Гука, смеесе и плаче ФЕВРУАРСКО пеленаче!

• 14 401
  • 303
  •   1
Отговори
# 45
Ренка,добре дошла  bouquet
Галя,толкова много се радвам за вас!Знам,че не ти се иска да оставяш мининката и за миг,но като се научи на ръце няма после спасение Laughing
Jas.min-гледай да не се научите да спите при мама и тати,че отучването е много трудно-казвам го от опит,баткото го бях научила да спи в нашето легло-толкова трудно го отучих,че не ми се иска да си спомням-бяха кошмарни нощи!

# 46
  • Стара Загора
Галя радвам се много за вас, наслаждавай се на прекрасните мигове с малката.rene_rs добре дошла тук, чакаме и снимки на малките бебешори.

За къпането ние го нагласихме в 20 ч, малко по-малко влизаме в някакъв ритъм и си изграждаме режим.
Днес ни беше първата консултация и такъв кошмар изживяхме, добре че се оказа напразно.Ивка е качила за 2 седмици само 20 гр. и педито ни изпрати при специалист, пуснаха ни изследвания - кръвна картина, захар и билирубин.Така се бях подплашила, спомена ми че може и в болница да влезем и т.н ...Слава Богу всички стойности са в нормите,просто детето не се е наяждало, суче по 20 мин но явно кърмата е малко.От днес му давам и АМ изпива след сукане по 55-60мл.Вторник сме на консултация отново дано сме качили.

# 47
  • София
Момичета съвсем забравих да ви се похваля Grinning ..вчера бяхме на първа консултация и малката дебелана е наддала 1, 100 кг. и е пораснала 7 см Shocked
Три пъти я карах да я мери сестрата и това е ....7 см ми е пораснало детето....ама какво да се прави и ние не сме мънички с баща й Laughing
Но на ваксината така плачка, сърцето ми се късаше, още повече, че сестрата ме накара да й държа крачето, за да не мърда ...бях със затворени очи и въпреки това и аз си поплаках с нея Cry

Галя, чакаме снимки на малката Яни....хайде момичета да пълним албумчето. Ако се видим със сигурност по бебетата ще ви позная Joy
Рене...много са сладки тези твойте мишлета.... винаги съм искала близнаци и най-благородно ти завиждам Hug

Нина я сподели как си отучила баткото от спането при мама и тате.....ние откакто тръгнахме на детска, от преди 4м, все при нас спи  Кристина и вече е голям проблем Rolling Eyes

# 48
  • София
Joya, пробвай да хапнеш киви, много помагало при проблеми с изхождането. Това от подфорума на януарките, между другото там има доста полезни съвети относно кърменето - последните им две теми от очакващи и темите в родени 2007, може да ги прегледате, част от съветите ми се видяха доста полезни.
Аз съм още в графата очакващи, но преглеждам и темите на вече родените, понеже ми се струва че всичко съм забравила. Е надявам се като родя полека лека да ми се възвърнат спомените.

# 49
  • София
Много вярно за кивито...супер разхлабва Grinning на Криси съм и давала като беше на 2 м. #Crazy по съвет на педиатърката естествено, дадох й еднократно ...вярно много малко количество сок 1/2 ч.л, но после тук във форума разбрах, че си е било много рисково това даване. Всички цитросови плодове са много силен алерген, затова по-добре изчерпайте крушите, сливите и тиквата май разхлабваше newsm78 и чак тогава на киви.

# 50
Нина я сподели как си отучила баткото от спането при мама и тате.....ние откакто тръгнахме на детска, от преди 4м, все при нас спи  Кристина и вече е голям проблем Rolling Eyes
Разбирам те напълно-ни е се отучвах ме поне 3 пъти!Първо се отучвахме когато беше ое на 6 месеца(аз си го бях научила да спинка при мене-татито ходеше нощни смени,през деня на училище и всяка свободна минута спеше,а на мене всяка минутка през нощта ми беше много цена).Когато решихме ,че така не може да продължава сложихме креватчето до спалнята и се започна едно държана на ръчичка и галене по челцето-правили сме го спящи Laughing,но след седмица имаше резултат-вече заспивахме само в собственото си легло Peace.Следващите пъти беше като по-голям-по ред причини се е налагало да спи за няколко дена при нас и пак са е започвали мъките-тогава се работихме с едно малко плюшено мече и някой от нас лягаше при него докато заспи-не че не заспивахме и ние редовно при него,но пак след седмица той си свикваше сам.Ами това беше при нас-пожелавам ти търпение и успех в отучването Peace.

# 51
Писах писах и изчезна Sad(
Ние се изакахме снощи  newsm44
Аним с термометъра точно така боравя даже повечко го вкарвам такак гледах от лекарката, ама не винаги става, давах и дуфалак ама май от него много се мъчи детето и вода от овесени ядки дадох и аз ядох сини сливи че направо щях да умра от спазми не знам кое от всичко подейства, дано се регулира стомахчето му че много се мъчи, макар че сега пак се пъне детето направо не знам, а акотот му е едно риадко не е като запек направо не мога да разбера що така се мъчи.
Момичета никога не съм вярвала че това че детето ми се е изакало ще ме направи толкова щастлива Simple Smile
А снощи такъв рев му удария, тя реве аз рева и ми секна кърмата, цяла нощ нищо не излезе, слава богу на сутринта текна пак.

Ние много се радваме вече на къпането в ваничката голямо пляскане и риткане, а като я извадим голям рев почва.

jas.min : пробвах отдавна с силиконови зърна ниама разлика, просто суче тече всичко по мене и по брадичката му и нищо не влиза в гърлото Sad

Айде отивам да ям киви дано да стане нещо

# 52
  • София
joya,
и нашата трудно се изхожда, обаче като се изака е като за 5 пъти. в 7 сутринта като я чух че мрънка и като я взех тя цялата мокра. така се беше оакала чак до кръста и всичко мокро по нвя. сега ме е страх да не настине милата ми.
при нас къпането голям рев  Shocked, дано почне скоро да й харесва че незнам иначе как ще е.
вие замразявате ли си кърмата, която ви остава след изцеждане. на мен доки днес ми каза, че е добре първо да се кипне - аз за първи път чувам такова нещо, а вие??

# 53
sofy, аз замразих веднъж, но май не съм я събрала много правилно и май ще я изхвърля и нея. В смисъл събрах я от 3-4 хранения, и то в един контейнер, а и не стерилизирах помпата всеки път, а я държах в хладилника както си е с шишето отдолу. Мислех си, че е достатъчно надеждно така, след като дават, че кърмата може да седи до 24 ч. в хладилника. Обаче после прочетох, че трябва всеки път да се стерилизира помпата и да се слага в отделен съд, който чак след като се изстуди в хладилника да се добави към предната изцедена и се отказах. Още повече, че при мен не остава много след хранене - я има 10ина мл. Но това за кипването и на мен ми звучи странно. Все ми се струва, че ще се развали от кипване. 
sier, как 20 гр. за 2 седмици?! 20 гр. от теглото при раждане т.е. наваксала си е и още 20 гр., или от изписването т.е. след нормалното спадане е качила 20 гр. само?
Ох, почна да ме притеснява, че и мойта бебка, не качва. В понеделник ще я мерят и дотогава сигурно ще го насиня детето от щипане само и само да яде. Док каза по ок. 20 мин. да суче, а тя едва удържа 15. Днес май ми тръгна кърмата, явно досега е било коластра само. Отначалото е доста воднисто бяла - както и joya се оплакваше, но към края става малко по-плътна. Дано все пак да е хранителна!

# 54
     Здравейте Simple Smile

Sofy не слушай лекаря, как така ще кипнеш кърмата преди да я замразиш?Аз пробвах да идя какво ще стане и познай сиренце Joy ама то много ясно, че сте стане нали се вари така.
Ние като се къпеме не плачкаме и като излезнем от коритото пак не, само малко мрънкяме, малката ми мишка я е страх като е голичка, а вашите бебчета страх ли ги е?На нас пък едната ни докторка ни каза да нея кърмя повече от половин час. Вашите бебчета заспиват ли докато ги кърмите.Ние се щипкаме, буткаме, галиме, потупкваме, но след 15 - 20 минути заспиваме, но продължаваме да сучеме иначе.Не знам дали ми се нахранва бебка?Дали ми стига кърмата.Може би това ще разберем когато във вторник отидем на преглед!И ако не качваме започваме с другата храна!Няма начин трябва да ядеме:)
Айде майчета лек ден или по - скоро лека вечер. newsm51

# 55
Здравейте и от мен,
все не успявам да наваксам с изчитането но днес приключих,
с Малкия Мишо имаме същите проблеми, колики, газове, надува се почервенява целия, дори докато спи, интересното е че се случва през деня, педатърката ни изписа, капки "Sab simplex" и "Babynos" капки и мехлем за масаж на коремчето, и чая на HIPP с копър, анасон и лайка /който сина ми не понася/ но нищо не помага напълно #Crazy
гушкаме се, храним се на поискване, само се моля всичко да мине по-бързо както каза педиатърката че това е естествен период от съзляването.
Приятен ден на всички!

# 56
Ние вече не заспиваме на гърдата Laughing,а след като се нахраним започва едно леко мрънкане,около 30мин и чак тогава заспива.Толкова е лаком,и не спира да ръмжи като някое кутре докато сучи.
Да ви попитам,вие какви памперси ползвате-ни е сме на памперс,но нещо много пропускат,на ден поне два пъти е мокър чак до гушката от страната на която е лежал.На нас ни стана любимо занимание да стреляме като свалим памперса-голяма веселба-опишкваме креватче,спалня,под ,мама ,тати а бе въобще който е покрай него не остава сух.
Аз също за първи път чувам да се кипне кърмата newsm78,аз помпата я изварявам всеки път и събирам от няколко кърмения-събраната кърма си я държа в хладилника в контейнер и доливам в него,но не го изстудявам млякото преди това.Вечерта си го пъхам контейнера в фризера.Сега обаче ми свършват контейнерите и ще трябва да мисля нещо-някой купи ли си от тези на Бертони да каже колко струват?

# 57
  • София
Мили мамчета вече,
С удоволствие чета новата темичка и се образовам Simple Smile. Дано скоро да ми дойдат и на мен до главата тези проблеми.
На една от лекциите на 9 месеца за традициите разказаха за една традиция когато родилката и бебчето влязат в къщата да се разчупи питка над главите им. Това ли беше всичко . С мед ли се хапваше или пък със сол ? Нещо не мога да си намеря записките от тази лекция, че тогава се местихме. Вие спазихте ли тази традиция Simple Smile

# 58
  • Стара Загора

sier, как 20 гр. за 2 седмици?! 20 гр. от теглото при раждане т.е. наваксала си е и още 20 гр., или от изписването т.е. след нормалното спадане е качила 20 гр. само?
Ох, почна да ме притеснява, че и мойта бебка, не качва. В понеделник ще я мерят и дотогава сигурно ще го насиня детето от щипане само и само да яде. Док каза по ок. 20 мин. да суче, а тя едва удържа 15. Днес май ми тръгна кърмата, явно досега е било коластра само. Отначалото е доста воднисто бяла - както и joya се оплакваше, но към края става малко по-плътна. Дано все пак да е хранителна!
[/color]
За жалост 20 гр от теглото при изписването  CryИ друго ми каза док - че няма нехранителна кърма.Кърмата на мамата била точно такава каквато трябва да е за бебето, просто не му е достигала и като е сукало дълго време аз съм се заблуждавала че яде достатъчно.Но от вчера папкаме здраво и НАН и Ивка спря да си лапа ръчичките, не иска залъгалка - сита си е вече.Дано при теб всичко е ок, че аз откачих вчера да ходя по лаборатории и изследвания и добре че всички резултати са в норма.

# 59
Sier радвам се, че всичко при вас е добре.От днес реших да се храниме един път с кърма един път с PRE NAN / с такава храна са я хранили в болницат и с такава продължаваме /.Така реших да я храня, защото не съм сигурна дали кърмата ми е достатъчна.Поне ще знам, че единия път се е наяла.
Лек ден мамита  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт