ен мис е ще дототгава да я мъча така.

# 88
И аз да се отчета днес , мамчета! Бяхме на косултация и... наддали са с по 200г обаче ни казаха да дохранваме с Фризолак за новородени с ниско тегло по веднъж на ден! Та исках да питам sier по колко пъти на ден дава Нан?? Много добре сте наддали!Браво!!! Heart Eyes
Достатъчно ли е да им давам само по веднъж на ден по 30г??? Док така каза! newsm78

# 89
Браво на всички добре папали бебчета.Ние и вчера и днеска сме по градинките,самоче на мене много зор ми идва качването на тези 6 етажа без асансиор,сега пак ме боли корема макар,че баткото ми помагаше за качването на количката.Днеска си купих от чая на Хип за кърмачки защото определено ми намаля кърмата дано да помогне.Ние вече също спим по-малко и искаме някой да се занимава с нас иначе мрънка,тази нощ като се събуди в 4 и няма заспиване.
Някой може ли да ми каже с какво да си мажа гърдите-така яко ми е просмукал едната ориола,че днеска съм го кърмила от тази гърда със сълзи-боли ужасно-зърната ми са добре,само ориолата.Аз се мажа с крема на Авент ,но явно за това не става.
Ох събуди се с голям рев-чао за сега!

Общи условия

Активация на акаунт