Гука, смеесе и плаче ФЕВРУАРСКО пеленаче!

• 14 431
  • 303
  •   1
Отговори
# 285
Аз давам саб-а по 15 капки преди всяко ядене, но снощи и го давах през два часа много плака и накрая в 9 като се испокои беше цялата подута от плач, днес едното оченце сутринта седеше като отекло сега се пооправи малко, уффф направо изтръпвам като стане към 17ч наще колики тогава почват и държат до 9 вече 10 дена Sad
през деня е спокойна само се напъва и повръа малко може би от напъването
И аз чакам таткото да се върнеот пазар и да водим бебчо на разходка изглежда много хубаво временце Simple Smile

# 286
Някой знае ли след изтичане на болничния за раждане как се процедира по-нататък за отпуска от 315 дни? Пак ли болничен трябва да взема и от кой? Или то се води отпуск? Четох в нета, но неможах да се ориентирам.
Взима се болничен до края на тези 315 дни от педиатъра на детето. Поне така ми обясниха от болницата на мен.

# 287
Здравейте, мамчета!
Множат се бебенцата - три дни ме нямаше и гледай какво става!
Аз ще се включа забързо преди поредното хранене в 15 часа  Simple Smile
Някой по-надолу беше писал за чайчето Хип против колики - имате ли наблюдения бебето да се запича от него? Защото нашата докторка каза, че е с по-голямо съдържание на лайка, който действала така. А той така хубаво си ака досега, че неми се иска да му направя нещо. Иначе ние в момента нямаме колики или поне не е станало ужасно - просто от време на време както спи се присвива, прави муцуни и се зачервява, и хленчи. Затова ми се иска да взема превантивни мерки   и купих два чая - Бебезан и Хип, за всеки случай.

# 288
Здравейте момичета днес времето е супер,
но за сега и ние ще минем с терасата защото не сме взели още количка.
Joya, миличка и ние сме като вас само дето при нас е постоянно след всяко ядене са ни коликите. Като хапне и почва единственно след обяд както е сега е по-спокоен иначе цял ден си мърка и вика от време на време плачем с глас. Тази нощ съм спала точно 2 часа от 12 се кърмихме, носихме и успокоявахме до 1 и после спа до   3 и край. Реших днес да посля с него но до преди малко пак пищяхме и плакахме. Няма как примирих се, че до третия месец ще е така. Разпитах много познати мами всичките са единодушни, че и капки и чайчета са временно явление и каквото и да давам няма да мине. За сега съм още на еспумизан капки 3 пъти ги давам но днес сутринта ги върна с кърмата. Или му дойде много сукането или се опита да се оригне, че ги върна незнам. А и подаръчето ни е малко зелено сигурно сме настинали малко, от тия колики защото сме леко облечение но като почне да се напъва и се поти а не върви да го голим постоянно.
Лек ден от мен.

# 289
Момичета, а сигурни ли сте , че бебчетата не плачат от глад. Ако кърмата е започнала да не им достига е възможно да си осатват гладни и за това да плачат след всяко хранене. Аз понеже изцеждам кърмата и я давам с шише, имам наблюдение, че не всеки път е едно и също количество - веднъж е 30 мл, веднъж 70, а понякога 10 ... Бих ви препоръчала поне на едно хранене на ден в различни часове да цедите млякото , за да видите колко яде малкото слънчице и дали не плаче от глад.

# 290
Момичета, а сигурни ли сте , че бебчетата не плачат от глад. Ако кърмата е започнала да не им достига е възможно да си осатват гладни и за това да плачат след всяко хранене. Аз понеже изцеждам кърмата и я давам с шише, имам наблюдение, че не всеки път е едно и също количество - веднъж е 30 мл, веднъж 70, а понякога 10 ... Бих ви препоръчала поне на едно хранене на ден в различни часове да цедите млякото , за да видите колко яде малкото слънчице и дали не плаче от глад.
   Точно това започнах да правя и аз и се оказа че от едната гърда не му достига и започнах да дохранвам.А от коликите наистина няма спасение,при Радо са най-силни между 9 и 12 вечерта,снощи се присвива и пищя до 1ч.

# 291
Привет и от нас! Днес наистина времето беше разкошно! И го оползотворихме с едночасова разходка и шопинг. Обзаведохме се с шезлонг с играчки (на Hauck). Само дето нещо не й допада да лежи в него. Или просто си нервничи заради мъките с коликите. Взехме си и дъждобран за количката понеже вчера тъкмо излязохме и то започна да ръси.
Светланчо, на Хип има и друг чай против колики - само с копър. Ние пием такъв и мога да ти гарантирам, че не запича Wink

# 292
Здравейте и от мен по повод коликите много добре ни се отразява кремчето за масаж на коремчето на Babynos. Загрява и има видимо по-добър ефект при Мишо от затоплена с ютия пелена например.
относно ортопеда в какъв срок трябва да отидем  newsm78
Лека вечер на всички!

# 293
И ние пием чайчето на Hipp и сме много доволни за сега. Не запича. Даже точно за това влязох да ви питам. Малкия започна да ака по малко при всяко хранене. По принцип преди първо сменях памперса и после започвахме да се храним за да е разбуден, но напоседък още докато пие млякото започва да се напъва и да пръцка и като му сменя памперса виждам, че е акал съвсем мъничко. Да взема да започна да го сменям след ядене ли? Ама ме е страх да го разбутвам тогава че да не повръща. Пък и като хапне така се отпуска. Иска ми се веднага да го слагам да спи.
Вие кога сменяте памперс? Преди или след  ядене?

# 294
  • София
Това с памперса е труден въпрос, аз го сменям преди ядене или като чуя и усетя какво става. Като я раздрусам след ядене почти сигурно е повърнала, но също така е сигурно, че е пълен  Crazy . Интересно, но като я метна в количката веднага след ядене, дори без да се е оригнала и я клатушкам по тротоарите, капка не й излиза от устата, а в къщи на подложката или леглото, в пълно спокойствие повръща  newsm78 . Бебешка му работа  Heart Eyes

# 295
  • Стара Загора
Вие кога сменяте памперс? Преди или след  ядене?
Аз го сменям след ядене, поради същата причина че като пълни отгоре - изпуска и отдолу  Joy
Чакам я да се оригне, подържа я малко и тогава го сменям,досега не ми е повръащала.
Гледам че почти всички излизаме на разходки вече, ние от няколко дни следобедите сме навън.Все още не сме се хранили по парковете, ама май ще започваме.В туй хубаво време нещо не ме свърта в къщи.Утре мислим да й е първото извънградско пътуване с кола.
Проблема е че количката едва влиза в колата, исках голяма количка...ама туй не го съобразих, че пък и газова уредба има в багажника  Cry
Айде спокойна и безколикова вечер, ние ще почваме да се къпем Laughing

# 296
  • София
wish , и Ева ака по време на кърмене, затова й сменям памперса след като се нахрани. Не ми се иска да я оставям да спи наакана, за да не й се подсече дупето. Засега поне не е повръщала  Simple Smile

# 297
Уиш, педиатърката ни посъветва да сменяме памперса преди хранене, стига да не е подсечено дупето. Ако е подсечено, то тогава по-добре след хранене и съответно изхождане. И аз по едно време бях решила, че не искам да седи така 3-4ч. и започнахмве да сменяме след хранене. При нас нямаше повръщане, но пък наистина е гадно като се унесе от храненето да го разбуташ мишлето. А и няколко пъти ни "изненада" по време на смяната и става мазало. Crazy А между другото да се оплача: знаех, че се препоръчва като се сменя памперса на момчетата да се сложи пеленка за да няма фонтанче. Е, да ама и при момичетата или поне при нашето става фонтанче... Редовно ни го прави тоя номер и после цялата е мокра (а и ние покрай нея), преобличай, тя се нерви и реве понеже е гладна... Веселба!

# 298
Radostche, при мене кърмата се лее, може да е и от това че не съм спирала да пия чай за кърмачки на хип. Но дойде ли време за кърмене и стават едни реки. И малкия като почне да сучи направо се дави не може да насмогне да гълта, даже се налага да цедя малко преди да ядем, защото иначе се давим постоянно и обикновенно заспива уморен от сукане след което като я стисна тя продължава да тече а през това време другата е река, докато суче от едната другата тече постоянно. По едно време си мислех, че се уморява от реките и за това заспива преди да се е наям, но от няколко дена понеже от коликите някои път неще да суче и на следващото хранене сучим по 1 час и като се уригнем и легнем и почва да връща, явно му е много. Може и заради това да го боли коремчето. Днес 2 пъти върна, сутринта доста, а сега малко. Вчера реших да пробвам все пак колко има след като е сукал. От тази която беше сукал изцедих 50 мл на ръка че ми се развали помпата.
При нас всичко от коликите и май единственото лекарство за колики което ни помага е сукане. Капките го отпускат за малко. Но като хапне и го сложа да легне и почва да криви юмручета и свива крачета и пищи, като го върна да суче и се успокоява и почва да пръцка и заспива.  Абе незнам явно при всяко човече положението е различно.

# 299
Аз сменям памперса преди ядене, защото имахме проблем с повръщането. Сега вече не повръща толкова, но ме е страх да го клатушкам след ядене. Иначе и ние пълним отгоре и празним отдолу  Joy Joy Joy Joy

Колкото до кърмата, и на мен ми прави впечатление, че от лявата гърда има повече мляко от колкото в дясната - странна работа  newsm78 newsm78

Миш, радвай се , че са такива реки и складирай за черни дни - можеш спокойно да замразяваш кърма във фризера в стерилни съдове... аз какво ли не пия и не ще и не ще - рекордът ми е 70 мл от двете гърди Sad  Колкото до повръщането - да може и да сте преяли - щом е толкова обилна кърмата дали не трябва да го държиш максимум 30 мин ????

Общи условия

Активация на акаунт