Гука, смеесе и плаче ФЕВРУАРСКО пеленаче!

• 14 465
  • 303
  •   1
Отговори
# 225
Здравей Wish, да ти е жив здрав бебчо и много да те радва.
За шевовете аз имах 6 външни и незнам колко вътрешни но към дестина определено са. Та в началото много боли да, и ходенето до тоалетна си е приключение особено да се опиташ да седнеш на тоалетната чиния да не говорим за голяма нужда, но не се притеснявай от ден на ден става по-лесно на 7мия ден падат шевовете, поне при мен беше така външните 7ми и 8ми ден и болката става поносима и се сменя със сърбеж защото минава. Правех си и промивки с вода капки йод сутрин и вечер или калиев перманганат слагаш съвсем малко колкото да стане леко розова водата помага доста успокоява, може също вода тетра. Подуването е нормално все пак е рана която постоянно се търка като вървиш или се опиташ да седнеш.  Съвет позвай свещитчи за улеснение за ходене по-голяма нужда в началото.
Ние днеска сме с много силни колики, 2 часа сукахме сега заспа изнемощял и май няма да го будя да яде в 24 защото то сука от 21 до 23, къде сука, къде спинка и плака. Дадох му капки и се поуспокои да видим до кога тази вечер. Като чета че 3тата седмица се засилват и го видях как плака с глас днес горкото...
pepeliashka, последвах съвета и почнах аз да пия чая, да видим ще има ли ефект. Иначе и аз като тебе, дойде ли време за сучене и двете гъди почват да текат, или от едната суче другата тече. Майтапят ме тука из нас, да се нареждали на опашката за сучене  Joy
Лека вечер мили момичета и бебчета , дано е по-спокоина за всички. Hug

# 226
Sky angel,Wish добре дошли!
Sky angel-силно стискам палци и се моля малкото съкровище да се оправя по-бързо-разбирам те напълно какво преживяваш в момента,но само кураж и пак кураж и не спирай да се цедиш,че после да си го кърмиш!
Wish-в началото е болезнино цеденето и аз доста си поплаквах докато се цедях в болницата за да се освобождават гърдите и да се стимулира идването на кърмата.Да в самото начало е по-малко,но ти се цеди на всеки 3 часа ако ще и по 5мл да пуска така ще стимулираш идването-не се отказвай.
Момичета,сега се сещам да споделя нещо с вас-на мене едната гърда ми е опирирана преди 2години-извадеха бучка колкото яйце оказа се че съм я получила вследствие на неправелно спиране на кърмата.Баткото го кърмих да 3 месеца и половина,а кърмата ми секна тояно за 24часа от много силно претиснение,хапчета обаче никой не се сети да ми каже да вземам,а е трябвало задължително макар че тя сама е спряла,така че който си мисли че няма кърма и ще спира да кърми нека се обади на док за хапчета,за да не си докарате същите проблеми като мене.Аз имах и в другата гърда бучка,но ми бяха казали,че ако родя и кърмя ще серазкара и наистена вече я няма,но и хирурзите и от родилно са ме предупредили да не правя същата грешка.
Вико тази сутрин го боцнаха за изследване Cryмного плака докато му вземаха кръв,дадохме ако и успяхме да му хванем и урина  Peaceот което съм много доволна.Утре чак ще са му готови изследванита и до тогава ще се претиснявам и моля да са добри.
Честита Баба Марта на всички мами и бебоци,да сте бели и червени розови засмени.

# 227
Честита баб марта! Да сте бели и червени, румени засмени - всички мами, бебчета и целите им семейства Simple Smile

Уиши, сега като те чета си смопнеих нашето раждане и пак се развълнувах, изпитвах същите чувства в последния час преди Вики да се появи на белия свят ... Моята епизиотомия вече не боли толкова, но походката ми е като на моряк на палуба  smile3506 hahaha hahaha hahaha. Но с всеки изминъл ден съм все по-добре . Сядай на една страна и освен това носи от дебелите првръзки - те като че ли омекотяват малко сядането Simple SmileSimple Smile . Също така мога да ти препоръчам да си правиш външни промивки с тетра ...

Sky_angel
, бързо укрепване на малкото сладурче и скоро да се гушкате у дома ....
Колкото до кърмата, 50 мл са ти напълно достатъчни до петия ден, каквото ти остане обаче от храненето - скалдирай го във фризера за черни дни дето има една дума... Така ми се иска и аз да имам повечко кърма, но не би. Едвам изцеждам по 30-40 мл и после приготвям фризолака  smile3514

# 228
Честита баба Марта момичета !!! Да сте живи , здрави и засмени вие и вашите бебоци!!!!

# 229
  • София

Честита Баба Марта на всички! Пожелаваме ви много здраве и усмивки

Честито на всички новообебели се мами да си нацелувате бебоците от мен    love001

# 230
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!!! ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!!!

Chestito na vsichki mami, da sa vi jivi zdarvi bebetata i mnogo da vi radvat malkite angelcheta.

Az chestichko cheta kakvo si pishete no mnogo rqdko se vkluchvam  Confused.

Wish Simple Smile cestita bebka Simple Smile i samo radostniemocii pokraj neq. Moeto rajdane dosta prilicha na tvoeto. ta za shevovete vsichko koeto kazvat drugite mami e vqrno, no az ot lichen opit ti preporychvam da si vzemesh Bivacin   ot aptekata tova e antibiotichen sprej specialno za rani, kojto podsushava ranata mnogo byrzo za nqkolko dni ste ti spadne otoka ot shevovete. Sato taka e mnogo vajno da poddyrjash mqstoto max suho az polzvah pamuchni prevryzki i gi smenqh na 2-3 casa. Samoto mqsto se mie samo sys voda zastoto sapuna drazni ranata i tq se vyzpalqva poveche.
Na momicheto s koeto bqh v edna staq doktorite i preporycaha da si pravi kompresi sys rivanol na shevovete ( mokreshe si prevryzkata s rivanolov raztvor ), no ne e naj-priqtnoto neasto. Za tova pyk na 5qt den sled rajdaneto tichashe kato kozichka.

ta tova e ot men za sega nadqvam se da sam bila polezna Simple Smile

# 231
Честита Баба Марта,майчета!
Да сме живи и здрави ние, нашите бебоци и семейства.
На мен не ми остава много време да влизам във форума, но се надявам скоро да се организирам и да влизам по често.
Бих искала да попитам: слагате ли стягащ колан,за да се прибере по - бързо коремчето ви?
И колко време се съхранява кърмата  във фризера?
А и давате ли вода на бебоците?

# 232
Честита Баба Марта!Нека тя ви донесе много здраве и щастие  love001 Момичета аз отивам в болницата да чакам срещата с моя юнак,която най вероятно ще е утре сутринта/ще съм със секцио/Молете се за нас!Целувки  love001  love001  love001

# 233
petita, сигурно си много развълнувана! успех и скоро да гушкаш едно здраво бебче!

# 234
nina_j знам че ме разбираш и вие изживяхте същото, при нас обаче беше тежката ситуация. Все се сещах за вас и си повтарях че щом сте се оправили значи има надежда защото тук никой нищо не ти казва. Най-добрата неантология, но лекарите са малко дръпнати и докато не стабилизират бебето нищо не казват. Поне вече сме на легло. Вчера са го извадили от кувиоза. Днес ще си го видя за втори път. Така се вълнувам.
Кърма цедя на всеки 3 часа, а през ноща ставам и за едно нощно цедене. За сега влизам в нормите, но събирам нужното и от двете гърди. Надявам се като дойде бебо да си въведе режим и да не е привикнал съвсем на гадните биби в родилното с огромните дупки. Всичката ми теория са срина момичета. Толкова изчетох за кърменето, а по съвсем друг начин се развиха нещата. Дано се научим на гърда като се прибере.

Честита баба марта на всички мами и беби! Здраве ви желая, другото са бели кахъри!

# 235
  • София
sky_angel, стискам палци бебко да се оправи бързо и да си го гушнеш скоро! За кърменето не се тревожи- с повече упорство от твоя страна ще засуче, дори и да е свикнал с големите дупки на бибите в болницата!
petita, пожелавам ти успех и стискам палци  newsm10
irina*, ходя с ластичен колан от деня на изписването. Зная, че има теории, че така се отпускат мускулите, но не можех да гледам талазите кожа и месо, които преливаха над колана ми  Sick Вече има ефект, коремът ми осезателно се прибра, а от няколко дни правя и коремни преси, от вчера и каланетика. В профил гледката се ядва, но анфас изглеждам зле, талията ми се е разширила, ханшът сякаш също...Не зная дали някога ще си възстановя предишната форма, сигурно много бързам, все пак са минали само 15 дена от раждането  Thinking
Сигурно ще прозвучи като клише, но заради бебка абсолютно си струва развалянето на фигурата Grinning

# 236
Честита Баба Марта!
Аз звънях на др Драганов ама бил в отпуска до 27.03 и сега се чудя къде да водя детето, в горна баня се ходело без записване и си чакаш ама ние сме много ревливи сега с коликите и направо ме е страх без час пък  и ако има много хора ме е страх я за грип я за нещо друго Sad
Вчера дадох една лъжичка сок от ябълка на Никол уж да се разхлаби и да ака ама първо по голямата част я повърна второ не знам дали има връзка ама коликите и почнаха в 4 (обикновено в 7) и до 9 часа се измъчи много плака, пищя беше посиняла тука поред всички я носехме не се успокои 5 часа Sad
Днес ще видим ама ако е пак така направо не знам какво ще правя много здрави нерви трябва да имаш да го гледаш Sad
Кажете за вашите деца така ли са им коликите и по колко време плачкат ?
Аз вече си мисля да не е нещо друго  newsm78 ама всеки път лекаря казва колики  #Crazy

# 237
здравейте мамчета
честита ви баба марта
аз съм от януарките и от време на време ви чета  Hug
Wish аз в началото имах период от 3 седмици в които цедях едната гърда защото се беше разранила зверски а другата давах за да не се отуче мъника. И двете зърна ме боляха и на моменти исках да се откажа от всичко това .... но всяко нещо с времето си. Съветвам те да даваш на мъника да суче от гърдите ти ако не са много разранени - и то се научава и кърмата ти се регулира. С помпата нещата трябва да са временни, защото има случаи да се запушат канали. На мен лична гърдата ми се втвърдяваше. Както и да е нещата се нормализираха. Мажех зърната си с Лансинох и след 2-3 седмици всичко се оправи  Peace
Успех на всички  Hug

# 238
Честита Баба Марта и от мен  Grinning
Мого здраве, късмет и усмивки!!! Пролетно настроение и слънчеви разходки  Grinning

# 239
Ninishte,прекрасно е че се включи в нашата тема Hug,включвайте се вашите съвети ще ни помагат-все пак вие сте по-напред с материала Laughing.И аз си ви чета тайничко Simple Smile.....
Joya,аз записах час за 27.3(Драганов)-талона ми го издадоха на 27.2 и ще се класираме Peace,на мене не ми се рескуваше да ходим и така а си чакаме в Горна Баня-я минали я не,снощи си мислехме с мъжо,че ако не се класираме ще ходим на частно,но успяхме.Виктор има и той такива моменти на силни кризи но  през ден и като му дам бебиноса се успокоява след около час.Аз сокчета не съм давала и не смятам да давам скоро...Защо наистена не опиташ с дуфалак-аз четох описанието му и го дават и за кърмачки и за кърмачета и за бременни.
Sky angel-радвам се че вече сте на легло,всичко ще се оправи(незнам защо но още като ти прочетох постинга се разплаках и бях сигурна че сте минали по същия път-радвам се че съм успяла без да искам да ти вдъхна кураж и надежда),а колкото до лекарите и на мене не ми казаха веднага какво става,добре че беше лекаря който ме оперира и ме завари на рева като магаре затова,че отново не са ми донесли бебето....Колкото до кърменето нямах абсолютно никакъв проблем,той миличкия беше осверипял от глад и веднага си закока от гърдата Laughing

Общи условия

Активация на акаунт