Гука, смеесе и плаче ФЕВРУАРСКО пеленаче!

• 14 405
  • 303
  •   1
Отговори
# 60
Eх, мамчета и мен това дали ни стига храната много ме притеснява, но доки каза да изчакаме до сряда , за да видим дали наддаваме! Много ще ме е яд ако , не са наддали, защото при нас пада едно кърмене................. Кърмя по 1-2 часа....... и ако всичко е било напразно, поне да бях хранила един път с АМ! Че са ми и много мънички!  Sad
Днес например съм ги кърмила от 6 до 10 часа сутринта! ooooh! Ту единия , ту другия! Гладни са, гризат си ръцете и незаспиват! Резултата беше по два сменени памперса, и чак в 11.30 заспаха!
Едвам ще дочакам тази консултация! #Crazy
В момента сме с памперсите на Канбебе, защото те са ни точно, всички други са големи! За сега са добри!
Много ми се спи момичета, а на вас??? Имам чувството , че кърменето много ме изморява, иначе другите неща не ми тежат!

# 61
Здравейте и от мен в новата темичка!
Като ви чета много ви се радвам на хубавите емоции. Аз още витая незнам и аз къде, а бебо е много неспокоен съответно и днес цял ден плачка. Даваме вече по 12 капки, сега ще му дам и чайчето на ХИП дано има ефект, че май при нас са доста силни коликите. И то горкото не си доспива от болка и плач.
И аз вече умирам за сън, но явно не чак толкова щом през деня не си лягам да поспя. Сега майка ми го дондурка за пореден път днес и аз не мога да си полегна.
До скоро ви засега!

# 62
Не е истина с това недоспиване! Като се събудя за нощните хранения и не знам къде съм направо. Имам чувството, че ще заспя върху нея както се кърмим и все подпирам глава да не клюмвам. Ужас! А иначе и аз през деня не мога да заспя - все си намирам занимание. А и ако случайно заспя, после като се събудя ми е още по-ошашавено. Сега поне сме си с таткото вкъщи и той помага мнооого. Но от понеделник се връща на работа и не ми се мисли сама как ще се оправям. Ама ще трябва някак.
С коликите се борим с инфакол и чай от копър на Хип. Но пак си нервничи, гърчи се и пръцка, но поне без онзи истеричен рев. Ох, да минават по-бързо, че сърцето ми се къса като я гледам как се мъчи дишчката ми.  Praynig

# 63
  • София
Здравейте мамчета!!
На колко дни бяха вашите бебоци когато започнаха коликите?Ние май вече имаме ,но не съм много сигурна ,а и ми се вижда малък още??? newsm78
Аз замръзявах кърма в началото,но сега почти не ми остава за изцеждане,има-няма 10 мл.,а имам отпреди найлоновите торбички на Авент,но май вече ги няма??
Галка много се радвам за вас Hug
 Cvetelinka не се давай на деперсията,нали помниш какво казаха на лекцията??Сами я предизвикваме,а се отразява и бебока.Като започнем да се разхождаме ,всичко ще мине. newsm51
Ясена знаеш ли в кои държави го има този инфакол?

# 64
Това със съня става хронично!Аз съм сама през деня,а като се прибере баткото и той ме дърпа я за задачка,я за съчинение-и имам чувство,че го прави нарочно за да му се обръща повече внимание,преди почти не съм се занимавала с уроците му.....
Тази нощ съм заспала за първи път докато съм кърмила,и познайте какво ме събуди-изреваване и след това дърпане на цица-малкия явно и той е заспал на цицата- ooooh!първо си помислих,че съм задрямала а ма като погледнах вънка се съмнало ooooh!-добре че не съм го ударила-нощеска седнала в леглото Naughty

# 65
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile
това явно е при всички ни. за нощните хранения и аз умирам за сън. особено ако е към 3-4 и после, ако не може да заспи веднага и на мен ми се ще така да си заспя както я кърмя, ама гледам да се държа. иначе сутрин ако тя спи и аз си отспивам до 10.30-11. и аз от другата седмица съм самичка. татито се връща на работа, не че и досега беше по цял ден при нас, но друго си беше. добре че вече започнаха да идват най-близките хора да я видят, че малко разнообразие.
и при нас вече има трудности с изхождането  Sad. какво трябва да ям и да и давам, за да я улесня?

# 66
galastra, на нас ни донесоха 4 опаковки от Англия. И във Франция го има, но мисля, че във Франция е с друго название и май трябва да имаш рецепта (не съм сигурна де).

Забравих да се похваля -  ето я нашата маймунка, но тук е още мънинка - на 4 дни. А сега изглежда порастнала доста. Тия дни ще кача нови снимки.
http://snimka.bg/album.php?album_id=98140&photo=40

# 67
  • София
и при нас вече има трудности с изхождането  Sad. какво трябва да ям и да и давам, за да я улесня?

Момичета, почвате да ме притеснявате Sad, кърмените бебета не се запичат толкова лесно. Не се притеснявайте толкова ....като за начало вашият стомах трябва да е редовен и от там ще е редовен и на бебето. Супата е задължителна в менюто, за да нямате проблеми, поне по веднъж на ден.
Само кажете и веднага ви пускам линкове от готварския Laughing

# 68
Здравейте  от мен,
Anim аз ще бъда благодарна за съвети как да се храня, за да бъде пълноценна кърмата и как да намаля мъчителните колики.
Нашата педиатърка ме посъветва да намаля млякото и млечните продукти, да избягвам боб, леща, грах, зеле и кофеиновите напитки. Засега се опитвам да записвам какво консумирам и следя реакциите на Мишо, за да видя как му се отразява моето хранене. Знаете ли след колко време онова което сме приели се отразява на кърмата? newsm78
Лека вечер на всички. Simple Smile

# 69
Здравейте момичета, най-сетне и аз се допипах до интернет.
Как успявате да пишете, аз само гледам да спя. Щом той ляга и аз заспивам веднага. За първи път в живота си заспивам така за норматив. Иначе е мирничко детето, папка и спи, обаче мен самото будене нощем ме убива. Едва последните два дни успях да остана будна през деня за няколко часа.  И нашия татко от понеделник тръгва на работа и незнам как ще я караме. Сега той готви и мие чинии, а и бебето подхваща да си почивам. Иначе никой не ни помага свеки пак е сърдита.
Гледам, че сте стигнали до шишето, и на нас ни се наложи в началото понеже е мъничък и се уморява да суче. Обаче тук съветват да се дава от шише само след като е папкал от гърдите. Метода е следния първо по петнайсет минути на гърда като следващия път започваш с тази, с която си свършил предишния път и после даваш шишето като добавка. Това е начина да не се отбие детето. Аз направо хистерично се противих срещу шишето и на всички разправях колко настоявам да кърмя.
Иначе тук идва в къщи сестра, която следи как се справяш и мери детето и ти помага, та тя каза че най-сигурните знаци, че детето е сито са да спи по 3 часа и памперса да е пълен.
За яденето се оказа наистина важно какво ядем, аз съм на строга диета, не може нищо бобово, ядки, свинско месо, шоколад, зеленчуци и плодове предимно варени, никакви газирани напитки, подправки никакви остри, тежки и люти. Разрешено е пилешко, телешко и риба, от зеленчуците картофи, ориз и само тези, които не надуват стомаха и не предизвикват газове. Мъжа ми ме тъпка и със сок от малини, в родилното също ни даваха от него, бил добър за млякото. Иначе за мляко нали знаете, поне по 3 литра вода и течностите допълнително.
Кога и  как давате чайчето на Хип и мамите с опит моля за отговор кога спират да се будят за нощното хранене, сестрата каза - като стигне 4 кг., това вярно ли е или само ме е тешила.
Май стана дърго ама като за първи път. Бягам и аз да закача мойто мишле  Grinning
Лека нощ на всички мами и здрав сън за малките ангелчета.

# 70
  • София
Здравейте  от мен,
Anim аз ще бъда благодарна за съвети как да се храня, за да бъде пълноценна кърмата и как да намаля мъчителните колики.
Нашата педиатърка ме посъветва да намаля млякото и млечните продукти, да избягвам боб, леща, грах, зеле и кофеиновите напитки. Засега се опитвам да записвам какво консумирам и следя реакциите на Мишо, за да видя как му се отразява моето хранене. Знаете ли след колко време онова което сме приели се отразява на кърмата? newsm78
Лека вечер на всички. Simple Smile

bzepic много хубаво и подробно го е обяснила ....избягва се всичко газообразуващо /сем. бобови, газирани и кофеинови напитки, шоколад и подправки/ единственото което ще добавя е цитросови плодове, намалявате до колкото можете солта и захарта, ако можете без подправки най-добре.
petiospety тя кърмата ти си е пълноцена Grinning и идеална за бебчо, разнообразното меню ще разнообрази вкусовите й качества Laughing .....за 3 часа стига всичко до кърмата. А коликите не можеш да ги намалиш...можеш да ги облекчиш с чайчета /копър,анасон /, масажчета на коремче или дупе/препоръчвам/, затоплена пелена, сушоар, пластмасова бутилка /малка бутилка за вода пълни се с топла вода и се оставя бебчето да я гушне/ .....и диетата е за да не му докараш повече колики отколкото си има детето. Но момичета не се притеснявайте толкова  smile3534, /то е нормално деее нали сте майки  Hug/ коликите преминават, редки са тежките случаи по три месеца колики.

bzepic ...Криси някъде там около 4 кг. спря да се буди нощно време newsm78, около края на първият месец. Но при всяко дете е различно, ти нали не го будиш да яде през ноща?

# 71
Здравейте, ние сме с запек вече Sad( снощи пак бутах термометри и сапунчета милото добре че не шлаче не разбирам как може толкова малко бебенце да не ака Sad(
милата ми и коликите я мъчат, но тая нощ спа спокойно като и се изпразни коремчето
Сварих вода от копър ама не усещам да и действа, вече сме на трети капки бебинос, май действат когато успея да и ги пробутам че мноог ги плюе Simple Smile
ние сме с памперс и са и големи ама не и текът явно добре ги стягам, вчера даже имах време да отида до магазина и да и купя дрешки Simple Smile
само че вместо по голям номер и купих по мънички че наще много големи мислех че 24 е най-малкия ама се оказа че има и 22 и сега вместо да вървим с номерацията напред ние вървим назад, но пък иначе е голямо диваче и само рита и маха с ръчички и се усмихва много чаровно но явно несъзнателно все още Simple Smile

# 72
Ужасно ми се спииии....
Ние сме от нощеска вече наистина с колики-цяла нощ не сме спали и цяла сутрин е плакал.Ние също вземахме капките Бебинос и чайчето на хип-сложих 3 капки в чая,пихме 30мл чай с капки и след това напълнихме яко един памперс и сега 3час спинка блажено.
joya-пробвай с чая или мляко да и ги дадеш-иначе са гадни-пробвай ги.
Аз знам,че нощното кърмене се спира като навърши месец-баткото го спрях на 40ден.

# 73
  • София
Здравейте Simple Smile
значи и цитрусови плодове не трябва да ядем, е то какво остава - ябълки и круши Sad. а млечни продукти защо да се избягват? нашата педи ни каза че и мляко е добре да пия. аз ям и извара. Anim ще пратиш ли рецепти за супи. аз днес супа не можах да ям, лошо Sad. между другото откак съм родила и аз съм със запек, по време на бремеността бях по-добре. бебка днес само веднъж се изходи. обаче за сметка на това пък цял ден си спинка, ще видим през нощта какво ще става Shocked

# 74
Добро утро и ние не сме спали акто хората вече не знам от кгоа снощи изакахме пак детето
щотот сама отказва и след това не знам какво и стана ама като ревна неще да се успокои от нищо събляках я накрая голичка намазах  обилно дупето с зехтин и малко се успокои ама цяла нощ и досега страшни колики давам капки редувам бебинос, саб симплекс и еспумизан и чай от копър ама май нищо не помага Sad
детенце се пъне червенее цялото и плачка, аз се чудя как може в 21 век да няма ефективно лекарство срещу коликите ????

Общи условия

Активация на акаунт