Гука, смеесе и плаче ФЕВРУАРСКО пеленаче!

• 14 397
  • 303
  •   1
Отговори
# 30
Сори че се включвам в темата без време, ама да ви питам - Нинка от какво се получи вътрешно утробната инфекция на Вики. Ка се справихте с нея?
Лекарите не бяха категорични от какво точно е предизвикана-дали от бъбреците или от вагиналното течение,така и си остана загадка-в епикризата записаха и двете неща.
Минала е закратко инфекция,но се разви по най добрия вариант както ми обясниха можело е да засегне и дробчетата и тогава нещата ставали много сериозни.При това положение при което бяхме,той седя 6 дена в кувиоз на глюкоза,системи и му смениха два антибиотика.Имаше и тръбичка за газове-та тогава акото му беше черно.
Софи това което изцеждаш от една гърда ли е?Защото ако е така въобще не е малко,та бебка расте и и сучи по повече-ние се наяждаме точно за 6-7 мин след което или заспива или започва да ми изпозва гърдата за залъгалка-като му се посъбере мляко в устата го изкарва навънка и не го гълта.И аз си мислех,че кърмата ми намалява,че не се храни достатъчно,но детенци си надава яко.

# 31
...ние се наяждаме точно за 6-7 мин след което или заспива или започва да ми изпозва гърдата за залъгалка-като му се посъбере мляко в устата го изкарва навънка и не го гълта.

Нинка, и при нас е така. За 10 минути най-много се наманджа,  после задрямва и се почва едно щипане и бутане за да я посъбудя та да хапне още. А пък още ми държи влага като спадна 400 гр. в болницата и все ме е страх да не е недохранена. Но да се надяваме, че си папка колкото е нужно и наддава. 

Софи, казваш, че изцеждаш 50-60 мл. след хранене - ами то си е много. Аз откакто тя се храни добре (понеже отначалото в Шейново само сме се лъгали, че се храним) почти нищо не изцеждам след ядене - най-много 10 мл. Значи детето си изцежда добре гърдата и се храни.

# 32
  • София
от едната гърда е само да. педиатърката така ме посъветва  - на едно хранене да предлагам само едната гърда и после да я изцеждам докрай. вие как давате на вашите бебоци. иначе като се храни виждам, че и се пълни устата и излиза понякога и отвън.

# 33
  • offshore & overseas
Аз храня на поискване и от двете гърди на всяко хранене (това по принцип, но се случва и да й давам само от едната), а се изцеждам само понякога -- един или два пъти дневно, с тенденция да го правя по-често, че имам много кърма и все повече ме напрягат гърдите. Просто идеята ми е да бъда винаги "пълна", за да може на мишонката да й е по-лесно да суче, ама не знам. Пък и като се доизцеждам трябва да хвърлям, щото Кали не ще да яде от шише (дори от това на AVENT), а и понякога имам чувството, че си изцеждам душичката с тая помпа cry.

Странно, аз си мислех, че ще бъде по-ентусиазирана да цока от шише... Sad Абе, то някой път, едно си мислим и си планираме, а съвсем друго се получава.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Аз откакто тя се храни добре (понеже отначалото в Шейново само сме се лъгали, че се храним) почти нищо не изцеждам след ядене - най-много 10 мл. Значи детето си изцежда добре гърдата и се храни.

Ша видим скоро кой папкал и кой не  Naughty -- нали около 20-ия ден ша са мерим и теглим!!  Mr. Green

Последна редакция: ср, 14 фев 2007, 23:17 от Мяуче

# 34
Добро утро и аз не мгоа да давам от двете гърди щото малакта заспива още на първата и нищо не ч събужда нито щипане нито гъделичкане, и цедя като ненормална, изцеждам 100 грама макс от двете след ядене ама тя надали е поела повече от 30 Sad
Сега проблема е че от оня ден не сме акали и термометър ане помага и снощи и сутринта правихме процедурка нищо напъва се детето и плачка ама нищо не излиза, лекарката каза д адам една лъжичка дуфалак ама ме е страх Sad някой от вас давал ли е на бебчовци разхлабително, ще пробвам пак с термометъра ама не знам колко време да го държа в дупето мен повече от 5 минути ме е страх да не му стане нещо на детето а коремчето му е камък и много се мъчи Sad((

# 35
Аз се опитвам да я храня под режим, защото ако я чакам да си поиска... ще си почакам доста. Е, не се получава много точно режима, но поне знам, че си имаме 8 хранения. Като я събудя си яде макар и полусънена, и вече към 10ата минута почваме да се щипем. От вчера й давам само от едната гърда, но може би пак ще почна да й предлагам и втората понеже наистина от първата всичко се омита.
Софи, това че устата й е пълна и се излива млякото не значи, че е преяла. Значи или че й е по-бърза струята (можеш да изцедиш малко преди храненето и така ще е по-бавна следващата струя), или че не гълта, а само суче (Миа правеше така отначало). Като гълта се чува един специфичен звук (като прасенце трябва да грухти) на 1 или 2 засуквания да чуеш, че преглъща. Ако не преглъща значи вероятно спи дълбоко и трябва да я поразсъниш малко, или не й е удобно. Примерно ако главата й е много изкривена от телцето, ще й пречи да преглъща - насочи й цялото тяло към гърдата, а не само главичката да буташ.
joya, всеки с проблемите си - при нас пък акотата ни идват в повече. При някои хранения сменяме по 2 пъти. А тя се нерви зверски като оцапа памперса и не ще да чака да го сменим на следващото хранене, както ни предложи педиатърката. Та сега често сменяме и преди, и след.
Иначе вече почнахме да си въртим номерца  Laughing Втора нощ се пъне и не ще да спи в креватчето си, а като я взема в мен и я приспя, и като я оставя при нас на спалнята не гъква. Но пък аз не мога да се отпусна да заспя, че ме е страх да не се завъртим нещо с татито и да я затиснем. Та цяла нощ я пазя и не смея да мръдна. Ще пробваме довечера да й затоплим креватчето с грейка с топла вода- може заради топлото да предпочита при нас да спи.
Иначе започнахме да даваме инфакол, но още няма кой знае какъв резултат. Но те си казват, че подобрение се забелязва след 3-4 дена. Дано!

# 36
  • София
Това с пълненето на устата е не винаги. чувам я като преглъща да. и това следя. нашата се изхожда различно, някой път само веднъж, друг път по много та цялата се оплесква. различно е. иначе и нашата прави номера, плаче плаче и като я взема в мен заспива и като я оставя след 5 минути пак се почва.

# 37
Момичета още не сме се изакали и аз сериозно се шашкам звънах на докторката щото термометъра не помага и тя ми каза вода от овесени ядки и ако не помогне дуфалак Sad не искам да давам на бебчо лекарства, натъпках се с сини сливи, заболяха ме червата дано поне слезе нещо с кърмата и бебчо се изака че се отчаях Sad
Моята кърма не е точно бяла а блудкава по точно защото няма наситен цвят пък бил той и бял, май проблема се оказа че бебчо като седи на гърдата ми суче, тече му по бузките ама не преглъща, затова цедим и даваме ама с шише също изпива макс 60 грама а вече май трябва поне 100, аз цедя до дупка и се надявам да мога да я храня така поне още един месец, не мога да си обясня що не гълта като ми е на гърдата Sad(

Айде аз бягам до вц щотот сливите ме побъркаха Simple Smile

# 38
joya, и ние първите дни имахме с проблем с кърменето и по-точно преглъщането. Оказа се, че имам малки зърна иб ебка не може да захапе както трябва и оттам само се лигави на гърдата и не гълташе. Та педиатърката (Много съм й благодарна, че съвсем се бях отчаяла!!!) ме светна какъв ми е проблема и препоръча силиконови зърна на Авент - големия размер, който всъщност се води стандартен ама на мен си ми изглежда голям. Та така си решихме проблема - папка си вече детето и почти не излиза от устата! Да не би да и при вас да се касае за нещо подобно?!
Също така педито изрично ме посъветва да не бързам с цедене+шише, защото връщане после няма. Даже каза по-добре 2 дни да погладува ако трябва, но да си пробваме да се научим да ядем от гърда. Слава Богу не се наложи гладуване, а още от първия път си захапа силиконовото зърно и си заманджа душата гладна.

# 39
Здравейте момичета, най-накрая и аз да се завърна при вас!  Whistling
Нас ни изписаха в неделя , но чак сега ми остана време да напиша някой ред, докато се организирам с две гълабчета .....................
Да ви кажа , че и ние си имаме същите проблеми като вас със колики, пъпчета  хранене и т. н.
За коликите ни каза педиатърката да си вземем чай от лайка на Хип и какпки Еспомизан!
Пъпчето на Миша падна днес, ама виждам беличък секрет вътре и незнам да слагам ли спитр в дупчицата?? А на Никии се ктепи на едно крайче и го чакаме да падне и то!
За храненето , опитвам се да спазвам режим на 3 часа , ама понякога не се получава, а ме е страх да не са гладни, че са ми и мънички! Нямат още 2500г. ooooh!
Абе не е лесно , нали момичета? Ама са толкова сладки, така ми пълнят душичката ! Дано да са ни живи и здрави на всичките и много да ни радват! И ние да сме здрави де, за да се грижим за тях! Praynig Praynig Praynig
 Оставям ви за сега , като мога пак ще пиша! Hug

# 40
  • София
Joya няма вериант "с термометъра не става" винаги става....може, но ако не го правиш правилно. Затова обяснявам, а ти ще сравниш как го правиш.

Първо термометъра се почиства хубаво със спирт /най-добре, ако имаш с гумен накрайник, ако те притеснява стъклен/ след това го намазваш лекичко със зехтин или бебешко олио каквото ползваш. Термометъра не се държи в дупето /какви  5 минути/ а се вкарва и изкарва , като вкарваш много малко от него само металната част /по-малко от 0,5 см/....друг вариант е лекичко да го завърташ. Целта е да подразниш дупето и детето да се напъне и да се изака само. Аааа пропуснах преди да използваш термометър хвашташ крачетата на бебето с едната ръка и ги повдигаш към коремчето като лекичко притискаш ....ама много леко и тогава действаш с термометъра. Същото поза но без термометър може да използваш при смяна на наакан памперс....така бебчето ако не се е изакало напълно ще продължи и няма да ти се налага да сменяш два памперса през 5 мин. Joy

Айде успех и не го прилагай термометъра, ако не са минали 48 часа без да е акало бебето, че се научават много бързо и няма да разбереш кога ще започне да ака само по този начин.

П.С и се пази историята познава не един случай на изпръскване hahaha

Последна редакция: чт, 15 фев 2007, 17:58 от Anim

# 41
  • offshore & overseas
Anim, много полезно инфо!  newsm74 Добре, че си имаме майчета с опит.  Hug

# 42
Anim, мерси - наистина полезно инфо! Особено за тези, които правят раздвижване на крачетата за тазобедрената става след смяната на памперса... и съответно сменят 2 пъти Crazy

Ренка, привет отново! И наш`та работа не е лесна, ама твойта пък хич! Дано си имаш помощници вкъщи - поне за отначало. Но точно както казваш бебчовците ни са толкова сладки и така ни пълнят душиците, че... света ще преобърна за нея!!!  Praynig Heart Eyes Hug

# 43
  • София
Добре дошла при нас rene Simple Smile
дано има кой да ти помага, че на мен с едно ми е трудно, а какво щях да правя ако са 2. мойта принцеска сега се е ококорила, незнам дали скоро ще заспи, ако не правим банята към 9 и дано тогава се успи. вие кога къпете вашите бебоци или различно, когато са будни.
аз за коликите давам само капки с лъжичка, че тя изобщо не обича биберони. а този чай Хип май аз ще си го изпия, ако има ефект и за нея през кърмата ще е добре.

# 44
     Здравете мамита, Simple Smile

И аз вече да се азпиша в новата темичка.Яни е добре, суче си пнякога я мързи и й давам шишенцето Simple Smile спинкаме си папкаме и така.
Още не мога да й се нарадвам.Не ми се иска да я оставям в креватчето, но я оставям, за да не се научи на ръчички Simple Smile.
Още не съм изчела всичко, но ще наваксам.
Лека и спокойна вечер на всички. newsm51

Общи условия

Активация на акаунт