За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 696
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
  • Sofia
Да,но може и без него.
Само оцветява леко ориза.Вкусово не съм забелязала някаква промяна.

# 346
  • София
Рецепта за медено пиле ......бутчета 😏

# 347
Рецепта за медено пиле ......бутчета 😏
Избери си honey chicken

# 348
# 349
  • Някъде там
Мога ли да замразя тесто за рогчета до понеделник? Дали ще се получат след размразяване?🤔

# 350
  • в тристайна гарсониера :)
Здравейте, купих си термометър за храна. Къде мога да намеря нещо като таблица с температурите на различни храни когато са готови? Благодаря!

# 351
  • Sofia
Мога ли да замразя тесто за рогчета до понеделник? Дали ще се получат след размразяване?🤔
Кога ще се меси тестото? Омесено с по малко мая, може да чака от днес  до понеделник в хладилника.

# 352
Здравейте, купих си термометър за храна. Къде мога да намеря нещо като таблица с температурите на различни храни когато са готови? Благодаря!
За месо съм срещала такива таблици, напиши в Гугъл Вътрешна температура месо или нещо от сорта и си харесай някоя. За други храни май не съм виждала нещо такова. И мисля че тук някой беше споделял за печива че проверява с термометър и ако е към 100 градуса вътре, го счита за готово, ама това не го вземай съвсем на доверие че може и да бъркам за градусите.

# 353
  • Някъде там
Кога ще се меси тестото? Омесено с по малко мая, може да чака от днес  до понеделник в хладилника.
Замесено е вече днес сутринта доста рано  с цялото количество 20гр мая за  1 кг тесто.
Разделих го на две половини че се наложи да изляза и не успях да направя всичкото.
Да го оставя ли в хладилника до понеделник сутрин?

# 354
  • Sofia
Премеси го и го остави, но го наблюдавай. Ако може да се намали Т на хладилника (на 2-3 градуса), би било добре.

# 355
  • Някъде там
Премеси го и го остави, но го наблюдавай. Ако може да се намали Т на хладилника (на 2-3 градуса), би било добре.
Намалих го. Много благодаря за отговора. Понеже ще ме няма ще разчитам на шанса да се е запазило до понеделник.

# 356
Здравейте, ще правя сладък салам с локум, но рецептите са с по 3 пакета бисквити, а аз искам да е по- малък, дали ще се получи с 2 пакета- какаови и ванилови и 1 опаковка локум?

# 357
  • In transit
За месо съм срещала такива таблици, напиши в Гугъл Вътрешна температура месо или нещо от сорта и си харесай някоя. За други храни май не съм виждала нещо такова. И мисля че тук някой беше споделял за печива че проверява с термометър и ако е към 100 градуса вътре, го счита за готово, ама това не го вземай съвсем на доверие че може и да бъркам за градусите.
Да, правилно си запомнила. Grinning Над 95-96С е температурата за печивата. За другите неща е по-специфично.

# 358
Е, то за месата си е различно за всеки вид каква температура гоним. За другите храни... не знам да има таблици примерно за зеленчук или ото сорта.
За козунак си спомням че ми беше полезно, миналата година пекох във фурната на майка ми дето и тя не си я познаваше добре, а камо ли аз. Та ме гледаха странно ама ръгах там с термометъра Joy

# 359
Здравейте! Има ли някой рецепта за домашни бисквити, които да се ползват в бисквитена торта? От известно време съм се спряла на рецептата на pep-4o.
Правих от интернет случайна рецепта, но не ми се получиха добре и не стигнах до торта.
Също така - веднъж съм правила сладкарки крем с яйца и мляко и нишесте (захар и масло също), но имаше странен вкус, мисля от нишестето - 50 гр на 500 мл мляко. Също стана и като желе като стегна - а не искам чак така да стяга. Пробвах още една рецепта с брашно, но искам да попитам - би ли станал крема само с жълтъци, мляко и захар, без брашно или нишесте?
Предварително благодаря за отговорите.

Общи условия

Активация на акаунт