Гука, смеесе и плаче ФЕВРУАРСКО пеленаче!

• 14 450
  • 303
  •   1
Отговори
# 240
Честита баба Марта! Да сте здрави, бели и червени,Румени, Засмени....!

# 241
  • София
Честита Баба Марта на всички малки и по-големи  дечица и техните майки!! Много червени бузки и слънчеви усмивки!!!

Аз дне с мисля да поразходя момчетата ,вижда ми се много приятно времето.Иначе бяха писали в 9-месеца ,че за новородени температурата на въздуха трябва да е 15градуса ,за да излиза на разходка и да няма ватър и мъгла.
Да изкажа една препоръка от нашат лекарка за профилактика и предпазване от гъбички в устата- след всяко кърмене устичката се изплаква с лъжичка НЕПОДСЛАДЕНА вода ,за да не се задържа мляко. Почти винаги бебето я изплюва-това е мамите ,които не искат да дават вода.
За ортопеда-Драгано все пак взима по 20 лв на ехография,имайте го в предвид въпреки направленията.Ние със Сами сме обиколили доста ортопеди и немисля,че той е най-добрия.Освен това винаги препоръчва стелки и пазаруване от неговия магазин!!Вярно е ,че има хубави обувки и пантофи,но все пак звучи задължително....Освен това се държи малко арогантно и мен лично на няколко пъти ме е обиждал-първия път когато заведох Сами за ехография ми каза,че съм луда и лоша майка като позволявам на детето си да сяда на почти 6месеца,а той сам се изправяше колкото и да го слагах да ляга,защо толкова късно съм го водела?ами ако бил с двустранна луксация?АМи тогава ми даде направление лекарката.Втория път беше когато го заведох като проходи-пак съм била луда,че е проходил на 9 месеца и сега бил със събрани коленца типично за ПЕДЕРАСиТЕ!!бил 'мекица"-с меки стави и връзки- казах,му че съм балерина и може би е наследил от мен и отговора беше-да мекица като вас!!! да не говорим ,че не ни оправи проблема с ходилата .Е това е само мой опит,но мисля,че е полезно да споделяме такъв.
В горна баня става със записване на място ,но има специализиран кабинет за деца и ние не сме чакали никога -демек няма наплив.Поликлиниката им се намира в една малка постройка извън болничните.
Извинете за дългия 1вомартенски пост   Hug  bouquet
П.П. Цвети искам да те поздравя с едно тумбаче в "9-месеца"   newsm51

# 242
Сега се връщам от неантологията.. Бебо спинка много, суче от биберон бавно.. Антибиотика му го вливат венозно и има абокат на главичката. Лекарката каза че инфекцията е сериозна за това остава в интензивно.. Каза да сме търпеливи и че трябва да мине време докато се повлияе.. да не бързаме за резултати още.. Опитаха се да ми го събудят да му видя оченцата и да изплаче, но човека беше много отпуснат и хич не понечи да зачете старанието. Докоснах му леко бузката.. толкова е прекрасен!

# 243
Честита баба Марта на всички Simple Smile
Sky angel дано всичко при вас се оправи колкото може по-скоро.
Ние се кърмим от двете гърди средно по около 10-15 минути на всяка. След това се доизчеждам с помпата. Днес извикахме лекарката и ни изписа хомеопатични за коликите и довечера ще ги дадем да видим какъв ще е резултата. Снощи пак имаше среднощни изпълнения Sad Дано да го облекчат. Добре, че през деня е спокоен и по-нарядко го присвива коремчето.
От болницата ни изписаха с подсечено дупенце и горкичкото сега го мажем постоянно с крем за подсичане, иначе малко да му защипе и става плачлив .
Още не е паднало пъпчето. За сега го почистваме само с медицински спирт.
Галастра и нашата лекарка препоръча това с промиване на устичката с вода. Аз вчера преварих на Боби неподсладена вода , той изобщо не я одобри на вкус и действително я изплю , но съм спокойна ,че не задържа мляко.

# 244
Здарвйте.
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА. Да сте живи и здрави.
Аз тъкмо се връщам от първата ни консултация. Резултата е +820 гр за 18 дни и само 1 см (това със сантиметрите поне за мен е много относително). Е вече съм спокойна че бебка папка. Но има едно ОБАЧЕ при нас - още жълтее. В сравнение с това каква беше като ни изписаха е доста поизбледняла но наистина още е жълтичка. Поръчах да ми купят една банка глюкоза та дано да се оправи. Изписаха ни капки за рахита - х2 - но изрично ми казаха Vigantol  и в никакъв случай Деавит.
За коликите - да ви споделя че нас когато ни почнат коликите това което помага е СЕШОАРА. Пускам го на 1-ва степен и от топлото и от шума се успокоява и заспива. Струва си да опитате.

# 245
Здравейте мацки!
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!!! С ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ВАС И ВАШИТЕ СЕМЕЙСТВА ДА БЪДЕТЕ МНОГО ЗДРАВИ И УСМИХНАТИ!!!
Галастра, взех си списанийцето, поздравчето е получено, ТЕНКС!
 Hug ДОста кофти е минал прегледа при Драганов, ще го имам предвид, за да не се разстройвам ако се държи така. Нашият час е за 21.03- надявам се да се е върнал от топуск, че като ви чета че бил до 27.03-незнам...Дали да не звъннем пак да питаме... newsm78
Току- що се връщаме от разходка, времето е супер, само дето подухва малко, ама е топъл ветреца. Бебо спи като ПЪН, вече с половин час закъсняваме за папане, ама така сладко спинка още в количката, че не ми се иска да го будя. Ама ще почакам още малко все пак, че после ще припищи изведнъж от глад.
sky angel, стискам палци всичко да мине добре и бебо бързо бързо да оздравява  Praynig
Аз в родилното му давах цицата, но нищо не течеше от нея, така, че го хранех ОСНОВНО с добавката. Незнам за отбиването, но сега се кърмим, вЕрно със силиконово зърно, ама засега се справям.
До скоро!!!

# 246
bopsi, какво точно ви изписаха за колите? Ние още нямаме, но събирам информация за борба с тях, защото много ме е страх как ще издържам да го гледам да се мъчи малкото човече.

po-pi, Това със сешуара ми се струва доста агресивно, но ако се наложи бих пробвала.  На какво разстояние да се държи тоя сешуар ????

Някой да има впечатление от чайчето на ХИП ?

# 247
     Здравейте Simple Smile Честита Баба Марта да сте живи и здрави всички newsm51

Sky angel не се притеснявай всичко с бебчето ти ще е наред.Ние бяхме в неонатологията 35 - 36 дена.От който 20 в кувиоз на апарат и с няма да ти казвам колко антибиотици.Даваха й серум заради дробчетата че нали се роди в 8 - мия месец.За толкова много дни я бях виждала само 3 - 4 пъти само един от който вътре до кувиоза иначе от вън през терасата.Дори и кърма не съм и носила.Един месец близо съм се цедила вкъщи мъки големи.Вярно че мойта бебка повечето дни я хранеха със сонда но близо две седмици / преди да я изпишат / я хранеха вече с шише и тя пак си засука така, че изпомпваи колкото можеш то бебчо после ще регулира кърмата.Аз в началото изпомпвах сутрин по 150 - 160 мл. / след като през ноща не съм цедила де / а през останалото време по 70 - 80 и една седмица преди да я изпишат започнах да изцеждама по 40 - 50 мл., но сега когато бебка суче има повече.
Стискам палци и знам, че всичко ще се оправи.
Знам как се чувстваш - разбирам те напълно и ще се помоля всичко това да свършва по - бързо.Аз накрая вече направо щях да перкулясам след толкова дни без да си я гушна, без да си я цункам - много ми беше мъчно, но сега съм много щастлива че всичко е наред и дай Боже така бъде и за напред.Пожелавам ви го и на вас от сърце . newsm17 newsm17 newsm17
    Wish това за подуването мисля, че не е нормално.Едно от момичетата в стаято в която бях също имаше подуване и й правеха повечко пъти тоалета.Аз се миех със смрадлика която найстина много помага и се мажех с йодасепт / на паста - слагам малко на пръстчето или на марла и се намазвам / много бързо минава от йодасепта  - опитай.Съветвам те да те види лекар за да си спокойна и ти.на мен конците започнаха да ми падат след 15 - тия ден до тогова найстина е гадничко защото опъва, но след това се чувастваш много по - добре.
Joya, според мен бебка е още малка за сокчета и то от ябълки, но ти преценяваш сама за твоето бебче.Опитай със Дуфалак има и за бебета много лесно се изхожда и не се мъчи мъничето.

Последна редакция: чт, 01 мар 2007, 18:38 от galq86

# 248
Честита Баба Марта и от нас! Много здраве и усмивки!
(Извинете, че фокусът на снимката се губи, ама то това шило не миряса  Mr. Green )

joya, не избързваш ли със сокчетата??? Знам, че едно време са ни давали от втория месец, но сегашната тенденция е по-късно да се дават сокчета (от 4ия месец) и да се захранват (след 6ия). Точно заради коликите и защото сега алергиите са по-разпространени. А още повече, че точно ябълковия сок има запичащо действие, та хич не е за вас! Сестра ми роди второто си момиченце в Англия и там й бяха препоръчали да дава портокалов сок при запек, но пък тук се смята за алерген портокала. Макар че на мен педиатърката ми каза, че може по малко цитрусови за витамини и аз си хапвам по 1/2 портокал на ден. Ама то колкото хора, толкова мнения Crazy И все пак - помисли си!
За гъбичките - и аз давах подсладена водичка (е, не винаги успявах да й набутам шишето в устата), тя я плюеше и се оказа, че имаме гъбички в задната част на езика към гърлото. Така че явно това изплакване не е достатъчно ефективно. Сега й давам чайче след хранене - поне знам че го преглъща него, та изплаква устата и към гърлото. И след това мажа бибата с Дактарин заради наличните вече гъбички.
За сешоара - благодаря на Хрисито (която нещо се губи по-трасето напоследък!), че ни светна. И при нас действа безотказно, а ми звучеше доста налудничаво отначало.
Цвети, е много ви е дълга разходката! Ние излязохме къдееее след вас и отдавна се прибрахме, нахранихме и заспахме. Има-няма 10 минути постояхме навън. Ама то наш`то тати все го е страх и по неговите думи "навън духа страшен вятър"... Wink

# 249
Ами за сокчетата лекарката го каза но аз след вчера се отказах, освен това не знам при децата които не са на кърма кое е по добре ранно или късно захранване  newsm78
За сешоара аз пробвах ама на дупето щото на коремчето ме е страх...никакъв резултат Sad
А дуфалака и го дадох веднъж и плачка и пръцка няколко часа, после и аз взех и наистина много газове отделя а те явно стимулират коликите, уффф не знам не се гледа лесно бебе  ooooh!

# 250
  • София
Здравейте мамчета Simple Smile
Честита Баба Марта на вас и вашите семейства - живи, здрави и засмени
Днес аз бях оставила малката цели 4 часа на кръстницата ми. добре че е слушкала, малко е пийнала от шишенцето кърма, ама аз като се прибрах хубаво си я нахраних. после излязохме на разходка. поне сърших работа с документите, болнични, актове за раждане и т.н.
ние сме на консултация чак на 12-ти, а на ортопед незнам кога ще отидем. събирам и аз отзиви за добри ортопеди.
я кажете плаща ли се нещо за ваксините, за прегледите или всичко поема касата? знам само че едната ваксина е добре ние да си я купим, но доки ще каже.
joya, и ние имаме проблеми с акането, но днес се изака. аз ти препоръчвам да изчакаш поне 3 дни и после да действаш с други мерки, но за сок наистина е рано. забелязала съм че след хранене някой път веднага се изаква и то като не е акала 2-3 дни става едно мазало Simple Smile
знаеш ли аз мисля че компота от сини сливи като пия й помага, а също и един ден 2 пъти ядох овесени ядки накиснати в кисело мляко и жито също. дано се оправи, че иначе лошо, много ми е жал като я гледам как се напъва милата ми.
до скоро от мен
приятна вечер  Hug

# 251
Честита Баба Марта на всички мами, бъдещи мами и малките бебоци слънчоци! Да сме румени засмени и весели и здрави!

sky angel, ще се моля по-скоро и бързо да се оправи бебчо и скоро да си го гушкате в къщи.

irina* И аз съм с стягащи гащи от изписването и колан и наистина има ефект, коремчето се прибра, като се добавят и безсъните нощи от коликите на малкия скоро савсем ще изчезне. АЗ все още вода не давам на малкия, само на кърма сме.

petita ще стискам палци да е леко раждането и всичко да мине идеално и утре сутрин да си гушкаш бебчо  bouquet
joya , миличка какво да ти кажа трета нощ не сме спали като хората, но тази беше най-тежката, защото малкия спи и скимти на сън понякога и вика като се напъва. АЗ пия чай на хип за коликите и го кърмя и му даваме капки еспумизан, но няма ефект има ефект за малко за 1 час, след което се почва едно свиване на юмручета и почервеняване, чак от време на време посиняване. И малко го поразглезих, нали е мил на мама и го научих да заспива в мене, след което го оставям в кошарата. Знам, че ще свикне така ама не мога да го гледам как се мъчи цяла нощ. Ефекта е за максимум 30 минути. Докато го държа спинка в мен след като го преместя след макс 30 минути се буди. И така цяла нощ. Вече трети човек ми каза да пробвам бебе нос капките мисля да взема днес и да пробваме.
galastra мерси за полезния съвет с лъжичката вода още днес мисля да пробвам.

# 252
Миш и ние сме така спи си в мен като заспи я слагам в кошарката иначе не става
А за коликите в началото и ние бяхме така напъва се почервенява посинява издава звуци скимти обаче от отколо седмица е ужас точно в 7 вечерта почва писаци и плач ама направо истеричен иска да яде не може от болка и става по лошо носиме се с гръбчето ангоре и с корема надолу пускам сешоари, слагам топли кърпи нищо не помага, до 9 часа горе долу откарва така селд това заспива капнала аз психически вече сдавам багажа и като стане 7 почвам да плача още преди тя да е почнала...край нямат тия мъки на бедното дете Sad

АА да питма как разбирате че иамте млечница ?

# 253
sky angel, надявам се всичко да е наред с бебчо много скоро!!

# 254
  • София
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА! ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ, БЕЛИ И ЧЕРВЕНИ!

sky angel стискам палци да се оправите и да се приберете вкъщи.

joya сешоарчето трябва на стомахчето, а не на дупето - целта е да се стопли коремчето. И ние се бяхме запекли от АМ, обаче пак го сменихме и вече сме добре. Също така пием водичка от накиснати овесени ядки и определено помага. Нашата педиатърка ни препоръча за разхлабване чайче Блевит, но за съжаление не го намерихме в нито една аптека. Ако имаш познат, който да ти даде ще ти помогне. За колики ние пием SAB SIMPLEX, но ни го донасят от Истанбул, защото този който е в нашите аптеки, определено ние сме си го забърквали и сме го побългарили и не ни действа.

За хомеопатичните лекарства за колики - казват се  chamomila и представляват гранулки, които се разтварят във вода или се стриват и се дават с лъжичка.

Общи условия

Активация на акаунт